• tirnak kesmeyi tirnagi kokunden koparmak sananlar icin izdiraptir. diger insanlar icin normal gunlerdir.
  • (bkz: 28 days later)
  • uzun ve rahatsız edici tırnakların kesilmesinden sonra rahatlık veren günlerdir..
  • tırnaklarınızla yaptığınız işleri yapamamaya başlarsınız. mesela televizyon izlerken kumandanin arkasındaki pil kapağını açıp kapatmaktan zevk alanlar tırnaklarını kestikten sonra biraz mutsuz olabiliyor.

    bir de tırnak yemekten mahrum kalmak var ki o konuya hiç girmiyorum.
  • antep fıstığını kabuğundan ayıramamanıza ve çekirdeği layıkıyla çıtlayamamanıza sebep olacak günlerdir.

    sebep olduğu fiziksel yetersizliği dışında bir kadın için görsel olarak da can sıkıcı günlerdir bunlar. misal;

    eğer öncesinde uzunca bir süre tırnaklarınıza gözünüz gibi bakmış, bol bol kalsiyum almış ve eğilmez bükülmez tırnaklara sahip olup, sonrasında talihsizlikler sonucu birer ikişer tırnaklarınızı bir yerlere takmalar, kırmalar, çatlatmalar sonucu kesmek zorunda kaldıysanız, başınıza gelecekler sırası değişebilir olmakla birlikte aşağıdaki gibidir:

    kesilen ilk tırnakla birlikte beliren bir ferahlık hissini takiben o gazla diğer tırnakları da tırnak makasıyla buluşturmaya çekinmez; aksine hevesli olursunuz. ''daha sağlıklı ve güçlü çıkmaları için çabalayacak olduğunuza'' kendinizi inandırarak kısa tırnaklı ellerinize bakar ve kendinizi kandırırsınız. eşyaları daha rahat kavrayabildiğinizi fark edip kısa tırnaklarınıza karşı sempati beslemeye başlarsınız. ertesi sabah gittiğiniz herhangi bir yerde hemcinslerinizin güzel, uzunca tırnaklı ve manikürlü ellerini görünceye kadar (çok uzağa gitmenize gerek bile yok otobüse binip de tutma yerlerine bakınsanız yeter.) ellerinizi ve kısa tırnalarınızı sevmeye devam eder, o noktadan sonra bodur parmaklarınız ve ortaokul öğrencisi-erkek tırnağı karışımı tırnaklarınızdan nefret etmeye başlarsınız. eve vardığınızda oje sürmeyi denersiniz ama maalesef o güzelim kırmızı renk veya en sevdiğiniz bordo tırnaklarınızı daha da belli ederek asabınızı bozacaktır. tırnakta denenen her bir renkten ve bol bol aseton kokusu çektikten sonra parlatıcı sürüp tırnaklarınızla göz teması kurmaktan kaçınırsınız. ama tırnak kenarlarından kendini belli eden minik minik tırnak etleri ve uzun tırnağın ''ben daha dün buraya kadar geliyordum.'' dediği iz, sizi önünüzdeki bir iki gün boyunca rahatsız etmeye devam eder.
    hayattan aldığınız keyif azalır. ellerinizi saklama eğilimi göstermeye başlayabilirsiniz. saçınız ve sırtınızı istediğiniz gibi kaşıyamamak da dert listenizin en tepesine oturacaktır.
    hele bir de dipten kestiyseniz, tırnak ile etin birleştiği yer bahsi geçen iki gün boyunca birbirinden ayrılacakmışcasına acır.
    iki gün sonunda hafifçe uzamaya başlaması yüzde bir gülümsemedir adeta.
hesabın var mı? giriş yap