• visodate modeli ilk kez 1953 yılında tissot'nun 100. yılı şerefine düşünülmüş, bu yeniden yorumlanmış modelde eski logo kullanılmış, bence çok güzel bir logo ve hatırlanması da önemli, belki bir pişmanlık da olabilir, geriye dönüş olmayacağı için küçük bir özür belki de.

    tissot'nun visodate 1957 modelinin en güzel yanı ışıl ışıl olması, kasanın çelik aksamı ve saatin kadranında çok temiz bir işçilik var ve saat pürüzsüz hatlara sahip. bazı saatler ışığı yutar adeta, ama visodate 1957 için bu geçerli değil ışık nereden gelirse gelsin yüzeyinden yansıyor ve saati daha da çekici kılıyor. gün ışığıyla yıkanmayı seven bir saat bu.

    http://mekaniksaat.blogspot.com/…visodate-1957.html
  • insanın ağzını sulandıran, takmaya kıyılmayan, kendine aşık eden minimalist/sade saat. eta mekanizma kullanıyor. estetiği bir yana eta mekanizmalı f/p olarak muadili yok gözümde.

    baksana puşta ya...
  • gün itibariyle bir tanesini günlük kullanım amaçlı olarak aldığım güzel tissot. le locle'dan sonra kolda hafif duruyor ancak kesinlikle denenip alınması gereken bir saat zira kendini resimden ziyade kolda gösteren bir saattir.

    edit : sahte çıktı ya la saat. bir de üstüne taaa isviçrelerden fırça yedim ne demeye sahte alıyon diye, dedim oğlum yetkili satıcıdan aldık apışıp kaldılar. satan kişi distirübütöre attı boku saatin yenisini verdi.
  • siyah
    http://i78.photobucket.com/…76e98e0_zpsichuyobs.jpg
    ve beyaz
    http://i78.photobucket.com/…45a7013_zpsf5qfgcrs.jpg

    kadranlı olmak üzere koleksiyonumda iki tane yer ayırdığım ve kesinlikle satmayı düşünmediğim tissot'un efsane, sade, şık modeli. arkadaşlar mekanizma ve tarihi konusunda yeterli açıklamayı yapmışlar,
    imkanınız varsa alın bir adet kullanın derim, ne sıkar ne bıktırır.
    siyah, kahverengi ve nato kayışlarla çeşitli kombineler oluşturabilir, dress watch sınıfına giren saati rengarenk natolarla daha spor hale getirebilirsiniz.
  • londra'da bir saatçide 220 pound (pound o zaman 3,70-tl idi.) etiketi görünce es geçmediğim, vergi iadesi ile 198 pounda malolan, konyalı saatin internet sitesinde ise 1.334,00-tl'ye satılan saattir.

    saat çok şık, deri kayışla resmi ve yarı resmi kıyafete uyum sağlıyor. hem elle hem de hareketle kurulabiliyor. kurulduğunda, bir gün takmasanız bile durmuyor ve gün aşırı kullanıma müsait. camı her tissotta olduğu gibi dayanıklı, dalgınlıkla bir yerlere çarptığınızda hemen çizilmiyor.

    mekanik saat seven ama gösterişten hoşlanmayanlar için ideal bir saat. toplantı ve görüşmelerde, ortamda saat merakı olan biri varsa saati mutlaka tanıyor, saatten anlamayan kitlenin de gözüne batmıyor. benim gibi saatten çok anlamayan ama klasik mekanik saatlerden hoşlanan birini mest etmiştir.
  • pr 516 kodlu enfes ikonik bir model vardır bu seride. 70'li yıllarda otomobil yarışçılarından ilham alınarak üretilen ve ortalığı alt üst eden bu modeli tissot orijinaline sadık kalarak (mekanizmayı yenileyerek) tekrar piyasaya sürmüştür.

    http://www.tissot.ch/…automatic/t0714301104100.html
  • şu anda sol kolumdan bana gülümsemekte olan güzellik. klasik mekaniklerin zamansız estetiği, safir camı ve makinesini gururla sergileyen arka kapağı ile zarif, sade ve gururludur.
  • siyah kadranlısına sahip olduğum otomatik mekanik mekanizmalı saat.
    kasası ve özellikle kadrandaki tissot logosu oldukça estetik duruyor. minimalist tasarımları sevenlere şiddetle tavsiye ederim efendim.
  • bu zarif saat fakir mercedes'i gibi bir şey...

    klasik ve otomatik bir saat arayan adam için fiyat performans oranı çok yüksek bence... yani tissot'un saat severlere başka bir kıyağı... ayrıca en büyük numarası eski tissot logosunun birazcık modernize edilerek kadranında kullanılmasıdır.

    mekanizması eta 2836-2 olup, bu mekanizmayı kullanan ilgili saatler:

    http://watchbase.com/eta/caliber/2836-2
  • klasik yahut spor gömlek ceket ikilisinin vazgeçilmez aksesuarı. ben saat konusunu şarap seçer gibi değerlendiriyorum, çok pahalı seçersen tadına varamazsın, safir cam, eta makina, buram buram kalite kokan minimal tasarım işte size fiyat performans. özellikle avronun, doların uçtuğu bu günlerde türk lirası uygun fiyat bulursanız kaçırmayın.
hesabın var mı? giriş yap