• kırtasiyeden değil, aktardan alınan makas çeşididir. şapşal mısınız nesiniz anlamıyorum ki :/
  • korelilerin, ilginç bir şekilde almanlardan daha iyi üretiyor olduğu ilkel alet. çocukluğumdan beri tırnak makası kullanıcısıyım, alman üretimi tırnak makasları ya tırnağı sıkıştırıyor yada büküyor; bir türlü kesemiyor. kore malı olanlar çat çut samuray gibi kesiyor. ey almanya, o kadar teknoloji devisin, en baba arabaları üretirsin ama bir tırnak kesemiyorsun be bilader. bu korelilerden korkcaksın. adamlar dizi yapımında, pop müzikte ve tırnak kesiminde bir dünya markası.
  • bir evi ev yapan şeylerden biri. küçüktür ama çok önemlidir aslında.
    ayrıca 100 yıldan beri geliştiştirilmemis bir alettir.
  • isviçre çakısı kadar işlevsel bir alet. vücudunuzun alakasız yerlerinden çıkan istenmeyen kıl ve tüyleri tek hamlede temizlemekte üstüne yok.

    hijyen sağlamak için tırnak makasını arada sırada çamaşır suyunda tutmak gerekebiliyor. sonuçta tırnaklar birer mikrop yuvasıdır.
  • ne zaman icad olundu acaba? ve insanlar tırnaklarını kesmeselerdi ne olurdu? bu gibi meraklar içinde olmamı sağlayan alet.

    yeryüzünde tırnaklarını kesen tek canlı insan. diğer canlılar gibi kesmeseydi ne olurdu, merak ediyorum. nasıl bir elimiz olurdu. bizdeki formda hangi hayvanlar tırnak sahibi ve o hayvanlar ne yapıyorlar..
  • bu alet kirilabiliyormus. tirnak makasinin kirilabilecegi hic aklima gelmemisti, daha once hiç tirnak makasinin kırıldığına sahit de olmadim.

    hem ayrica bir insanin hayati boyunca kac kere tirnak makasi kirilabilir. eminim bu dunyadan hic "tirnak makasi kırılması" görmeden göçen bir yığın insan vardir. bu biraz silinerek biten silgi gibi. benim hic silerek bitirdiğim bir silgim de olmadı. siliyordum, sonra köşegenleri yuvarlak bir hal almaya başlıyor, yere düşünce de paralel evrende bir yerlerde toparlanarak kayboluyordu. biraz silinerek biten silginin sahibi gibi hissediyorum şuan ve 7 adet parmağıma ait olan tırnaklarımı kestim. kaldi 3 tane.
    buda olumlu %70 ini kestim en azından.
    sonuç olarak olumlu tarafından bakacak olursak bu yaşıma kadar bin beş yüz kere kullandığım bir alet hakkinda hic bu kadar düşünmemiştim. bu yüzden bu yazı tırnak makasına bir minnet borcu olarak burada dursun.
    yoo canım sıkılmıyor. yok canım ne yalnızlığı.

    kuru bir entry yetmez dedi kırılan tırnak makasım
    bende ona hak verdim, dedim bir de şiir yazayım
    içimde bir burukluk, ellerim soğuk
    3 tırnağım kaldı geride yamuk yumuk.

    sen yoksun artık neyleyeyim
    bir eşim yok ki sırtını çizikleyim
    senden gayrısını hiç düşünmedim
    kusura bakma değerini bilemedim.

    karacaoğlan derki,
    anımsadım bazı bazı ismini sayıkladım
    gözüm gibi bakmadım sağa sola ataladım
    törpü aparatını hiç kullanmadım
    sıfır kokusu üzerindedir ölücüler aramasın
  • bakteri yuvası olduğu için sık sık dezenfekte edilmeli.
  • tırnakları kesmek veya düzeltmek için kullanılan bir el aletidir. yapımında genellikle paslanmaz çelik, krom-çinko alaşımı, alüminyum gibi malzemeler kullanılır. pense tipi ve açılı tip tırnak makasları en yaygın kullanılanlardır.

