• jansen cilag firmasının yeni nesil antiepileptik ilacıdır. topiromad etkin maddelidir muadili yoktur. mss ne endike olan 5 farklı özelliğiyle yeni nesil ae ler arasında sivrilmiştir. tüm kurumlarca ödemesi yapılmaktadır.
  • epilepsinin disinda onleyici* migren tedavisinde de kullanilan bir ortho mcneil ilaci.

    akut migren tedavisinde kullanilan diger migren ilaclarina* gore cok daha etkilidir.
  • oyle pis oyle fena birsey. agizda aci kayisi cekirdegi gibi bir tad birakiyor. hayatimda bu denli yasamadim ilaclardan kaynaklanan yan etkilerin neden oldugu gariplikler butununu ve tum muktedirligini tatbik edilen kiside gosteren bir baska ilac cesidini ( ben ki omrumu nicedir, toksik etkisi guclu, ve vucudun her yerine maraz pompalayan, her ulkede satisi onanmayan ve sayica cok olan bir takim ilaclarla surdurmekteyim. ve bir cok uyku ilaclarinin uyku yerine uykusuzlugumu arttirdigini da bilirim )

    topamaxin baslangic dozu az olmasina ragmen aldigim zamanlarda, zor yurudugumu hatirlarim. kadikoy otobusunde tanimadigim bir adamin omzunda geldigimi, insanlarin kafasinda sac yerine bocek suruleri gordugumu, cene kaslarima-dudak mimiklerime sahip olamadigi mi, cumleye baslayip devamini o kekemelikimsi* hallerden dolayi bitiremedigimi de.

    kilo kaybettiriyor, istahi sifirliyor, analjezik ve destekleyici antidepresanlardan* diger migren ilaclardan cevap alinamadiginda doktorlar bu kabusa derman kompleksi diye bakiyor.bu ilacla beraber asprin ve bol su icilmesi gerekiyor, bobreklere zarar veriyor. iyisi mi bosverin, derhal birakin! gercekten almayin..

    ha, bu ilac zayiflatma ve istah yok etmede rakipsiz oldugu icin obezitede de kullaniliyor.
  • şu entryi bile zar zor yazmanızı sağlayan bir ilaç bu sanırım...
    geçmek bilmeyen şiddetli başağrıları, mide bulantıları, zonklamalar sonrası yapılan bilimum testler ve nihayetinde migren bu diyen doktorun verdiği bu ilaç henüz bir hafta geçmeden enerji dolu bünyede tam bir malcıklık etkisi yaptı....
    evet... daha ilk gün içtiğim kolanın ve biranın bozuk olduğunu iddia ettim, ağzımın tadı tuzu kalmadı...sonra sonra...araba kullanırken rüyada gibi olma durumu, yolda yürürken zikzaklar cizme ve bunu ancak insanlara çarpınca farketme hali...konusmaya başlama ama sonunu getirmek istememe...nasıl desem, yorgunluk gibi bir hissiyat ama tam da değil...alkol almış gibi diyeceğim ama o da değil...beyni alınmış güvercin gibi mi desem, afyonlanmış gibi mi desem...
    işin en acı tarafı ise ömründe düzenli ilaç kullanmamış, hareketsiz olmamış, uyuşukluk nedir bilmemiş bir insanın düştüğü bu durumdur zannımca...
  • senelerce sözlük yazar alacak diye bekleyen, en sonunda çaylak yapılan birini koltukta, yanındaki kırlentlerden yaşamsal belirti olarak farksız, kucakta laptop öylece oturtan, akılda ne bir fikir, beyinde ne bir kıpırtı bırakan, iki satır yazıyı yazdırtmayan (zira parmaklar yoktur, uyuşuktur, karıncalanmaktadır), amaa migreni tedavi edeceği umulan ilaçtır. migreni olmayan birine (ben) hiç başlanmasa daha iyidir. yani iyiydi... şimdi kademeli olarak başladığımız ilacımızı yine kademeli olarak terk edip önümüzdeki entrylere bakıcaz... zira 10 entry girmem lazım, kaldı 8... enerji 0, yaşama isteği 0... oturulan koltuktan kalkmak imkansız, cümle kurmak hayal... ühühüü..

    bi de;
    sgk tarafından migren tedavisinde sadece nöroloji hekiminin çıkaracağı ilaç kullanım raporu ile bedeli ödenmektedir.
  • migren tedavisi yüzünden kullanmak zorunda kaldığım ancak sadece 3 ay dayanabildiğim ilaç.

    yan etkileri arasında, müdürümden "sen hep salaktın da biz mi farketmedik, ama biz de o kadar salak olamayız herhalde" şeklinde bir tepki almama yol açacak kadar beyin aktivitelerinde kısa devre yapma ve kilo kaybı bulunmaktadır.

    neyse ki bırakınca beyin aktiviteleri eski haline dönmektedir.

