• işe yarasa yarasa türkiye'de yarayabilecek olan uygulama.
  • oooo gammaz kokusu alıyorum.

    kaos istiyorum, kaos.

    bunun bir de uygulamasını falan yapsalar...

    aslında, doğru, birçok işsiz vatandaş için de istihdam olur. destekliyorum.*
  • 1 ay içinde almanya'dan daha düzgün bir trafiğe sahip oluruz. ama yasal mevzuat karşılığında maddi bir beklenti olmayan ihbarı bile kabul etmiyor, oysa ben üzerine ayda 50 tl abonelik ücreti ödeyip ihbar edebilmeyi bile istiyorum.
  • tabi lan, deli para kazanırız, her akşam servis şoförü ihlal yapıyor, ben varım..
  • bırakın komisyon almayı üzerine cüzi bir ödeme yaparak bile olmasını isteyebileceğim uygulama. aracımın önünde ve arkasında kameralarım var. belki fotoğraf olmasa da uygulamanın görüntü kayıtlı şikayetlere neden getirilmediğini anlamak zor. ıspiyonmuş, gammazmış, geçiniz, polis görüp ceza yazınca ispiyon olmuyor ama (onun görevi diyebilirsiniz, şikayet eden de bir anlamda onun spesifik bir görevini fahri olarak onun adına yerine getirmiş oluyor anlaşılması gereken burası).
    zaten kararı verecek olan nihayetinde yine emniyet değil mi?

    kurallara uyacaksın kardeşim, bunun polisi, araç kamerası olmaz, bu kadar basit. ha, ben uymaz isem başkası da beni şikayet etsin, aklım başıma gelsin ki daha dikkatli olup adam gibi gideyim, başkalarına saygı duymayı öğreniyim şu trafikte.

    bana itiraz etmeden önce, otobana katıldığı gibi şeritleri bir bir atlayarak sol şeritte üzerime kıran, benim kaçmamla da önündeki aracı korna ve selektörle taciz eden şu trafik canavarı tanker şoförü ile siz, anneniz, babanız ve çocuklarınızın aynı yollarda olduğunuzu bir düşünün.
    (ispiyon mu demiştiniz?)

    https://drive.google.com/…ahnct28/view?usp=drivesdk
  • esasında bakanlıkla belediyelerin anlaşarak uygulamaya koymaya başladıkları hadisedir.

    belediyeler akıllı trafik sistemi kurarak hemen her türlü kural ihlalini şehrin hemen her noktasında yakalayacak denetimi kuruyorlar, buna karşılık kesilen cezanın %20'si belediyeye gelir olarak kaydediliyor.

    sistem olarak faydalı buluyorum.
    genellikle kurallara uymaya gayret eden biri olarak devletin buradan kazanacağı parayı haksız olarak nitelemem. saygılı bir trafik insanın gerçekten hayat standardını yükselten bir hadise. ha ceza yiyince arada içten içe küfrediyorum. ama keşke trafik denetimleri çok çok daha sıkı ve etkin yapılsa.
  • komisyon vermeye gerek yok, birkaç yıl evvel whatsapp şikayet hattı vardı oradan fotoğraflı ihbar yapılabiliyordu. artık kimlere bu şekilde ceza gittiyse uygulama kaldırıldı.
  • (bkz: osmanlida jurnalcilik)
    inanamiyorum hala ayni kafada yasiyorlar..
  • +1
  • osmanlıda jurnalcilik denmiş ama bugüm amerika'da almanya'da kuralları 2-3 kere ihlal edin, ortada polis yokken nasıl adresinize ceza geliyor şaşarsınız. devlete karşı işlenen suçlarla vatandaşlara karşı işlenen suçları kavram olarak kafanızda bir ayırın hele. osmanlı'da padişah aleyhine konuşanlar jurnallenirdi, bu istenen bir şey değil, peki makas atıp giden piçi jurnallemek iyi mi kötü mü ? piç için kötü tabii.
hesabın var mı? giriş yap