• ankara üniversitesi tıp fakültesi’nden 1982'de mezun oldu. hacettepe üniversitesi tıp fakültesi’nde iç hastalıkları anabilim dalı'nda iç hastalıkları uzmanlık eğitimini 1989'da tamamladı. aynı anabilim dalının endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları ünitesi'nde 1989-1992 yılları arasında yandal ihtisas eğitimi yaptı. 1993'te doçent, 2000'de profesör oldu.

    1999-2001 arasında abd'de virginia'da diyabetik nöropati patogenezi konusunda araştırmalarını sürdürdü.

    hacettepe üniversitesi tıp fakültesi'nde öğretim görevlisidir.

    ilgi alanı şeker hastalığı (diabetes mellitus), diyabetik nöropati, nöroendokrinoloji ve akromegalidir
  • "amiodoronun 1 tabletinde kaç mg iyot bulunur? ama olmuyo çocuklar hiç okumuyosunuz"
  • tomris hoca ünlüdür bu kadar ama sınavda kimle konuştuysam iyi davranıyormuş hep.gerçi hacettepede "miş"li "muş"lu şeylerden çok vardır bir efsane de olabilir tabi.
  • belli ki o konuma gelmek için yıllarca emek vermiş birisi olarak 1.5 ayda sadece kendi dersleri değil başka bir çok ders de alırken senin bildiğin kadar iyi bilmemizi sınavdan 1 hafta önce çıkmış makalelerden çözülecek sorularını çözmemizi nasıl bekliyorsun anlamıyorum... uzun süre "tomris" korkusuyla bekledikten sonra amfi dersine ilk geldiğin günü hiç unutmuyorum. ilk slaytını açmıştın 20 kadar kitap ismi vardı ( 1-2si hariç hepsi ingilizce olan her biri 500-2000sayfa arasında ağır kitaplar) ve ilk cümlen "bu kitapların hepsini okursanız benim sorularımın bazılarını belki yapabilirsiniz..." ....
  • hacettepe üniversitesi tıp fakültesi'nde olan hocadır. endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları dalında 1993 yılında doçent, 2000 yılında profesör ünvanını almıştır.
  • kendisi görebileceğiniz en düşünceli, en nazik, en tatlı ve en hoş sohbet insanlardan biridir. gerçekten çok severim hocamı. çok değerli bir insandır.
  • hacettepe dahiliyenin prensesi hocamizdir. cok harika ders anlatir, cok iyi bir insandir amma velakin zeka dolu karmasik ve zor sorular sordugu icin ogrencilerin korkulu ruyasidir.
  • hacettepe dahiliye sözlülerinde balrog görmüş gandalf modu açarak öğrencilere “you shall not pass!” diyen, repliğin ıan mckellen’dan sonra en yakıştığı insandır.
  • (bkz: 30 ekim 2023 canına kıyan hacettepe tıp öğrencisi) başlığında adı anılan profesör. bu öğrencinin ölümünde payı olup olmadığından bağımsız olarak hakkındaki yorumlara bakınca; öğrenci geçirmemeyi marifet sanan zihniyetten türk tipi akademik.
  • sirf asistanlarina, ögrencilere ettigi eziyetten dolayi dahi yarin akademiden atilmasi ve hatta hekimlik mesleginden men edilmesi gereken biriyken, bir ogrencinin intihariyla ilgisi oldugu konusuluyor. eminim ki bu tip hocalardan turkiye'deki tip fakultelerinde fazlaca var. problem, insanliktan nasibini alamamis hoca musveddelerinin tip nosyonundan bihaber olmalari. kendi asistanlarina, ogrencilerine bok cuvali muamelesi yapmalari. rezilsiniz, reziller...

    (bkz: #158311382)
hesabın var mı? giriş yap