• dedi sığır adam.

    15-20 dakikada 5 sayfa okusa dahi kazanımdır. ve mümkünse herkesin yapmasını dilediğim etkinlik.
  • toplu taşıma araçlarında fortçuluk yapılmasından bin kat evla olan davranış biçimi.
  • otobüste kızları öküz gibi bakarak rahatsız eden adamın yanında insan olarak ne yapsan zaten şov olacaktı. bari ufkunu açacak 1-2 şey katarak şov yapmış olsun
  • valla izmir'de yaşarken bırak 15-20 dk'yı, benim 1.30 saat süren metro serüvenlerim oluyordu. büyük şehirlerde varacağın yere 15-20 dakikada gidebiliyorsan şanslısın. ayrıca gürültünün konsantrasyonu artırdığı bilinen bir gerçek. sırf bunun için tasarlanmış siteler, uygulamalar var. (bkz: simplynoise.com)

    gidilen yol 15 dakika olsa bile güzel bir harekettir. benim ilginç bir kitap takıntım olduğu için yolda okuyamıyorum ama bundle'dan haber okuyorum. o şovsa bu da şov.
  • cumaya gitmenin show olmasına benzeyen durumdur.
    her zaman geçerli değildir, ama istenirse show haline getirmek kolaydır.

    kısaca sizin niyetinize bakar bu işler. sığır olmayın, okuyun.
  • halbuki toplu tasimada kitap okumanin dezavantajlarindan bahsetseydi. kitabin sayfalarinda bambaska diyarlardayken inecegin duragi kacirdiginda hic uzulmeyip diger trene gecerken dahi beklerken devam edersin belki de hic gelmesin o tren hic gelmesin o inecegin durak istersin. ama yok bu arkadas karsisindakileri dikizleyecektir. telefonunda sekerler patlatacaktir. ne de olsa son model telefonunu operatore taksitle girmistir o son model islemciyle seker patlatip uzaya cikacaktir.
  • butun japonya'yi show dunyasi sanan suser dusuncesidir. zira japonya'nin en ucra sehirlerinin metrolarinda bile kitabini acmis ayakta dururken okuyan insanlari cok rahat gorebilirsiniz.

    bu suser'e gore kitap okumak kisa ve aralikli halde yapilamaz, zira kendisi yapmaya usenmektedir ve neden yapmadigina kafa yormak yerine yapanlari asagilayarak tatmin bulmaktadir.
  • geçen gün bunu deneyim dedim midem bulandı, gözlerim birbirine girdi. bi sürü de para kaybettim yetmezmiş gibi.

    lan dedim nasıl yapıyorlar diye bi deneyim dedim. çıkarttım iddia bültenini bakıyorum maçlara. telefondan da kupon yapıyorum aynı zamanda. hepsini yanlış okumuşum. maç kodlarını kaydırmışım. tüm para gitti. pomçiğimle yılbaşı planımızı resmen bu şow uğruna heba ettim. aklımı seveyim.
  • niyet okumaktan daha üstündür kitap okumak.

    diyelim ki şov ?
    bir başkası bundan neden rahatsız olur, bunu anlamak mümkün değil. huzurunu nasıl bozuyor, seni itekleyip mi okuyor, yaşlılara yer mi vermiyor, ter mi kokuyor arkadaş.
    şovunu yapsın ineceği durakta da insin. beğenmediysen alkışlamazsın.
  • bunların bir de ayakta okumaya çalışanları var. adam ayakta duramıyor kitap okuma çabasında.
hesabın var mı? giriş yap