    peki tırnak makası yokken insanlar tırnaklarını nasıl kesiyordu?

    tırnak kesimi ile ilgili bilgiler, yazılı kaynaklarda milattan önce 8. yüzyıla kadar uzanır. o tarihlerde insanlar küçük bir keski yardımıyla tırnak bakımını yapıyordu görsel. roma hicivlerinde, oyunlardaki uzun tırnaklara gönderme yapıldığı söylenir. hicivci horace, bunu çok yapmıştır. ayrıca kleopatra'nın tırnaklarını güzelce kesip kırmızıya boyaması(kına kullanır) da bilinen bir şeydir. biraz yakına gelelim. çin'in ming hanedanlığı döneminde(14. ve 17. yy), tırnaklar statü belirlerdi. örneğin: tırnağınız kısa ise çok fiziksel çaba sarfeden emekçi bir kişi olduğunuza işaret ederdi. fakat burada bahsedilen bütün tırnak kesme işlemleri doğal olarak ilkel aletlerle yapılırdı. bir de yazılı kaynakların olmadığı ve bizim bilmediğimiz çok eski zamanları düşünün?

    tırnak kesme makasının patent çalışmaları ise 1875 yılında başlar. amerikalı valentine fogerty ve birleşik krallık'ta macar mucit david gestetner tarafından patent sunulur. müteakip patentler ise 1876'da william c. edge, 1877'de r.w. stewart, 1878'de john h. hollman tarafından alınır. r.w. stewart'ın cımbıza benzeyen tırnak makası patentindeki çizim şöyledir: görsel

    1881'de eugene heim ve celestin matz modern tırnak makasına benzeyen tasarım için ilk başvuruyu yapar ve patent çizimi şöyledir: görsel

    1885'te george h. coates; chapel s. carter ise önce 1905, daha sonra 1922'de patentini alır. chapel s. carter'ın son patenti: görsel. hatta h.c. cook company'nin carter'ın tırnak makası ile bir reklamı: görsel

    1947'de william e. bassett (we bassett company'nin kurucusu), 19. yüzyıldan beri var olan tasarımı kullanarak yeni patent başvurusunu sunar ve "trim" tırnak makasını geliştirir. günümüzde kullanılan modern tırnak makasına en çok benzeyen tasarımdır. törpüsü, bıçağı vs. hepsi mevcuttur. görsel

    bundan sonra daha fonksiyonel tırnak makasları için başvurular yapılmış ve patentleri alınmıştır. bahsettiğim gibi şu an kullanılmakta olan tırnak makaslarına teknik olarak en yakın ilk çalışma, william e. bassett'e ait 1947 yılında sunulan tasarımdır. tabii ki şimdiki tırnak makaslarının malzemesi ve estetik görünümü doğal olarak o günün şartlarında üretilen tırnak makaslarından daha iyi ve fonksiyonları da daha fazla. bakalım ileriki yıllarda nasıl olacak?

    kaynaklar: en.wikipedia, scienceabc, patents.google web siteleri; ernie smith'in konu ile ilgili makalesi, virginia smith'in clean kitabı.
  • scholindger markalı bir tanesine sahip olduğum hede.
    şaka tabi. bunun da markası mı olur yahu? her evde 3 in 1 şeklinde bulunan bir alettir. kimin ne zaman aldığı da bilinmez. yalnız bir şekilde her evde bulunur.
  • uzayan tırnakların fani hayatında son gördüğü nesne.

    tek düze kesiciler şeklinde olabildiği gibi, çeşitli törpü ve söküm işleri için alengirli olan modelleri de vardır. evcil hayvanlar içinde benzer prensiple çalışan makasa benzer tipleri mevcuttur.
hesabın var mı? giriş yap