*

  • belediye otobüsünde hırsla arkaya yürüyen insanların korkulu rüyası olan yolcu tipi. çantayı ayakalarının arasına alıp hem kendini hem diğer yolcuları rahat ettirmektense çantayı sırtlarında taşımaya devam ederler. eğer otobüs çok fazla dolu değilse sadece arkaya ilerlemeye çalışan yolcuyu rahatsız ederler bunlar. ama otobüs tıka basa doluysa bu kişinin arkasına bir yolcu gelecektir mutlaka. ve bu yolcu ister istemez bir c şekli alacak ve otobüsten iner inmez şöyle bir belini tutacaktır.

    bu hareketi yapan bir erkeğe rastlamışlığım henüz yoktur. ama bunu yapan liseli kızlar o kadar çoktur ki.

    (bkz: sırt çantasıyla dolaşan androidler)
  • otobusteki öküzlere karşı bir önlem olarak çantayı sırttan çıkarmayan bayan yolculardır.
  • iki de bir cantasini oraniza buraniza carpar, dogrudan size degmedigi icin size carptigini da anlamaz, ya da anlamamazliktan gelir. gotuyle daglari devirir. neyse okullar kapandi da bir sure rahatiz.
  • benim bu. vurmayın hemen. ne yapacağız ki? otobüs dolu bahanesiyle dayayan orospu çocuğu bi tane değil ki. sırt çantası sırtımdayken yandan dayayanı bile gördüm ben. imkanı olsa her yerime çanta takacağım. bize de hak verin biraz. taciz edilmeden, acaba ne zaman biri dayayacak diye düşünmeden huzurla yolculuk etmek istiyoruz. çok mu? biz bayılıyo muyuz sanki her gün tacize uğramamak için kırk takla atmaya amk?
    tanım: anlamadan dinlemeden arkasından küfür edilmemesi gereken yolcudur.
  • çantasına çarpılınca kafasını çevirip ters ters bakan yolcudur. hayır zaten arkada olmayan boşluğu doldurmaktayız tribin kime o eşşek kadar çantayla bilmiyorum.
  • ergonomik yolcudur. zira örneğini ben teşkil ediyorumdur ki lisede uzun yıllar çantasında uzun kar botlarını dahi taşıyan bi insan olarak ne yollar açmışımdır o tıklım tıkışlıkta bilemiyorum. arkadaşlarımın sen önden git demesiyle musanın denizi yardığı gibi yarardım otobüsü ikiye. bi yandan da götü kollamak var tabi. tabi..
  • "pardon geçebilirmiyim?" demekten aciz insanlara fena batan bir yolcuymuş anladığım kadarıyla.

    ayrıca kimse her gün binelerce insanın ayaklarıyla kirlettiği bir yere çantasını koymak zorunda değildir.
  • çantasında eylemi gerçekleştirmek için taşıdığı patlayıcı olabilir. dikkatli olmak lazım. neticede aramızda kimlerin dolaştığını tahmin bile edemeyiz.
  • toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden şikayetçi olacağına, adamın sırtındaki çantanın kapladığı yarım kişilik alanın derdine düşenleri kızdırır.

    (bkz: türk insanı/#31442860)
  • şikayet edeninin angutun önde gideni olduğu masum, zeki, akıllı, yakışıklı ve güzel insanlardır. istanbulda metrobüste ya da otobüste o kalabalıkta çantanı çıkar elinde tut, oldu canımın içi tamam. zaten ayakta durmak büyük zorluk, tutunacak yer bulmak da sorun. yere mi koymalı çantayı? olmaz ezerler leş gibi olur kirlenir eve giriyo o çanta. neyse; girme kardeşim sırt çantalı adamın arkasına, altına. mal mısın göt göte giriyosun? çantalıya zülum ediyosun. çantalı adamın beli seninkinden daha çok ağrıyor çantasını sağa sola aşşa yukarı ittiğinde çektiğinde. insanlık dışı zaten ağız ağıza göt göte tıkışmak. bunu yapıyorsun bi de çanta seni geriyo.

    metropol bi kaç beden büyük sana, bence konserve senin için daha uygun, sardalya istifi modeli flan, çantası da yok onların hem, hava boşluğu bile kalmaz çok mutlu yaşarsın sen orda.

    yani baktın adamın sırtında çanta war, geçme arkasına kardeşim, zorla mı sokuyorlar, ha hoşuna gidiyorsa o ayrı. ama bence sen siktirgit anadolunun güzel köylerine ferah ferah yaşarsın, kimsenin çantası da rahatsız etmez seni.

    edit: kaç yıl olmuş ben hala çıkarmıyorum çantamı sırtımdan. burda klavyeden atıp tutan otuzbirci klavye delikanlılarından biri bak kaç yıl olmuş hala denk gelip te çıkartamadı bana o çantayı. çıkarmıcam amk ömür billah inadına çanta indirmemek için binecem o otobüse metrobüse. evet işsizim de.. çantam da kocaman nah senden büyük 3 kişilik yer kaplıyo. üstelik temizlik titizlik mevzularını flan da geçtim bazen yere koyup üstüne oturuyorum o zaman 4 kişilik yer kaplıyorum. hatta senin mantığınla sardalya istifi 6 kişilk yani 12 tane ayak yeri kaplıyorum belki daha bile fazla. çatla amk niahhahahaa..
hesabın var mı? giriş yap