• toyota'nin mukemmel olmasi icin cok ugrastigi, tum parca uretici firmalardan en az hata payini isteyerek imkansizi gerceklestirmeye calistigi araba modeli. verso serilerinin katagorilerinde en yuksek standartlara sahip olmasini saglamak icin, toyota' ya parca veren firmalarin isci ve muhendisleri bir yil boyunca insanliktan cikmislardir calismaktan. uretim asamasi oncesi ve sonrasi en fazla probleme neden olmus projedir. sadece tek renkli farlarin uretim asamasinda cikan sorunlar yuzunden, gecenin ikisinde koca fabrikanin baski bolumu actirilmistir turkiye gibi bir memlekette.
  • yeni modelinin motor özellikleri şu şekildedir;

    132 hp 1.6 lt ve 147 hp 1.8 lt benzinli ve 126 hp 2.0 lt, 150 hp 2.2 lt ve 177 hp ve 400 nm tork üreten 2.2 lt dizel.
  • yeni tasarımıyla daha da sportifleşen, toyota avensis'in mpv modeli gibi görünen şık otomobil. ford s max ile birlikte en güzel mpv denilebilir.
  • makyajlanan versiyonu paris motor showda tanitilacaktir.
  • son yıllarda gördüğüm en çirkin otomobil.
    o stop lambaları nedir öyle ya, 90'larda aksaray'da modifiye edilmiş apaçi arabası gibi.
  • benzinli 1.6 manuel 7 kişilik 2014 modelini kullanmakta olduğum ve memnun olduğum mpv türü otomobildir.

    belirli bir tarihten sonrakileri yerli malı, yurdum malıdır. arka farların yandan öne doğru taşması ve metalik bir kocamanlık oluşturması biraz alışılmamış bir görüntü vermekle birlikte (ben halen alışamadım) estetik olarak kazma tren vagonu görünüşlü hafif ticari araçlara göre açık ara ileridedir.

    3. sıra koltuklar (6. ve 7. koltuklar) açıldığında bagaj neredeyse bitmektedir. bu koltuklar çocuk veya ufak tefek kişiler için uygundur, uzun boylu, uzun bacaklı, kilolu ve yapılı kişiler sığmamakla birlikte 7 kişiyi bir araya topladığınızda bunlardan en az ikisi genellikle zaten ufak tefek olmaktadır (bkz: istatistik), küçüklük görecelidir, bu koltuklara çocuk koltuğu bile pekala sığabilmektedir ama ben sığmamaktayım. iki oğlum bu koltuklara bayılmakta ve büyük anne ve büyük babaların gelmesini sırf bu koltukların açılması için dört gözle beklemektedirler.

    plastik kalitesi çok süper değildir. şehir içinde alıştığımdan biraz fazla yakmaktadır (rakam vermeyeceğim, çok sayıda değişkene bağlı), zira biraz ağırdır (1.6 ton) ama her mpv türü araç gibi rahatlığına değer.

    bu aracın uzunluğu aynı yılda üretilen toyota corolla'dan kısadır, yüksek oluşu nedeniyle koltuklar yatar değil dik konumda olduğundan iç mekanı daha rahattır.

    en yakın türdaşları ford c-max, renault scenic ve peugeot 5008'dir. bu araçlara göre toyota verso istanbul'da daha az rastlanmaktadır (nedendir bilinmez).
  • 2000 cc dizelleri harika kacar, az yakar, konforlu ve sessizdir, vergisini oderken birazcik iciniz acisa da bu zevke kesinlikle deger.
  • diğer araçların mi içi dar, bunun mu içi çok geniş anlamadım.
  • efsane kasa olmasına daha çok vardır,1999 modelleri bitiremedik henüz!
hesabın var mı? giriş yap