• o değil de cehalet çok kötü.

    (bkz: başlıklarını engelle)

    edit: batma sebebi buz dağı değil gibi bir teori dillendirilmiyor, daha çok gemi sefere çıkmadan önce kömür depolarında başlayan bir yangının söndürülemediği, bunun da gövdede zayıflamaya yol açtığı (hatta yer yer renk değişiklikleri gözlenmiş) yönünde savlar var. ancak bu gemiyi batıranın buzdağının açtığı hasar olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
  • yıllar sonra birinin çıkıp da bu komployu çay içerken çözeceğini akıl edemediler. şimdi onlar düşünsün.
    harbiden gittim buzluktan buz küpü aldım 50 kuruşa sürttüm parada çizik bile olmadı. pardon 1 liraya mı sürtçektim, birde onu deneyim.
  • batışı ile ilgili "batma nedeni buz dağı değil" şeklindeki iddialar, ciddi basın organlarında da yer alıyor:

    https://www.bbc.com/…rkce/haberler-turkiye-38487194
  • gövdesinin yarılma sebebi buzdağı değilki. su alan kısmının aşağı doğru yaptığı basınç ile su almayan kısmının hala yüzüyor olmasıydı.
  • buz var buz var, ilk olarak buzdolabınızda ürettiğiniz parmak kadar buzla onbinlerce ton ağırlıkta buzdağını aynı kefeye koymayın.

    suyun altında yüksek basınç ve düşük sıcaklıkta oluşan buz, buzdolabınızdaki buzla aynı olmaz. h2o demek kolay, buzun 20 (17 kristal + 3 amorf) farklı yapıda var olabildiğini bilmedikten sonra "buz yea" demek kolay. dünyadaki en sert malzeme elmastır. bunun sebebi karbon atomlarının elmas dizilim adı verilen bir düzende dizilmeleridir. okyanusun altında elmas-kübik kristal yapıda yarı-kararlı buz oluşabilir, elmas yapıda dizilen oksijen atomlarıyla oluşan bu buz türü elmas kadar olmasa da çeliğe kolayca zarar verebilecek kadar serttir. geri kalanı basınç prensiplerinden ibaret.

    titaniğin yapıldığı zaman kullanılan marine-grade çeliklerle bugünkiler bir değil. keza çeliğin yüzlerce farklı türü var, ciddi bir kısmı soğukta sünekleşiyor. ve şiddetli bir darbeyle kırılmaları normal bir durum. bir çok metali rahatça kırabilmek için soğuturlar zaten, cam gibi kırılırlar. çeliğin maruz kaldığı termal stres ve ısınma-soğuma döngüleri, bu döngülerin sıklığı, şiddeti ve süreleri de önemli. bir çok mikro veya atomik kusura sebep olup malzemenin kırılmasını da kolaylaştırabilir.

    soğuktan gevrekleşen çeliğin binlerce tonluk sert buzdağına çarpması çelik gövdenin kolayca yarılmasına sebep olabilir.

    yani bir buz küpü ve bozuk parayla açıklaması zor bir durum. bir malzeme bilimci olarak titaniğin buzdağı yüzünden batmış olmasının imkansız hiç bir yanı olduğunu belirtmeliyim. hatta titaniğin batmasının metalurji hatalarına dayandığını bile söyleyebilirim.

    kafanıza çarptığında ölümünüze sebep olacak buz bile mümkün. ve hatta jilet gibi derinizi kesebilecek buz bile mümkün.
  • ben buzluktan buzu çıkardım

    bozuk paraya sürdüm

    nükleer bi patlama yaşandı... ama para hala sağlam. demek ki başlığı açan çok doğru söylüyormuş. ben ikna oldum şahsen.
  • koyuna carpan araba pert oldu. aslinda koyun pofuduk haber yalan... di mi?
hesabın var mı? giriş yap