• http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/…13_1725231145_n.jpg

    "godzilla takes down the brand new tokyo skytree tower. man, those guys just can't catch a break."
    (bkz: conan o'brien)
  • efendim, gittik gördük. yani çıkmadık ama kendisini gördük.

    millet kapıya yığılmış adeta.

    ilk 5 günde bir milyondan fazla insanın ziyaret ettiği kule de diyebiliriz.

    http://www.thejakartapost.com/…s-top-1-million.html
  • açılışından aylar sonrasına bile tüm biletleri satılmış bir kule bu. altında da bir alışveriş merkezi mevcuttur. yapılış nedeni broadcast tower olarak tokyo tower'ın yetmemesi üzerine daha gelişmiş bir kuleye ihtiyaç duyulmasıdır. ama tabii ki turistik tarafı daha öne çıkmış, tonla hediyelik eşyası ıvırı zıvırı ile tam bir şehrin gururu/sembolü pozisyonuna ermiştir.

    açıkçası şehrin sembolü olarak eyfel çakması tokyo tower'dan yeğdir, ama koskoca tokyo'ya bir sembol gerekiyorsa o da bir kule mi olmalı tartışılır. (ama güzel kule allah için)
  • minimalist öğeler barındıran gezegenin en yüksek radyo ve televizyon vericisi.
    adı yeni japonyanın simgesi olacak gökyüzü ağacı denildi. bir nevi çin ile yarışın ürünü. çindeki televizyon ve radyo kulesinden 40 metre fazla yüksektir.
    634 metre yüksekte olmasının bir manası da, japonca olarak okunduğunda kurulduğu bölgenin eski adının olması.
  • bence bir tokyo tower değildir efendim.

    "neyini beğenmedin demirden bir kule işte, çık etrafı seyret" diyebilirsiniz ama kuleyle bir sorunum yok, sadece lokasyon itibariyle çok gidilesi bulmuyorum ben bu kulenin yer aldığı asakusa ve civarını çünkü senso-ji ve ueno parkı dışında pek de görülmeye değer bir yer yok bence oralarda.

    tokyo tower ise shibuya, roppongi, ginza gibi merkezi yerlerle dip dibe olduğu için çok daha güzel bir seçenek; etrafında gidilecek bir dolu yer var. tokyo skytree yerine tokyo tower'a giderseniz, bir kule için sınırlı vaktinizi harcamamış olursunuz.

    o yüzden bence tokyo tower'a gittiyseniz buna gitmeseniz de olur ama illa gidecekseniz de gidin, bir şey kaybetmezsiniz ama çok da bir şey beklemeyin. kule işte sonuçta ne bileyim.
  • japonya'nın başkenti tokyo'da bulunan dünyanın en yüksek 2. "yapı"sıdır.
    telekominikasyon ve gözlem kulesi olduğu için bina kategorisine girmemektedir.
    634 metre oluşu bulunduğu konumun eski ismine (musashi) göndermedir. (6)mu-(3)sa-(4) shi
    450. ve 350. metrelerde ulaşıma açık katlar bulunur böylece tokyo'nun kuşbakışı halini ve tokyo'nun simgelerinden birinin içinde olma deneyimini sunar. ama bunu yaparken 450. kattan daha fazla para alıp da aslında tamamen aynı olan görüntüyü daha pahalıya satmayı da unutmaz.
hesabın var mı? giriş yap