• 1952 yılında malatya’da doğdu. 1976 yılında hacettepe üniversitesi tıp fakültesi’ni bitirdi, 1980 yılında kadın hastalıkları ve doğum uzmanı oldu. aynı üniversitede 1988 yılında doçent, 1995 yılında profesör ünvanlarını aldı.

    ingiltere, israil, almanya ve kanada’da üreme endokrinolojisi, kısırlık ve endoskopik ameliyatlar konularında çalıştıktan sonra 1989 yılında tüp bebek, androloji ünitelerinin kuruluşları için çalışmalara başladı ve 1991 yılında hacettepe üniversitesi tüp bebek merkezi’nin kuruluşunu gerçekleştirdi.

    kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalı üreme endokrinolojisi ve infertilite ünitesi ile tüp bebek merkezi’nin sorumlu öğretim üyesidir. ülkemizde kısırlık, erkek infertilitesi, tüp bebek, endoskopik cerrahi konularının güncel anlamda ilk uygulayıcılarından olup, bu uygulamaların ülkemizde tanınıp yaygınlaşmasında öncülük yapmıştır.

    ulusal ve uluslar arası birçok kuruluşun yönetim kurullarında bulunmuş ve halen aktif görevine devam etmektedir. ihtisas alanıyla ilgili çok sayıda yayınlanmış akademik çalışması vardır.
  • dünyaya gelmemi bu değerli insana borçluyum desem yanlış olmaz galiba. tam 16 yıl sonra annemle babama çocuk sevinci yaşatmıştır.
  • dünya kısırlık ve tüp bebek derneği başkanı, kısırlık (infertilite) uzmanı türk hekimi.
    doçentliği ve profesörlüğünün ilk yıllarında, bir yakınımın tedavisini yaptı ve yakınım çift ilk denemede çocuk sahibi oldu. o dönemde işim nedeniyle çalışmalarına ve ekibinin başarısına yakından tanık olma fırsatım oldu.
    yakınıma da onu ben tavsiye etmiştim.
    o bebek şimdi üniversite öğrencisi, güzel, neşeli bir genç kız.
    13 ocak'ta yumurta üretemeyen kadınların yumurtalıklarını aktive ederek yumurta üretmelerini sağlayacak bir cerrahi tekniği ekrandan bizlerle paylaşırken gördüğümde, bu başarısına hiç şaşırmadım.
    not: soyadı gürgan. moderasyonun düzeltmesi gerekir.
  • tiktok fenomeni. bu yaştan sonra tikilik yapmaya çalışan komik adam. insan bir video ile tüm karizmayı nasıl batırır canlı örneği.
    yazık
hesabın var mı? giriş yap