• yakın bir arkadaşımın büyük hevesle ve güvenerek aldığı toyota corolla'da yaşadığı sorun ile ilgili rezalet..

    toyota almaya niyeti olanların okuması gereken, mağdur arkadaşın kendi kaleminden rezalet;

    2014 yılının şubat ayında ankara efe toyota’dan babama 2013 model toyota corolla dizel 1.4 d-4d aldık.
    araç ilk bakım öncesi 8500 km civarı düşük yağ seviyesi uyarısı verdi. servise götürdüğümüzde motorun yeni olduğu, ilk başlarda böyle yapabileceği söylenerek yağ ilave edip gönderdiler. biz de toyotanın yetkili servisine güvendik tabi ki.
    18.000 km civarı da yine yağ eksiltme uyarısı üzerine servise götürdüğümüzde tekrardan bunun normal olduğu, kullanıma göre aracın yağ eksiltebileceği söylenerek tekrar yağ takviyesi yapıldı.
    27.000 km’lerde iken de yine yağ uyarısı verince yine aynı gerekçelerle yağ ilavesi yapılarak gönderildi. bu süreçte kendilerine bunun normal olmadığını, bakımlarda ya yağı eksik koyduklarını, ya da bu aracın kronik yağ eksiltme sorunu olduğunu söylediğimizde de kendilerinin kesinlikle yağı tam koyduklarını, aracı gerekli testlere soktuklarını, herhangi bir problem görülmediğini söylediler.
    bu sefer 36.000’li km’lerde yağ eksiltme uyarısı verdikten sonra yine aynı cevapları alıp yağ ilavesi yapıldıktan sonra aracın servisini değiştirerek 40.000 km’den sonra bakımlar için ankara toyan’a götürmeye başladık.
    araç bu şekilde yine her bakım sonrası yine düşük yağ seviyesi uyarısı vermeye devam etti.
    son olarak 66.000 km’de araç tekrar düşük yağ seviyesi uyarısı verince servise götürdüğümüzde, nihayet araçta yağ eksiltme problemi olduğunu, bununla ilgili rapor tuttuklarını ve genel merkeze gönderdiklerini belirttiler. araçtaki yağın neredeyse yarısı eksilmişti. oradan gelecek cevaba göre işlem yapacaklarını söylediler. kendilerinden raporun bir suretini ısrarla istememize rağmen iç yazışma olduğunu, gizli olduğunu, bize veremeyeceklerini belirterek vermediler. toyota genel merkeze e-posta göndererek yağ eksiltme hususunda onlara rapor gönderilip gönderilmediğini, bu aracın alındığından beri problemi olduğunu, sürekli servise götürmek durumunda kaldığımızı, sorunumuza çözüm bulunmasını talep ettik. toyota’nın bu hususa cevap vermesi 3 haftayı buldu. telefonla arayarak aracın turbo dizel güçlü bir motora sahip olduğunu, bu motorların yağ eksiltebileceği, araca her biniş öncesi yağ kontrolü yapmanın kullanıcının sorumluluğunda olduğunu, yapacakları bir şey olmadığını belirttiler. kendilerine bir tek turbo dizelin bu araçta olmadığını, diğer marka model araçlarda, hatta toyota corolla’nın aynı model aynı özellikteki araçlarında da bu tarz sıkıntılar görmediğimizi belirtince buna dair bir yanıt alamadık.
    aracın yağ eksiltme km’si zaman geçtikte daha öne gelmeye başladı. ilk başlarda bakım sonrası 8000’li km’lerde yağ eksiltme uyarısı veren araç şu an 5.500’lü km’lerde yağ eksiltme uyarısı vermeye başladı. sanırım bi 20.000 km sonrası araç bakımdan çıkar çıkmaz yağ uyarısı vermeye başlayacak.

