• piyanoda tord gustavsen, bassda harald johnsen ve davulda jarle vespestaddan oluşan üçlü.

    http://www.tordgustavsen.com/
  • katıksız uyku müziği grubu
  • 15. akbank caz festivali'nde canlisindan dinleyebilicegimiz trio.
  • gecenlerde ingilterede izledigim trio. ne yazik ki cok zayif buldum. sadece tord gustavsen uzerine kurulmus. bas ve davul katkilari cok zayif. parcalar da eh iste. kesinlikle bir esbjorn svensson trio ayarinda degiller.
  • 3-4 eylülde garajistanbulda 2 konsere imza atıcak iskandinav jazz triosu...kacmaz...
  • garajistanbul u bu gece mest etmiş bir grup..kendilerini ilk defa dinledim ve birkaç izlenim edindim.

    ilk başta garajistanbulun tord gustavsen trio reklamlarında iskandinav halk müziği ile jazz ı birleştirmiş bir grubun varlığından söz ediliyordu ama muhtemelen biz o grubu dinlemedik , ben pek iskandinav ezgisi falan alamadım.ama bu bir noksan değil.ben reklamın yalancısıyım..
    grubu şimdilik sadece sahnede dinlemiş olduğum için , diyorum ki belki de albümlerinde bu iskandinav ezgileri bulunuyor belki ama konserde o ezgilerin bulunduğu şarkıları çalmadılar belki .o yüzden net birşey yok.

    konser performansına gelince..tek kelimeyle muazzam.insana bir jazz dinleyicisi olduğunu gayet net bir şekilde hissettiriyorlar.ezgiler, tınılar , uyum mükemmel.jarle vespestad attığı solo ile bizleri büyülemeyi başardı.açıkçası harald johnsen standart bir kontrbas , riffler falan gayet standart.özel bir tınısı yok.tord gustavsen ise piyano başında kendinden geçti..

    söylenmiş olduğu gibi aslında biraz piyano ağırlıklı bir gruptu ama bence şarkılar çok güzel idi..duygu yoğunluğunu iyi vermişler.ancak hareketli bir parçaları yok herhalde , bir tane bile hareketli parça çalmadılar.bu bir eksiklik olabilir..

    en azından dinlenmesi gereken bir grup olduğunu düşünüyorum , her ne kadar süper karakteristik olmasalar da dinlemeye değer..
  • norveçli olduklarından gerek, garajistanbul konseri sırasında bayağı terlemiş grup. özellikle harald johnsen'in yüz ifadesinden daraldığı oldukça belli oluyordu. tord gustavsen'in söylediğine göre davulcu jarle vespestad konserde kullandığı zilleri, geldiğinde istanbul'dan almış.
  • 15 mayıs 2012'de crr'de canlı canlı izlediğimiz trio.

    dünyanın sayılı bateristlerinden birini içermekte. (bkz: jarle vespestad)
  • ecm etiketli "other side" isimli yeni albümleri 31 ağustos 2018 tarihinde çıkacak ve kulaklarımızın pasını silecek trio.
hesabın var mı? giriş yap