• youtube’daki drumeo kanalında, bestelerinde kullandığı tekniklerin ayrıntılı incelendiği bir video yayınlanmış olan davulcu.

    ben etrafta uçuşan ingilizce müzik terimlerinden pek bir şey anlamadım ama müzisyenlerin hoşuna gidecek bir içerik olduğu kesin. pek çok tekniği teker teker şarkılardan örneklerle incelemişler:

    https://youtu.be/-mwinjngzri?si=dco456l43jvc-fqf
  • idolleri rush'ın bateristi neil peart ve mike portnoy.
    şarkı sözleri yazabilen bateristler sınıflamasında üst sıralarda. son derecede mistik sözler yazar. muhtemelen uzakdoğu mistizminden fazlasıyla etkilenen bir kişi.
    bateri çalma tarzı ise eşsiz. ne çaldığını görmeden anlayabilmek oldukça güç. bir gitaristin uyum sağlayabileceği/çalabileceği en zor ritmlerle çalıyor. kesinlikle üç dört ritmi aynı anda kafasında düşünebiliyor. aksak ritm metal camiasının en gaza getiren öğesi. ancak haake aksak ritmi de aksak bir hale getirip iyice topallaştırıyor. ancak bunu 200 metronomla gerçekleştiriyor. dört kros verilse altına pek zorlanmaz.
  • bleed parçasını oturtmak için 6 ay kadar uğraştıklarını ve şarkının ismine bu uğraşın büyük etkisi olduğunu belirtmiş müzisyen davulcu ilim adamı bişeyler vs.. (geç bleed' cim şöyle otur ıpss)
  • isveçli davulcu. meshuggah'ın akıl almaz davullarının arkasındaki beyin. teknik, aksak ritim, ritim takibi gibi kavramları anlamsız bırakırcasına üstün, iki kol ve iki bacağını toplam dört ayrı beyin kontrol ediyormuşçasına benzersiz bir tarzı vardır. “destroy erase imrove” albümü, başlı başına bir davul eğitim cd'sinden farksızdır. zil ve trampeti bu kadar bağımsız çalan başka bir davulcu bulmak gerçekten çok zordur. kendine özgü sayısız davul numarası arasından en öne çıkanı, aksak bir gitar ritmi nasıl daha karışık hale getirilebilir sorusuna cevap niteliğindedir. şöyle ki, krosları aksak devam eden gitar riff'iyle aynı şekilde aksak biçimde kullanan tomas, trampete ise bu aksaklığın dışında, düz ritim olarak vurur. bu sayede gitar riff'i her tekrarlanışında trampet vuruşu kros vuruşlarının farklı bir yerine denk gelir. krosun ilk vuruşuyla aynı anda başlayan trampet vuruşu, riff 3 kez döndüğünde krosların orta yerlerine denk gelir, böylece de düz devam eden bir trampet ritmi etrafında dönüp duran bir kros partisyonu olmuş olur.
  • asla o seviyeye erişemeyeceğimi bile bile, idolize ettiğim adam.
    davul imba prosu.
    müzikal deha, poliritm üstadı.
    beyni, ölümünün ardından kesinlikle incelenmelidir.
    tıp biliminin beyin-kas koordinasyonu konusunda kendisinden öğreneceği çok şey olduğunu düşünmekteyim zira.
    oehhe.
  • aksak ritm olayını yemiş bitirmiş bir davulcudur. zillerle trampeti bu kadar mı alakasız çalar bi insan diye düşünür insan onu dinlerken. sanki gitarların çaldığından başka bir parçayı çalıyormuşçasına aksaktır ritmleri. on saniye aynı ritmde gitmediği gibi, en basit ve düz ritmlere bile bi piçlik, bi denyoluk katarak dinleyiciyi ulan bi dur demek zorunda bırakır. hayranlık uyandırıcıdır, işinin en iyilerindendir.
  • nothing albümünün ilk parçası stengah'ta akıllara durgunluk veren aksak ritm delisi bir performans sergileyen hayvan davulcu. zamanında lars ulrich kendisi için: "böyle davul çalınamaz. bilgisayarla programlıyor olmalı." demiştir.
  • davulcu. ruh hastası.
    (bkz: meshuggah)
    özellikle destroy erase improve albümünde yaptıklarını yapabilecek davulcu gerçekten azdır.
  • insan değil ki bu.

    bir bu, bir de virgil donati. şeytan ikisi de. iblis.
hesabın var mı? giriş yap