    yan etkilerine rağmen, migren krizlerimin sıklığı ve şiddetinin çok azalmış olması ve bu etkinin aylar sonrasına kadar sürmesi ilacın etkinliğini anlatmak için yeterlidir sanırım.
  • migren tedavisinde geldiğim son noktadır kendisi. ilkin florak, yetmeyince cipralex, o da ağrılarımla başa çıkamayınca topamax kullanmaya başladım. migren tedavisinde antidepresanlardan en önemli farkı tansiyon hapı gibi bir eşlikçisinin olmaması. bu nedenle az terliyorsunuz, tek hap atmak psikolojik olarak daha rahat hissetmenizi sağlıyor. ama tabii sadece psikolojik, böbrekleri zorluyor, daha pekçok yan etkisi de var.

    açıkçası topamax migren ataklarını engellemekte tüm antidepresanlardan daha başarılı. zaten ben başladığım dönemde doktor bana bi çare diye ağladığımı hatırlarım, haftada üçten fazla atak geçiriyordum. ayrıca ağrı öncesi ve sonrası başın arkasında, omuzlarda oluşan uyuşmaları da jilet gibi kesiyor ilaç. ama asıl mucize migren atağının eşlikçisi bulantıları inanılmaz ölçüde azaltması.

    gelgelelim, antidepresanların pekçoğunda yaşadığınız kabına sığamama, mutluluk halleri, o dikkat dağınıklığının aksine, uyuşuk patates gibi birşey oluyorsunuz. hani evin kapısından dışarı atmasanız hatta yataktan çıkmasanız herşey mükemmel olacak. mutlu olmaya dahi hal bırakmıyor, öyle bir külfet.

    kısacası topamax, kullanımı migren tedavisinde ne kadar geciktirilebilirse o kadar iyi olan bir hap.
  • biyolojik saatiyle orda burda hava atan biriyken şimdi tramvaylarda uyuyakalıp rezil rüsva olmama sebep olan ilaçtır. ağrıları kesiyor mu peki? evet belki atak sıklığını ciddi biçimde düşürüyor ama bu enerji eksikliği kısmı beni ciddi biçimde düşündürüyor, tabi enerjimin kaldığı zamanlarda o da..
  • hakkındaki girdileri okumamla daha içmeden migren atağını uğurlayan ilaç.
    sevgili doktorumdan çok memnun olduğum halde, yanlış teşhisle apandistimin patlamasına sebep olduğunu düşündüğüm hastaneye gitmeme kararı aldıktan sonra, gittiğim devlet hastanesindeki doktorun bana şöyyylee bi uzaktan bakıp yazdığı ilaç.
    dideralin ters tepmesinden sonra uzun bir süre ki anladığım kadarıyla yetmemiş, prozac kullandım ve reçetede ilk gördüğümde çok tepkili yaklaşmama rağmen onunla aramızda duygusal bir bağ oluşmuştu.
    bunu bana uzaktan bakarak muayene ettiğini düşündüğüm doktor beye de söyledim ama "sen bunları iç, öyle gel" dedi.
    işe yarayacak mı, daha da önemlisi, hakkında yazılanlara rağmen bn bunu içecek miyim bilmiyorum ama içersem topamax hakkındaki görüşlerimi de yazacağım bir süre daha sabrettikten sonra.
    zaten öyle iyi tanıyorum ki artık migreni, daha buyurmadan kafamı ve saatlerimi nasıl ve ne kadar çiğneyip tüküreceğini 100 metre uzaktan seçiyorum.

    edit: evet harika ilaç. kullandığınız süre ve sonrasındaki 1 2 ay migren pek tutmuyor. ancak arada bi iki gün içmemek diye bişey yok. anında tutuyor zaten migren. doktor da nöbet hastası olmadığın halde epilepsi nöbeti geçirirsin. bana sormadan bırakma dedi. neyse ben yine zank diye bıraktım.

    gittim akupuntura. alaha bin şükür. çok şükür. şimdilik gayet iyiyim. 2 aydır gidemesem ve tedaviyi bitiremesem de şiddetle tavsiye ediyorum.
  • zamaninda migren tedavisi icin kullandigim ilac. benim ciktigim en ust sinir gunde 100mg idi yanlis hatirlamiyorsam. herkes burda etkilerinden bahsetmis ama kullanilan miktar da onemli bir faktor kanimca. bendeki en buyuk yan etkisi ellerde uyusma oldu ki o da doz arttirma sureclerinde yasanmisti. bunun disinda bu ilacin 50mg i bile alindiktan sonraki 1-1.5 saatlik surec icersinde deli gibi idrar sokturuyor. her 10 dakikada bir tuvalete gitmek zorunda kaliyordum. bobrekleri hayvan gibi calistirmasindan mutevellit bol su tuketmeniz doktorunuzca da tavsiye edilmekte zaten. bu kisa aralikli idrar surecinden kurtulmak amaciyla sivi tuketmeyen cok degerli arkadaslar denedim gordum isterseniz sivi orucuna girin bu ilac yine de vucuttan bobrekler vasitasiyla bir seyleri atiyor disariya. sirf bu sebepten sinavdan, toplantidan ya da onemli bir sunumdan en az 2 saat once bu ilaci almamaya calisiniz, ilac saatlerinizi ona gore ayarlayiniz, bobreklerinizi seviniz, migren ugruna bobreklerinizden vazgecmeyiniz.
hesabın var mı? giriş yap