• arc games'in bugün duyurduğu arpg türünde oyun.
    website duyurusu
  • oyun içi dizgelerine ilişkin fragmanı yayınlanmış en son. bu saatte kafa kalmadığı için bu fırının altını uzun uzadıya dolduramıyorum, ancak arc games -veya eski adıyla perfect world entertainment- bünyesinde eski tüm iç ceo'sunun kurduğu yeni stüdyo ile yola devam ettiklerini biliyorum, eski oyunlardan sanatsal farklılık taşıyacağını beklememek lazım kısacası.

    daha fazla detay bekliyoruz. sürekli çevrimiçi olmamızı bekleyeceği için ne gibi özellikler sunacağı önemli, ayrıca iş modelinin ne olacağı da mühim. açıklanmışsa da ben şu an bilemiyorum. yarın güzelce bir bakarım.

    https://youtu.be/gzx6mxme-oc
  • betasına kaydolduğum oyundur.heyecanlandırdı hadi bakalım.
  • tanıtım videosunu şimdi gördüğüm torhlight'ın devam oyunu. ps4'e de gelecek olması güzel. eğer önceki oyunların çizgisinde olursa uzun uzun oynanacak bir rpg daha geliyor demektir. umarım fiyatı 100 tl'nin üstünde olmaz.
  • mmo olacakmış sanırım. teşekkürler kalsın almayayım ben.
  • lama modelini çok sevdiğim mmoarpg.

    https://www.youtube.com/watch?v=7atybkwiqqa

    demodan izlediğim ve torchlight 2'de görmediğim bir takım şeyler:

    sınıflar:
    (bkz: dusk mage)
    (bkz: forged)

    özellikler:
    (bkz: toplama)
    (bkz: zanaatkarlık)
    (bkz: inşa etme)

    * kesinlikle path of exile ve diablo karşısında, world of warcraft için guild wars 2 neyse o olmaya çalışıyorlar. açık alanlar, karakterden bağımsız gerçekleşen bir takım olaylar ve kişiye özel loot. ancak bir önceki tümcede yaptığım benzetmeyi, oyunun co-op yanlısı bir düzlemde ilerlemeye çalışmasından ileri sürüyorum. yani warframe gibi düşünmek mümkün, sadece torchlight karakterleri var.

    * gördüğüm en güzel minimap tasarımlarından birine sahip.

    * üzerine konuşmak için elbette çok erken, zaten ui kısmı çoğunlukla placeholder'dan oluşuyor anlaşılabileceği üzere ancak ui tasarımları bu ölçütlerde olacaksa sadece pc(*) ve konsollar için değil, bana sorarsanız gelecekte telefon ve tabletlerde de oyunu görmek istediklerini iddia etmem mümkün.

    * torchlight 2'nin atmosferini korumaya çalıştıkları belli ediyorlar, modellerin çizgi romandan fırlamış halleri ve neredeyse hiçbir şeyin gerçekten bir köşesinin bulunmaması. oynarken yabancılık çektirmemek istemişler ve bunu başaracaklarına eminim.

    * gördüğüm kadarıyla outlining yok. yani bir kaya veya büyük bir binanın, duvarın ardında kalan karakterin etrafında parlak bir çizgi görmüyoruz. erken bir sürüm olduğu için bu bulunmuyor olabilir.

    * gündüz/gece dönüşümü var. geceleri farklı yaratıklar, gündüzleri farklı yaratıkları çıkabiliyor haritasına ve bölgesine bağlı olarak.

    sonuç olarak, torchlight evrenini genişletiyorlar. güzel olacak gibi. ilk açacağım karakter kesinlikle forged olacak. acımam.

    (*) windows için çıkacağına kesin gözüyle bakılabilir. hala bir arc oyunu ve arc, steam'in yanı sıra kendi arc client'ı üzerinden de hizmet veriyor ve bu client sadece windows üzerinde mevcut. linux'a veya mac'e çıkıp çıkmayacağını bilemiyorum ancak açılışın sadece windows üzerinden olacağını speküle etmek mümkün. arc, oyunlarını mutlaka steam'e veriyor ve bu defa boş bir oyun yayınlamak veya var olan bir oyunu diriltme amaçlı satın almaları hariç gerçekten bir atak yapıyorlar. dilerim steam'de launch yaparlar ve yine dilerim mac ve linux için de bu oyunu alabiliriz. öyle veya böyle oynayacağım; öyle veya böyle linux'da çalıştıracağım bunu ama bir linux client'ının olması çok şey değiştirir.
  • 7-10 aralık 2018 tarihleri içinde sürmüş olan second closed alpha sürecinden birkaç istatistik yayınlanmış oyundur.
    işte o istatistik
  • asıl torchlight geliştirici ekibi olan runic games tarafından yapılmayan, perfect world entertainment'ın sahibi olduğu echtra games tarafından yapılan bir oyun. eski oyunlar kadar güzel olmayacaktır çünkü bu firma (pwe) klasik kan emici f2p oyunlarını düzenli olarak "sıçan" bir firma. bu tarz firmaların yapmayı en çok sevdiği şeylerden biri de bu tür başarılı ve popüler oyunları alıp, eski asıl stüdyoyu öldürüp ardından aynı seri adıyla farklı bir oyun çıkartarak içini kan emici mtx'lerle doldurmaktır.

    velhâsıl torchlight öleli çok oldu bence, pek bir şey beklemeyin. oyunu yapan firmayı göz önünde bulundurursak yeni çıkacak oyunun berbat olması ihtimali aşırı yüksek.

    alternatif aarpg oyunları;

    (bkz: torchlight)
    (bkz: torchlight ii)
    (bkz: path of exile)
    (bkz: grim dawn)
    (bkz: diablo iii)
    (bkz: the incredible adventures of van helsing)
    (bkz: victor vran)
    (bkz: diablo 2) (yakında çıkacak median xl modunun sigma güncellemesiyle deneyebilirsiniz)
  • henüz yayınlanmamış bir oyuna da bok atmayın kardeşim. hele bi yayınlansın da ondan sonra söyle söyleyeceğini.

    bu arada oyunun yapımcısı olan firmanın ceo'su ve kurucusu blizzard firmasında çalışmış ve diablo ve diablo ii oyunlarını geliştiren ekipten ve daha sonra oradan ayrılıp runic games'te torchligt ve torchlight ii'yi geliştiren ekipte bulunmuş bir vatandaş. bence ümit vaad eden bir profili var.

    yine echtra games firmasında daha önceden blizzard veya runic games'te çalışmış bir çok adam var. ve adamların free-to-play üzerinde şöyle bir manifestoları da var ki: https://www.torchlightfrontiers.com/…ticle/11014403 sen daha neyin kanını emdiriyorsun anlamış değilim. adamlar tabiki de bu oyundan ekmek yiyecek. ama önce şu yazıyı bi oku da ondan sonra gel burda bok at.
hesabın var mı? giriş yap