• vücuttaki tüm kemiklerin 1 cm2'den daha küçük parçalara ayrılıp, metallerin bedenin envai çeşit yerlerinden girip arka taraflarından çıktığı, sonrasında ise hareket bile edemeden 840 derecede alev alev yanan insanların yer aldığı, bu arada da fonda (bkz: sexyback) çalınan videolardır. oh yeah.
  • bir kadın şoför.
    unforced error kategorisinde madalya.

    http://www.youtube.com/watch?v=vtxp45in5dw
  • son dönemde sanırım sigorta şirketlerinin zorunlu tutmasıyla birlikte youtube'da sürekli artan videolardır. pek çok da "compilation" yapılmış zaten hali hazırda ve rusya ile uzak doğu ülkeleri yarışıyorlar*.

    öte yandan bu videolar göstermektedir ki, arabalar odun gibi değil de, biraz kurallara uyup, biraz da dikkatli kullanılırsa çok nadiren kaza olurmuş.

    bu da bir "compilation" örneği - http://goo.gl/odsy6

    not: yukarıda bahsi geçen videoların çoğu maddi hasarlı ve hatta komik kazalardır. ancak ciddi büyük kazalar da mevcut ne yazık ki (kan yok).
  • özel kanallar dahil olmak üzere neredeyse bütün ana haber bültenlerinde yayınlanan ve ingilizce dışındaki dillerde sansürlenmeyen videolardır.

    bir kaç gün öncesine kadar hiç farkına varmamıştım. evime misafirliğe gelen ve ana dili rusça olan arkadaşlar bu videoları gördükten sonra türk medyasının basın özgürlüğüne sahip, geniş vizyonlu olduklarını filan zannettiler. aaa ne güzel! sansür mansür hiç bir şey yok! rusya'da her seyi sansürlüyorlar. türkiye'nin bu kadar gelişmiş olduğunu bilmiyordum filan diyenler oldu. bu görüntülerin büyük bölümü rusya ve eski sscb ülkelerinden alınıyor. ilk bakışta bu ülkelerde çok fazla kaza olmasından ötürü gibi gözüksede aslında kimi kanun açıklarından ötürü sürücülerin polise kanıt sunabilmek için hepsinin araç kamerası satın almasından kaynaklanıyor. haliyle bu kadar çok kamera ve internete yükleyebilmenin kolay olması ortaya milyon tane kaza videosu çıkarıyor. burada işin garip kısmı sadece ingilizce diyaloglar olan videolarda fuck, dick, suck vb. kelimeleri sansürleyen ve kanlı görüntüleri mozaikleyen kanallara rtük elleşmiyor.

    kaza videolarının yayınlanmasının mantığını zaten anlayabilmiş değilim de bari internetten her bulduklarını koymasalar önümüze. bugün ulusal kanalda izlediğim ve rusya'da geçen kaza videosunda kazayı görüntüleyen araçtaki gençler ilk reaksiyon olarak topluca: yop tıvayu mat! (ananısssikiyim!) diye haykırıyorlar. akabinde gençler; adamın kafası koptu, anası sikildi, karbüratör götüne girmiştir gibi cümleler eşliğinde durumun kritiğini yapıyorlar. türevi olan bütün videolarda aynısını görmek pek mümkün. hadi rtük ve ulusal kanalların durumu belli fakat özel kanalların bu kadar özensiz olması çok acıklı.

    ps: ben bunları yazarken fox tv rusya'da gerçekleşen bir uçak kazası görüntülerini yine aynı şekilde verdi.
hesabın var mı? giriş yap