• efenim tivibunun bilgisayar gerektirmeyecek halidir benim anladığım kadarıyla. türk telekom hizmeti olup, kalitesini malitesini bilemem de beni şu türksat saçmalığından ya da digitürk,dsmart vb. paralı uydulardan kurtarmasını ümit ettiğim, tivibudaki kanalları verirlerse ve fiyatı da insan gibi bişi olursa çat diye geçeceğim yeni iptv oluşumu.

    fiyatı pahalı olmaz ise sırf belgesel izlemek için bile alırım öyle söyliyim. bu adsl hızıyla nasıl olur onu da zaman gösterecek.*

    (bkz: http://iptvbu.net/)
  • aylık standart fiyatı 29 tl olup film kanallarıyla birlikte kdv dahil 35 tl imiş.

    http://www.tivibu.com.tr/iptivibu
  • kisaca kablo tv nin adsl hatti uzerinden olani. eskiden kablo tv nin oldugu binalarda istenirse internet acilabiliyordu, simdi iptv altyapisi olusmus adsl hatlarda istenirse tv izlenebiliyor.

    tivibu daki gibi sacma sapan izledigin film kadar kotadan dusme gibi bi dert yok, cunku iptv de kotadan bagimsiz bir trafik var, internet hizini istedigin bir hizda sec ama yine de iptv de hd kanallarda istedigin filmi ya da begeseli hd olarak izle. zaten olayin suan benim gozumde en guzel yani bu. zaten iptv bu. tivibu dedikleri sey iptv altyapisi olusana dek cikarilmis parali youtube benzeri bir ara gecis formu. form bile degil sacmalik.

    ulkemizdeki altyapi/talep etmenlerine gore cok kisa surede kullanici bazli yorumlarinda dolacagi bu mekana umarim tadindan yenmez deneyimlerimizi yazariz.

    hali hazirda ttnet e dokulen methiyeler!! goz onune alininca insan bi parca karamsarlasmiyor degil hani.
  • evet bu bir şaka. televizyonunuza tezek sıvayıp gitseler daha çok eğlenirsiniz, buna emin olun.

    cutting-edge tech dedikleri şeyin hastasıyım. yeni ne çıksa denemek isterim. parasında değilim, işlerim kolaylaşsın, yaşam standardım yükselsin yeter. kablo tv'nin binamıza gelmesi için türksat'ın 100.000$ civarında bir para istemesi yüzünden tek seçeneğim bu oldu (uydu opsiyonları hariç). gördüğüm gibi telefon ettim bağlattım, 2 gün içinde randevu verdiler, 5. gün geçmeden akşam 9 da kurulumum yapıldı. hizmete bak be.

    öncelikle, sitelerinde yazmamasına rağmen gelip modemimi değiştirdiler airties wav-275v2 taktılar, hayvan gibi estetikten nasibi alamamış bir aygıt. neymiş sadece bununla çalışıyormuş. daha sonra odama çektiğim kablodan ya iptv ya net bağlantısı geçebilirmiş, oradaki access point'im de dahil olmak üzere tüm tesisatımı değiştirdiler dandik ekipmanlarla. test yaptılar 13mbps çıktı, hd görüntü alabilirmişim.

    boot ettiler, çok geç açıldı. meğer böyleymiş aletin özelliği. menüler şaka gibi, çin malı herhangi bir cihaza skin koyulduğu o kadar belli ki. neyse kanal geçişleri de oldukça yavaştı, hd denedik zar zor bi film açıldı kanallarında.
    kendi içeriklerinden neredeyse hiçbir şey çalışmadı. sadece bi maske filmini izledim zamanlaması bozuk altyazıyla. görüntü 720p idi güya.

    gece oldu kapattım ve iptivibu maceram bitti, çünkü:

    amına koyduğumun cihazı internet ile beraber çalışmaz oldu. neymiş qos üzerinden load balancing yapıyormuş. hassiktirsinler, alet 2. günden itibaren ya iptv veriyor ya internet. iptv görüntüsü de sd kanallarda bile pikselleşiyor, kayıyor. trt 1 bile izleyemiyorum an itibariyle. menülerin boktanlığından bahsettim zaten, beklentilerim boxee kıvamında bir şeyler olacağıydı, ama gerek kumandası gerek menü yapısı gerek hissettirdiği kalite oldukça düşük. içerik zaten yerlerde. bir de o menülerde içeriği bulmak çile gibi. dandik kumandasıyla kanal listesini açmak bile bir çile.

