• başıma bir şey gelmeyecekse vicky cristina barcelona'dan daha güzel olduğunu düşündüğüm filmdir. midnight in paris ikisini de bine katlar ama.

    --- spoiler ---

    daha önce yazıldıysa affola fakat bence alec baldwin ve jesse eisenberg aynı kişiydi. yani aynı karakterin farklı yaşları. alec baldwin bu yüzden olacakları önceden biliyordu ve varlığını eisenberg'den başkası fark edemiyordu. zaten 4 hikaye içinde en güzeli de buydu.

    --- spoiler ---
  • 2012 çıkışlı, hızı, muzipliği ve diyalogları ile klasik, eğlenceli bir woody allen filmi. o zaman bile yaşlı görünüyormuş allen ama bence tatlı bir iş olmuş, eminim çok eğlenmiştir film çekilirken de.
    bir başyapıt ya da allen'in en iyi filmlerinden değil ama bir allen filmi izlemek istiyorum deyince karşıma çıkan ilk seçenek bu oldu ve bir roma güzellemesi ile aranan kan bulundu.

    --- spoiler ---

    amerikan kızın babası olarak roma'ya giden woody allen ile eşi uçaktadırlar ve türbülans olur:

    woody: great. turbulence. my favorite.
    psikiyatrist eşi: no, if you'd just relax and stop clenching your fists.
    woody: i can't unclench when there's turbulence. you know i'm an atheist.*

    filmde benim için en eğreti taraf hikayelerin bir noktada birbirine bağlanmaması oldu, evet hepsi ayrı ayrı eğlenceliydi ve genel olarak benzer mesajlar veriyordu ama bütünlük yoktu. en alakasız hikayede, gereksiz ünlü olan adamı robert benigni mükemmel kotarmış.
    --- spoiler ---

    bir cumartesi akşamı şarap eşliğinde izlenir.
hesabın var mı? giriş yap