• öyle böyle değil, cidden saçmalık. fizik kuralları diye bir şeyler var. ayak sağlığı diye de bir şeyler var. hatta ortopedi falan da var. bütün bunlara rağmen topuklu ayakkabı diye de bir şey var. yok böyle bir saçmalık.
  • uzun boylu gorunmenin / olmanin insan ozguveni uzerindeki etkisini gormezden gelinerek yapilan tespit.

    daha iyi hissediyor pek cok kadin topuklu giydiginde. vucut daha diri duruyor, postur daha iddiali oluyor.

    misal erkekler de kendine yakisan gomlek pantalon vb. giyince daha mutlu basliyor gune. "iyiyim" dusuncesinin tetiklenmesi hepsi.

    bir sekilde bir kesim insani iyi hissettiren bir ayakkabi cesidi, ayakkabi ve kullanani iyi hissettiriyor, fayda sagalayan bir nesne degildir de nedir.
  • bir rivayete göre topuklu ayakkabının çıkış noktası paris kanalizasyonu inşa edilmeden önce sokaklarda akan pislik derelerinin pantolon paçasına bulaşmasının engellenmesi olduğundan aslında yanlış olan düşüncedir.

    zaten "pantolon" sözcüğünün aslı "pantalon"dur ve bu sözcükteki "talon" kısmı fransızca'da topuk demektir. yani bu rivayet oldukça gerçekçidir. hatta ilk topuklu ayakkabıları da erkekler giyermiş. sonrasında bacakları güzel ve boyu uzun gösterdiğinden kadınlara da geçmiş olmalı.
  • topuklu ayakkabı giyen kadınların kalçaları daha dik oluyor zamanla
  • saçmalık olmayan hadisedir.
    kızlar omzumu bile geçemeyince yanımda yakışıksız duruyorlar. onlara da yazık sonuçta. topuklularla bir nebze kurtarabilme imkanları oluyor. ayrıca gerçekten de boyunu bir anlığına da olsa uzun sanıyorsun. bence amacına ulaşıyor.
    sağlık konusunda ise sağlıksızdır. mümkün mertebe sevgilime giydirmem. ayakta nasırdan tut da kronik ağrılara kadar türlü türlü hasar bırakan meret
  • bireyin fiziksel manada kendi vasfı hakkında kompleks sahibi olması yada direktif olarak, akranları ile benzer statüyü paylaşmak istemenin ihtiyacı ile doğmuş modernizm ve moda altında meşrulaştırıldığını düşündüğüm şey.
  • daha bu sabah minibüste bir bayanda gördüğüm ve onayladığım önermedir. kardeşim sırtında kocaman sırt çantası, elinde normal çantan ve laptop çantası var, hala topuklu kasıyorsun. çektiğin eziyeti ben görüyorum sen o ayakkabının içinde nasıl inkar edebiliyor veya görmezden geliyorsun anlamıyorum. enteresan yani, bu kadar da yükle ayakta duramıyorsun minibüste, iniyorsun o yolda yürüyüşünü görüyorum tökezleye tökezleye gidiyorsun. daha mı topuklu yahu! geçen yine bir bayanda görmüştüm, her adımında kadının kalçası ayrılıyor sanırsın, bir sağa bir sola yaylanıyor abla, tamam güzel vücut var ve o seksapel olayını artık tavan yaptırmışsın ama az daha dikkat edince yürürken çektiğin çileyi de görüyoruz ve tüm seksapel puf oluyor. şimdi birkaç bayan çıkıp "çilesini de biz çekiyoruz sana ne oluyor" diyebilir e tamam haklısın banane de kimse bana rahat bir aygıt olduğunu söylemesin, kapışırız. ha bir de mesela işe gelirken normal düz tabanlı ayakkabıyla gelip ofiste topuklu giyen var tamam o da olumlu, çok fazla ayakta durmuyorlar ofiste kabul edilebilir, ama metrobüse biniyorsun topukluyla ya, araç her dur kalk yaptığında üstüme düşüyorsun, kalkmış hala topuklu diyorsun ya, pes!
  • pek çok açıdan savunulabilecek, geçerli bir iddia.

    kısa boylu ve düşük kalçalı kadınlar tarafından boy uzatmak ve kalçayı dikleştirmek amacıyla tercih ediliyor topuklu ayakkabı.

    halbuki topuklu ayakkabı boyu kalıcı olarak uzatmıyor, giyildiği süre bakımından bir uzun boy illüzyonu yaratıyor. düşük kalçayı da kaldırmıyor.

    günümüzde topuklu ayakkabı giyen kadınlar sorsanız spor ve diyet yapıp sağlıklarına dikkat ediyorlardır ama özgüvensizlikten kaynaklanan bu toksik ve düşük zeka belirtisi geleneği bir sonraki nesillere aktarmakta üstlerine yok.

    umarım bu saçmalık azalarak biter.
  • maalesef bir gerçek. zaten saçma olmasa erkekler giyerdi, bu da gerçek. topuklu giyene kadar süt iç mesela, çok zor değil bunu düşünmek...
hesabın var mı? giriş yap