• adını prof. dr. inal seckin'in kitabindan aldigini dusundugum ders. gerci kitapta okutulanlari ve anlatilanlari pek de begendim diyemeyecegim ama, bu farklı bir mevzu tabii.
  • inşaat mühendisliğinde 2. sınıfta okutulan ders.
  • itü'de 3. sınıfta okutulan ders. en kolay meslek derslerinden biri gibi gözükse de, projeleriyle adama lanet okutur. hele bazı asistanlar yüzünden ders işkence haline bile gelebilir. ama sonuçta gayet yararlı bir derstir, iyi öğrenmek gerekir. (özellikle toprak işleri kısmını)
  • içeriğininin senelerdir güncellenmeden çıkmış sorularına kadar aynı kalmasını anlayamadığım ders. içinde bulunduğumuz demiryolu rönesansı döneminde raylı sistemlerin araç teknolojileri, otomasyon sistemleri; hatların inşa teknikleri, jeomorfolojik sorunları gibi lisans aşamasında kulak dolgunluğu düzeyinde de olsa bir ders dahi bahsedilmeyen konular olması üzücü. bazı akademisyenlere geri bildirim yaptım, sözlükte de yazmış olayım diyerek kapatıyorum şimdilik bu bahsi.
  • bir inşaat yapmadan önce zemini inşaata hazırlamak için toprağın yarılması doldurulması gereken yerlerin, en uygun maaliyetin belirlenmesi toprak işleri başlığı altında; demiryollarının inşaatı, tren hangi eğimde hangi hızda hangi yükte verimli çalışır, dönemeçte hangi hızda raydan çıkmazın cevaplarının da demiryolları başlığı altında gösterilen yararlı itü inşaat bölümü dersi. başka üniversitelerde başka isimlerde ya da aynı isimde bu ders olabilir. mimkindir.
  • (bkz: #5108208)
hesabın var mı? giriş yap