• hayatimda gordugum en itici demokratik parti mega bagiscilarindan. bu salak demokratlar bu tiplerden medet umdugu surece daha cok trump tokadi yemege devam edecekler gibi gozukuyor. akillanamiyorlar bir turlu cok ilginc.
  • yeni demokrasi hareketi nin başındaki cem boyner'i andıran demokrat godaman bir abimiz. an itibari ile donald trump'ı azlettirmeye yemin etmişçesine bir basın toplantısı düzenliyor. başkanlık için bir sonraki seçimlerde aday olmayacağını ısrarla ifade etti ama sonrasını açık bıraktı. tom steyer for president lafları dolanıyor etrafta hayırlısı diyerek izliyoruz.
  • 2020 icin demokrat partidan baskan aday adayi. kendisi dolar milyarderi, net degeri 1.6 milyar dolar. trump’in net degeri kendisi 10 milyar dolari uzerinde dese de 3.5 milyar dolar’mis. michael bloomberg de demokrat partiden aday olmayi dusunuyormus: kendisinin net degeri 57.1 milyar dolar. (bkz: yok mu artiran)
  • kampanyasini sonlandirmis. umarim tulsi ve elizabeth warren'da sonlandirir ve super tuesday'da bernie sanders'in sansi artar.
  • abd 2020 başkanlık seçimi yarışında, demokrat parti aday adayları arasında en hümanist görünendi. 3 şubatta başlayan primary ve caucus aşamasına katılanlar arasında steyer sadece insani yönüyle değil, savunduğu politikalar ve üslubuyla da en hümanist adaydı. ırk ayrımı ve çevre sorunları gibi konuları kampanyasının merkezine almıştı ve gerek ekibi gerekse söylemi en kapsayıcı adaydı.

    steyer, super tuesday öncesi kritik önemdeki south carolina primary'sinden umduğunu bulamadığı için bugün yarıştan çekildi. siyahi seçmenin yoğun olarak temsil edildiği ilk eyalet olduğu için, steyer açısından önemliydi burada iyi bir delege sayısı yakalamak. bir milyarder olarak bütün stratejisini/parasını güney karolina'da iyi bir oy almaya adamıştı, fakat siyahi seçmenin yalnız barack obama'nın yardımcısı olduğu için değil, kişisel olarak da yakın hissettiği joe biden'a gitti steyer'ın umduğu oylar. bunun bir sebebi de steyer'ın kazanamayacağına dair inançtı.

    steyer'ın bugün adaylığını çekerken yaptığı mütevazı konuşma nasıl şahane bir insan olduğunu gösteriyor. umalım ki bu sene bernie sanders, trump karşısında galip gelip abd'yi dört sene ihtiyaç duyduğu ters istikamette yönetsin ve 2024'te steyer ve andrew yang gibi nitelikli "moderate"ların etkili olduğu bir seçim süreciyle girilsin.
  • amerikan siyasetinde son zamanlarda özellikle trump ve bloomberg yüzünden zirveye çıkmış zenginliği kötülükle özdeşleştiren anlatının ne kadar sıkıntılı olduğunun canlı kanıtı.
hesabın var mı? giriş yap