• bilkentli ata grubu uyelerinin ustune sticker yapistirilmak uzere yollara dikildigini sandigi, aslinda trafigi duzenleme ve ikaz amacli yol kenarlarina koyulan plakalar, levhalar.
    (bkz: ata/3)
  • türkiyede pek kaale alınmayan, şehir içi ve şehir dışı yollarda trafiği düzenli tutma ve kazaları önleme amacı taşıyan tabela çeşidi.
  • metrekaresi 235 milyon lira olan ve yol kenarlarından kolaylıkla çalınan ve hurdacıya satılan levhalardır. ancak şu güne kadar hiç kimse bu suçtan tutuklanmamış.
    karayolları bu nedenle hurda değeri düşük levhalar kullanmaya başlamış.
  • yol kenarında bulunanları acayip esnek olan ve 100km/saat hızla dalındığında tamponun şeklini alan levhalardır.

    tabiki sert olup da tamponun levhanın şeklini almasından kat kat daha iyidir bu durum.
  • dur cizgisi levhasi: arabalarin nerede duracagini gosterir levha. (ostimde aselsan kavsagindaki ornekte goruldugu gibi). (ne bu levhaya ne de yerdeki cizgiye hicbir tasitin uymadigini gordugunuzde levhanin bosuna masraf oldugunu anlayabilirsiniz.
    kopruye carpma levhasi: (ankara trafik sube mudurlugunun onundeki kopru icin konulmus levha) kopruden daha yuksek kamyonlarin carpmamasi icin konulmus sanirsam ama koprudeki hasar izlerine bakinca pek ise yaramiyo gibi...
  • turist otobuslerinin donus alani oldugundan kesinlikle park yapmak yasaktir levhasi: kaleye cikarken keskin virajin oldugu koseye konulmus ve her daim altinda en az iki adet park etmis arac bulunan levha.
  • şehir dışına doğru çıktıkça yurdum insanı tarafından atış tahtası olarak kullanılan ilerde başına birşey geldiğinde ise "ulan burda tabela yok ben ne yapayım" savunması ile dumur eden, kimi yerlerde ise hiçbir zaman olmayan uyarıcı levha.
  • eski trafik uyarı işaretleri:
    * dikkat dinozor çıkabilir.
    * dikkat volkan patlayabilir.

    gelin taçlarına yazılası tabela gibi güzel motto:
    "gerdeğe gider".

    [not: orhan veli'nin bu güzelim dizeleri "gemliğe doğru tam denizi görecekken" bir trafik levhasında yer alıyordu. hangi hoyrat eller sildi, karaladı onları?] tomris uyar - aşkın yıpranma payı

    (bkz: trafik tabelası)
    (bkz: soldan geri dönülmez)
    (bkz: sağa sapılmaz)
    (bkz: trafik sosyolojisi)
  • trafik levhaları bilmeyen sürücülerin ehliyeti iptal edilmeli.. günümüzde birçok trafik kazaları bunun gibi aptallar yüzünden oluyor.
    geçenlerde bir video izledim.. kendi arabasında direksiyon eğitimi alan birisi gözünün önündeki sola dönülmez trafik levhasına rağmen, buradan sola döneceğim di mi diye yanındaki eğitmene soruyor.. bu kadar basit levhayıda bilmiyor olamazsınız herhalde, onun yerine ben utandım o utanmadı şaka gibi.
hesabın var mı? giriş yap