    işin sonucu, 1 hafta bu "çöp"le yaşadıktan sonra aynı üye olduğum gibi iptal ettirmek için aradım, telekom müdürlüğüne gidin dediler. ulan ben bunu senden telefonla alıyorum, iptal ettirmek neden bir çile oluyor? ben mesai saatlerinde uygun olmadığım için akşam 9 da randevu aldım senden ayağıma kadar geldin, şimdi niye iptal için gelmiyorsun. kakaladık kalsın diye düşündükleri belli. düşmanıma bile tavsiye etmiyorum.

    kendinizi kandırmayın bu telekom ile iptv hayal. bir de neymiş premium servis olsun diye fiyatı yüksek tutulmuşmuş, ayakta adam sikiyorsunuz lan.

    özet: "çalışmıyor amına koduğum. almayın, aldırmayın."
  • mevcut altyapı ile en güzelinden pixeller, en süperinden donmalar izlettirecek genişbant hizmeti.
    sürrealist bir yaklaşım.

    (bkz: ttnet sen koca bir çılgınsın)
  • 1 ocak 2011 tarihininden itibaren geçerli olacak paket fiyatları şöyledir:

    giriş paketi: 9,90
    standart paket:19,90
    standart plus paket: 29,90
    http://www.tivibu.com.tr/paketler/yeni
  • (bkz: iptivibu)
  • internet ve iptv vlanlarının modemde ayrılarak hatta verildiği düşünüldüğünde internet trafiğinin tv'yi, tv'nin de interneti etkilememesi gerekmektedir. ayrica tv vlanı telekomun internet routerlarına da ugramayacağından bu sistemin memleketteki mevcut internet trafiğine fazladan bir ağırlığı olmamalıdır. evde ise tv stream bir data olacağından öncelikli trafik olarak değerlendirilip daralan band internetten kısılacaktır. 8mbit ve üstünü destekleyen bir hattımız varsa piksel piksel değil fıstık gibi yayın izlememiz lazım. deneyip göreceğiz bakalım
  • sitesinde hangi kanalların hangi paketlerde dahil olduğu bilgisi gözükmeyen hede.
  • 2 gün önce kullanmaya başladığım servis. vdsl ile 14 megabit hız alabiliyorum. şu an için 9.90 lık başlangıç paketini kullanmaktayım. 4 tane hd kanal var. bunlar trt hd-nhk hd-bbc hd bide bir çizgi film kanalı. sd olarak yayın yapan kanalların görüntü kalitesi normal kablolu veya digiturk yayınından biraz daha kötü. hd yayın yapan kanallar ise 720p olduğu söylenmesine rağmen internetten indireceğiniz 720p mkv uzantılı videoların kalitesinden kötü ama hd kanallardaki farki kolaylıklla hissedebiliyorsunuz. yeterli mi derseniz tabiki değil. ttnet in sarıyer bölgesi için tuttuğu taşaron firmanın elemanı çok kibar biriydi. ondan aldığım bilgiye göre 23 şubatta tanıtımı yapılacak ve 5megabit intenet hızında sd yayınlar 12megabit hızla hd yayınlar hiç takılmadan çalışabilecek. şu an için ne hd yayınlar ne de sd yayınlar hiç takılmadı. şahsi görüşüm 8megabitle bu kalitedeki hd yayın rahatlıkla çalışabilir. genel olarak ttnet ten hiç beklenmedik bir performans bu. eskiden kullandığım zte marka modemi de pikatelle değiştirdiler ve internetim artık bariz bir şekilde daha verimli çalışıyor. bu yeni modemde port atama da rahtlıkla yapılabiliyor. kilere kaldırdığım webcam robotlarımda artık çalışır durumda.

    haa ama derseniz ttnet benim bu övgülerimi 23 şubattaki tanıtımdan sonra yoğun talep yüzünden rulo yapıp bir tarafıma sokar mı? bence sokar.

    bu entry yi girdikten 4 saat sonra internetim de iptivibum da kesildi bir hafta boyunca toplamda bıraktığım 5 arıza kaydına rağmen internetimi düzeltmeyen bu rezalet şirketten cezası neyse ödeyip kurtuldum. size de bu hizmeti kesinlikle tavsiye etmiyorum. bir kere görüntü kalitesi bozuk hd diye kakalamaya çalıştıkları yayın digiturk in normal yayınıylarıyla aynı kalitede sd yayınları ise hiç sormayın.

    not: zerre abartmıyorum.
hesabın var mı? giriş yap