• 4 temmuz cumartesi başlayıp 26 temmuz pazar günü sona erecek olan 96. fransa bisiklet turu. 21 etaptan oluşacak tur ispanya, isviçre ve italya'ya da uğrayacak.

    bu seneki turun önemli bir özelliği ise efsanenin(bkz: lance armstrong) geri dönüş yapacak olması.

    edit: bir de rotaya ilişkin bir video linki verelim http://www.letour.fr/…9/popup_video_parcours3d.html
  • tour de france'da bu sene mücadele edecek takımlar;

    ag2r la mondiale, fransa

    agritubel, fransa

    astana, kazakistan

    bbox bouygues telecom, fransa

    caisse d'epargne, ispanya

    cervelo test team, isviçre

    cofidis, fransa

    euskaltel-euskadi, ispanya

    francaise des jeux, fransa

    garmin-slipstream, abd

    lampre-ngc, italya

    liquigas, italya

    quick step, belçika

    rabobank, hollanda

    silence-lotto, belçika

    skil-shimano, hollanda

    team columbia-highroad, abd

    team katusha, rusya

    team milram, almanya

    team saxo bank, danimarka
  • bisikletçilerin toplamda 3435 km pedal çevireceği bisiklet turu.

    http://www.sporstudyosu.com/…lar/bisiklet-branslar/
  • 7,15 ve 20. etapları zirve bitişi olması bu sene turu daha da enteresan hale getirecek. eskiden 13,14. etaplarda dağ etapları geçilir ve ondan sonra birinci çok değişmezdi. ama bu sene 20. etap mont ventoux'da bitecek ve büyük ihtimalle turu kazanacak yarışçı o etapta belli olacak. bu açıdan bayağı heyecanlı olacağını zannediyorum.
    ayrıca 7. etap barcelonada başlayacaktır.
  • albert contador'un favori olması ve yine aynı takımda lance armstrong'un bulunmasından dolayı, astana takımının epey ilgi çekeceğini düşünüyorum. ilk bir kaç gün herkes nolacak acaba diye izleyecek. bugünkü koşulacak ilk etapı ise fabian cancellara'nın kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. süperbahis'te herhangi başka birinin kazanmasına 2.40 verilmiş. bir de hangi ücretsiz kanaldan izleyeceğimi bilsem daha mutlu olacağım gibime geliyor.

    beleşçiediti: bir çok arkadaş mesajla belirtti, kanal aradığını, yardımcı olmak babında; online izlemek isteyenler için: (bkz: http://www.justin.tv/) uygun gözüküyor, lakin epey yoğun olduğundan pek bir şey izlenmiyor. rtbf sat adlı bir fransız kanalı ücretsiz veriyor, uydudan takip etmek isteyenler için. ayrıca her sene olduğu gibi bu sene de eurosport veriyor.
  • valverde'nin katılamaması kötü oldu. bana kalırsa bu sene carlos sastre veya contador kazanır ama lance armstrong'un da, carlos sastre'nin geçen seneki taktiği gibi son anda sarı mayoyu kapma durumu olabilir. denis menchow' u da unutmamak lazım. garibim cadel evans kazansın isterdim aslında ama ikincilik bile zor görünüyo bu sefer. bu sene çok çekişmeli geçicek gibi. inşallah doping moping olayları olmaz da adam gibi keyifle izleriz.
  • ilk etabını fabian cancellara kazanmıştır. sarı mayo'nun en büyük favorisi, albert contador 16 saniye gerisinde ikinci, lance armstrong ise onuncu olmuştur.

    (bkz: #16435472)

    not: 5 saatlik yayını verip de favorilerin çıktığı son dakikaları vermeyen brft sata en derinden dileklerimi iletiyorum.
  • tamamen fransa dışında koşulacak iki etap var. 6. etap 9 temmuz günü girona-barselona arasında; 7. etap da 10 temmuz'da barselona'dan başlayıp andorra'da bitecek. ondan sonra tur pireneler üzerinden fransa'ya geri dönecek.
  • tour de france başlarken tahminler ve dedikodularla ilgili bir yazı için,

    http://starttakozu.blogspot.com/…nce-baslarken.html
  • bu yıl toplam 3 milyon 250 bin euro para ödülü dağıtılacak olan bisiklet turunda 180 bisikletçinin tümü 400 euro ile 450 bin euro arasında değişen miktarda para ödülü alacaklar.
hesabın var mı? giriş yap