• izmir den bir "fethi sekin" kardeşimiz geçmiştir ki duyduğum saygı kelimelerle anlatılmaz. keşke genelleme yaparken iyi düşünülse.
  • buradan vergimizin boşa gitmesini tartışmak istiyorum ilinize devletin kerli ferli babalarından biri geçecekse bakın dikkat ediniz gelecekse demiyorum ki özellikle iliniz anadolu'nun küçük illerinden birisi ise her kavşakta sadece çakarlarını yakmış içeride muhabbet eden polis memurlarını görmüşsünüzdür yahu neden olur bu mevzu ? bu büyük devlet adamının sözüm yanlış anlaşılmasın herhangi bir güvenlik tehdidi altında olabileceklere sözüm yok ama transit geçen bir ağa baba için benim vergilerimle emniyet müdürünce jest yapılması zoruma gidiyor o polis memurlarının o anda çok daha önemli işlerle uğraşabileceklerini düşünüyorum hatta o polis arabaları garajlarında polis memurları da karakolda olsalar bile daha işlevsel olacaklarını düşünüyorum yetimin hakkı olan verginin boşa harcandığı kanısındayım
  • şu #55216236 entry de trafik polislerinin cehaleti hakkında örnek bir olay anlatmıştım. düşüncelerim değişmedi ve ister trafik ister çevik ne olursa olsun a.c.a.b. .
    polisler halkı suçludan değil iktidarı halktan korur.
  • yeşil yandığında arabalara geç geç yapmaya ve kırmızı yandığında dur yapmaya yarıyolar. yeşilin geç kırmızının dur olduğunu bilmeyen falan olur şimdi nolur nolmaz. öyle de önemlidir görevleri.
  • bari annelerine çekselerdi.
  • bir gerçek varsa o da
    yolda trafikçiyle karşılaşıldığında elini ışık hızıyla kemere atan,acaba telefonla konuşurken gördü mü diye yusuf yusuf edenin uzaylılar olmadığıdır. trafikçilerden beklentimiz tam olarak karşılık bulmasa da görüntü vermesinin bile caydırıcı olduğunu kabul edelim.
  • zaten kotu olan trafigi daha kotu hale getirmek gibi bir fonksiyonlari da var.
  • trafik polislerinin trafik düzenlemesine, akışına hiçbir etkisi yoktur.
    bu yüzden yüzde yüz katıldığım önerme.
  • -kaza olur gelmezler.

    -pusu kurup radar cezası yazarlar. ( keşke kimse hızlı gitmese ancak gerçekten hızlı gidecek araba var, uygun yol var. biraz mantık lütfen. sürekli meskun mahal adı altında 400 tl radar cezası yazmaları etik değildir.otoyolda 120 ile giderken bir anda 70 tabelası ve hemen ilerisinde polis. hele ki otobanlarda kullanılan 132 hız limiti kesinlikle azdır. hızlı otomobil kullanmak uygun şartlarda -düz ve boş yol, makas atmadan, şerit kurallarına uyarak, düzgün bir araçla- tehlikeli değildir. tehlikeli olsa almanlar muazzam otobanlarını kameralar ve sınırlarla donatırlardı.)

    -çevirmelerde zenginlere ceza yazamazlar. çeviremezler bile.

    -daha önce dava emsali olmuş konularda ( cam filmi ) ceza yazarlar bunun yanlış olduğunu görüş engellemeyecek kadar küçük bir numaraya ceza yazmasının doğru olmadığını hatta dava emsallerini söylerseniz o zaman dava et uğraş derler. bununla beraber yanınızdan onlarca mercedes s class, bmw 5-7 kasalar içerisi asla görünmeyecek araçlarla yanınızdan geçer giderler ve onları görmediğini idda eder.

    -rüşvet alırlar.

    -sokaklarımızda binlerce terörist dolaşırken gelip işinde gücünde olan insanları çevirmeye sokarak zaman kaybettirirler

    -kafalarına göre ceza sistemleri vardır. eğer sana kafayı takarsa yangın tüpü sok kullanma tarihinden ceza yazar ama lüks arabadaki adam emniyet kemeri takmadan telefonla konuşurken 4 numara cam filmiyle yanından geçerken bakamaz bile.

    -türbanlıları çevirmezler.

    -insanların araçlarını sebepsiz yere çekerler ve asla lüks arabalara dokunmazlar. siz hiç trafik çekicisi üzerinde range rover gördünüz mü?

    -işlerine geldiklerinde sen aracın içindeyken fotoğraf çekip ceza yollayacağını söyler. ( hava limanı duraklamalarında)

    -vale terörüne göz yumarlar ( rüşvet )

    -trafik tıkandığında veya yoğun kavşaklarda cep telefonlarıyla oynarlar ya da kırmızı ışıkla eş zamanlı olarak yol gösterirler.

    -hiç bir amaçları ve aceleleri olmadan sürekli emniyet şeridinden giderler ve insanları darlarlar. ( bu maddeyi açmak istedim. kesinlikle resmi araçlar önceliklidir. bununla bir sorunum yok ancak zaten gidebileceği bir şerit yok çoğu zaman.arkadan sürekli megafon sesi verip huzursuzluk oluşturuyorlar )

    maddeler daha çoğaltılabilir. genellemeler her zaman yanlıştır. ancak ben istanbulda maruz kaldığım muameleden hiç memnun değilim. istisnalar hatta arkalarından bu gün dahi dualar ettiğimiz polislerimiz, kahramanlarımız her zaman olacaktır (fethi sekin). lakin bu genelde karşılaştığımız tipteki trafik polislerinin gereksiz olduğu gerçeğini değiştirmez.
  • yanlış bilgi, trafiğin tıkanmasına sebep olurlar.
hesabın var mı? giriş yap