• ajda pekkan'ın son yolcusunu dinlerken youtube önerisi ile tesadüfen denk geldiğim ve son yolcuyu bu tesadüften beri sürekli ondan dinlediğim hem sesi hem de kendisi çok güzel bir kız. trt'deki sıra sende türkiye programına katılmış. kazandı mı kazanmadı mı bilmiyorum ama instagram'da babası ile kurduğu rakı sofrasında çektiği şu videosuyla da kalbimi daha çok fethetti kendisi. başarıları daim olsun.
  • youtube’da videolarını aradığım ses. gerçekten çok iyi bir ses, iyi bir gırtlak. yalnız söylemeden geçemeyeceğim, kızın sesi iyi.

    neyse, umarım kendisini daha çok görür, daha çok dinleriz. sesinin iyi olduğunu söylemiş miydim ?
  • son zamanlarda dinlediğim en farklı ses ve aşırı güzel.
  • doğa için çal 'da dinlediğim kadarıyla sesi türküye de çok uygun.
  • doğa için çal projesinin 10. versiyonunu izlerken sesiyle ilgimi çekmeyi başarmış hanımefendi... bana göre, 10. versiyondaki en iyi sestir, tavsiyedir.

    yolunun açık olmasını temenni ediyorum. ayrıca aferin diyesim geliyor kendisine, bu olay bir fırsattı, 3 - 5 saniye de süresi vardı ve işte o an; başardı. tebrik ediyorum gerçekten.
  • sesinin rengi, tınısı çok güzel doğa için çal'da efsane kullanmış sesini. şöyle diğer videolarına baktım, anlayamadığım bir zayıflık var sesinde, yani ne bileyim böyle gümbür gümbür çıkmıyor, böyle hık hık gidecekmiş gibi geliyor, sigara kullanıyor sanırım, ses sağlığına dikkat etsin bu güzel sesi heba etmesin.
  • doğa için çal kaydında sesini burnuna kaçırmak pahasına maskeye maskeye iten ve ilginç şekilde güzel bir renk elde eden kadın. youtube'da yer alan diğer kayıtlarını dinleyince buruna dayamadığı yerlerde defolarının ortaya çıktığını fark ediyorsunuz.

    latinlerde sıklıkla rastladığımız ses teli deformasyonundan bol bol var bu ablada da. haydi onlar sigaradan, uyuşturucudan mahvediyorlar sesi, bu abla nasıl aynı sonucu elde etmiş, bilmek güç. tekniği doğru olmasa da öyle sesini mahvedecek kadar güvensiz değil diye düşünüyorum. bir ömür burnunun içinde şarkı söylersin paşa paşa, bir şeycik de olmaz sesine normalde. nerede çıkıyorsa gidip canlı dinlemek lazım arkadaşı aslında, kayıtlarda göstermediği bir şeyler yapıyor illaki.

    yapma annem, kötü davranma sesine.
  • muhteşem bir sesi var lakin ses yetmez prodüksiyon lazım:) (bkz: doğa için çal 10) projesinde seslendirdiği iki keklik'in uzun versiyonunu da söylemiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=otsl0ghllvk
  • doğa için çal’ı kulaklıkta dinlerken sıra bu kıza geldiğinde ekrana bakma hissi uyandırıyor her defasında. hem sesi aşırı güzel, hem kendisi. yalnız diğer videolara baktığımda sanki acaba şarkı seçimini mi doğru yapmamış da içindeki cevheri tam olarak ortaya çıkaramamış anlayamadığım bi sesin içerde kalması gibi bişey var. hani otobüs tıklım tıklımdır tam yüzünün hizasında başka kafalar vardır da orda şarkı söylüyormuş gibi... “bi açılın da kız rahat rahat söylesin aq -heh- oh be ... söyle kızım.” diyesim geliyor. bunu ses teli ve nefes işleriyle uğraşanlar falan nasıl açıklar bilmiyorum ama benim eyorumlamam bu kadar.
    yine de yürüsün gitsin isterim son zamanlarda dinlediğim en huzur verici seslerden biri.
  • babası nadir germencik ile youtube'da çok güzel düetleri bulunan, sesi gerçekten çok güçlü genç bir müzisyen.
hesabın var mı? giriş yap