    biz sürekli yağ kontrolü yapacaksak neden 10.000 km’de bir aracı bakım için servise götürüyoruz? sürekli olarak araçta yağ mı bulundurmamız gerekiyor? 15.000 km’de bir bakımı yapılan araçlarda, hatta 20 yaşındaki diğer marka dizel araçlarda dahi yağ eksiltme sorunu görülmemesine rağmen bir aracın 5.000-6.000 km’de yağ uyarısı vermesi normal midir ? uzun yola çıktığımızda durup durup yağ mı kontrol edeceğiz? servislerin bu olayı gizlemelerinde ne gibi menfaatleri var da 66.000 km’ye kadar durumu genel merkezlerine bildirmediler?
    tüketici mahkemesine dava açmak için gerekli hazırlıklarımı yaptık. birkaç gün içinde de firmaya ihtarımızı çekeceğiz.
    ancak bu platformdaki arkadaşların da reklamlarında sürekli olarak sorunsuzluklarına dikkat çeken bu firmanın, hatalı üretim yaptığı araçta meydana gelebilecek sorunlarda aslında sorumluluk kabul etmeyebileceğini bilmelerini istediğim için bu mesajın yayınlanmasını istedim.
    ayrıca elimizde örnek mahkeme kararları bulunmasına rağmen, daha önce aynı sorunu yaşamış arkadaşların da prosedür hakkında bilgi ve dökümanlarını talep ediyorum.

    aracın hareket halinde iken verdiği uyarının görüntüsü. not : ankara-istanbul otoyolunda seyir halindeyken çekilmiştir.

    https://i.hizliresim.com/jlq4vq.jpg
  • ben hep 50 liralık koydugumdan beni etkilemeyen rezalettir
  • "telefonla arayarak aracın turbo dizel güçlü bir motora sahip olduğunu, bu motorların yağ eksiltebileceği"

    güçlü dedikleri motor 90 beygir yanlış anlaşılmasın. daha güçlü motora sahip araçlar iki depoda bir yağı da fullüyor demek.

    rezaletten ziyade üretim hatası gibi görünüyor, toyota'nın türkiye değil de global merkezine (hangi ülkedeyse artık) mail atılabilirse sorun daha çabuk çözülür diye düşünüyorum.
  • dayı yalnız lastik basıncında sıkıntı var, hava sıcaklığı ölçümü hatalı, depo boş, parklar açık... bu araba işlerinden pek anlamıyoruz sanırım.

    araç sanırım hor kullanılmış. yoksa toyota hakkaten taş gibi araba.
  • @kamusal adamin oglu

    araç sahibinden cevap

    "hocam far otomatik kendisi açar, yolda olduğumuz için full olan depo tabi ki aşağıya düşüyor ister istemez, stepnede dahi hava az biraz eksilse o uyarı çıkıyor, uyarı hassas, fotoğraf bir buçuk ay öncesine ait olduğu için hava ölçümü normal, araç üç buçuk yılda yetmişbin kilometre yol yapmış, hor da kullanılmadı. "
  • istanbul eyüp'te kar plaza ile bir görüşülmesini tavsiye edeceğim problem.

    (bkz: şimdi reklamlar)
  • 8-9bin km'de yağ eksilmesi normaldir, sürüş tarzına, girilen trafiğe ve bunların değişme hızına göre oluşabilir, gerçekten oluşabilir sıkıntı yok.

    ancak her 9binde net bir şekilde eksiltiyorsa,
    bu gitgide 5000km'lere düşüyorsa, ki yakın zamanda 2-3bin km'ye düşecektir, orada bir problem vardır.
    rodajı çok çok sakin yapıldıysa fabrikanın önerdiği yağ ile eksiltme yapıyor olabilir, biraz daha kalın bir yağ denenebilir. kaçak gözle görülebildiyse konu bambaşka zaten.

    www . toyota co . uk ... çare burada olacaktır.
  • bizim köyde bi dayının 85 model falan bi kartalı vardı. arka kapısı içeriden tekme atmadan açılmayan cinsinden falan.

    bi gün onunla ilçedeki benzinliğe gittik, 20 okka benzin 3 okka yağ koy dediydi. aklıma o dayıyı getirdi.

    tanım: olmaması gereken rezalet.
  • toyota corolla 1995 modelden sonrası yalan, toyota'nın amiral gemisiydi o araba.

    tanım: %90 üretim hatası, yukarıda bir arkadaş bahsetmiş ya egzozdan ya da damlatmasından net anlaşılır. yağın gidebileceği çok fazla bir yer yok motorda.
hesabın var mı? giriş yap