• din.
    kutsal kitap diye yutturulan metinlerde bu mesele hep en büyük günahlardan sayılıyor.
    hatta bir toplumun helak edilme sebebi bile olabiliyor. kundaktaki bebeğe varıncaya kadar tanrı, tüm bireyleri, eşcinselliğin yayıldığı gerekçesiyle cezalandırıyor.
    bu hikayeleri okuyan, duyan ve ona göre inancını şekillendiren insanlardan lgbti'ye hoşgörü ile bakmasını bekleyemezsin.
  • onlar kadar özgür cinselliklerini yaşayamamaktandır. anadolu, fokur fokur gizli gay kaynıyor. aklınıza bile gelmeyecek adamlar meğersem en kral eşcinsele taş bile çıkarttıracak kadar gay olabiliyor. ama şöyle baksan, sorsan etsen uuuuuu...
  • üst edit: rica edeceğim entry'nin girildiği tarihe bakın da mesaj atın. ayrıca evet hiçbir dünya ülkesinde cinsel kimliğini bizdeki gibi göze sokma çabası yok. görmemiş gibi gezdiğim yerleri sıralayacak halim yok ancak; bu gözler sayısız bir şekilde, kıvanç tatlıtuğ gibi maskulen görünümlü pasif gayler, burcu biricik gibi hanım hanımcık görünümlü aktif lezbiyenler gördü. bizim ülkede lgbt'li bir bireyi 100 metreden tanıyorsun gel gör ki...

    abartı yaşam.

    dün akşam beşiktaş-erzurum maçı için şık bir mekana oturduk. arka masamızda elele tutuşan iki erkek müşteri vardı. kimin kim ile ne yaptığı hiç umrumda olmamıştır, beni de alakadar eden bir durum yok zaten. mekanda herkes alkol alıyor. bunlar da içiyor ama aktif olan devamlı ağıza alınmayacak küfürler ediyor, bağıra bağıra. müşteriden, garsona kadar bi rahatsızlık oluştu mekanda. herkesin dikkatini çektiler. o sırada içeri bir hanım girdi ve arka masaya oturdu. kız, pasif olanın kankası ve aktif olan çocukla tanışmaya gelmiş. sıradan bir, sevgilini arkadaşınla tanıştırma durumu. mevzu burdan sonra katlanarak devam etmeye başladı. aktif olan çocuk, kıza ilişkilerindeki dominant kişiyi* belli etmek için yapmadığı kalmadı. ayağa kalkıyor küfür ediyor, elindeki rakı kadehini masaya vuruyor. kız da utandı, diğer masalara bakıyor kafa işaretiyle özürler diliyor. maraz çıktı çıkacak derken hoca maçı bitirdi de dağıldık.

    kabul edin etmeyin bu tip bireylerin, abartı yaşamak gibi bir merakı var.
  • bugün duyduğum nefret söylemi ile netleşen durumdur. neymiş kerimcan durmaz leopar desenli pantolon giymiş. erkek adam bunu giyer miymiş. sana ne! ister tayt giyer, ister etek giyer. kime ne? bunu söyleyen de üniversite mezunu bir şahsiyet. gerçekten okumak hiçbir şeyi değiştirmiyor ve eşeklik baki kalıyor.
  • mütemadiyen yüksek sesle konuşmaları. ben daha bunlardan normal ses tonunda konuşan görmedim.
  • hetero insanlar ben heteroyum diyip seks hayatını ya da güncelerini ağzımızın içine sokmuyorlar.
    lgbti isen lgbtisin yani ekstra bir beklenti var gibi bu bireylerde ben bundan rahatsızım.pozitif ayrımcılık beklentisinde geneli.tavırları daha çok lgbti olmak ayrıcalıktır gibi.
    alt komşum eşcinsel bir abi var , on numara adam ne yaşıyorsa kendi halinde ki olması gereken de bu.
    lgbti bireylerden nefret etmiyorum ama lgbti olmayı bir ayrıcalık gibi ağzımın içine sokan tiplerden de her konuda aşırı hareket eden insanlar gibi tiksiniyorum.
  • hangi toplumun?

    ben de toplumun bir uyesiyim ve kimseden nefret etmiyorum.

    toplum adina konusmaktansa bireysel sebeplere odaklanilmasi gereken durumdur.
  • çünkü nerede birine nefret varsa; aslında orada kendine nefret vardır! başkasından nefret etmek, kendine edilen nefretin en "temiz" şekilde dışa vurumudur!
  • dinimizin uygun görmediği durumun toplumun kabul etmesi doğru değil
  • nefret demeyelim ona sadece yaşantılarını bazen gözlere sokma çabalarından mütevellit itici gelme durumu diyelim.

    gerçekten toplumun yani büyük bir çoğunluğunun sizin ne yaptığınıza, kimi sevip kiminle seviştiğinize kafayı taktığını falan mı düşünüyorsunuz? parantez içinde homofobik insanları bu güruh dışında tutalım onları katmıyorum. herkes istediğini yapmakta özgürdür lakin kendilerine ekstra hassasiyet gösterilmesini bekleyen ve ilgi odağı olmaya çalışan bu bireyler çoğumuzun umrunda değil.

    bu başlığın açılması bile “ya biz paso dışlanıyoruz ühü ühü” ağlaklığından başka bir şey değildir. yine parantez açacak olursak bu yüzden işlenen cinayetler, toplumun baskı kurarak dışlama durumunu hariç tutuyorum.

    evet zor bir ülkede yaşıyoruz ama her lgbt bireyi de “herkes bizden nefret ediyor ya” kafalarına girmesin kısaca.
hesabın var mı? giriş yap