• yol isteyen kişi o yolu hakkı olmadan istiyorsa, uyanıklık yapmışsa yol vermemeyi başarı olarak görmekte son derece haklıdır bu insan.

    iki şeritli yol. tek gidiş, tek geliş. ortada refüj falan yok. bölünmüş yol. sadece çift çizgi var. gidiş istikametinde trafik tıkanmış. niye? çünkü ileride kırmızı ışık yanıyor. karşıdan geliş şeridi ise boş. tek tük araba geliyor. gidiş şeridindeki uyanığın biri ne yapıyor? boş şeridin cazibesine kapılıp karşı şeride, karşıdan gelen arabalara ayrılmış şeride geçip başlıyor yeşil yanmasını bekleyen enayileri geçmeye. ha sonuna kadar geçebiliyorsan geç, helal-i hoş olsun, biz de "vay be bastı geçti" diyelim. ama ne oluyor? karşıdan araba geliyor. bu uyanığımız da karşıdan gelen arabayla burun buruna kalınca benden yol isteyip önüme kırmaya çalışıyor.

    babayı alırsın. al sana yol. naha. götün sıkıyorsa bas geç sonuna kadar. sıkmayınca da önüme kır di mi? tak geri vitese geldiğin gibi dön şimdi hadi bakayım. bu saygısız ibneye yol vermem, verenin de sülalesine söverim.
  • ankaralı sürücüdür.

    bombay ve ankara gibi, çok fazla aracın olduğu ancak trafik kültürünün oluşmadığı yerlerce sıkça rastlanan bir ilkelliktir. acemi sürücüler, küfür etme alışkanlığını bu olaydan dolayı edinirler. korna, selektör, kol kaldırma ve küfredilme olaylarını hiçe sayarak illa ki tehlikeli bir şekilde aracın burnunu araya sokmak gerekir ki istediğiniz yere gidebilesiniz.

    istanbul'da pek görülmez çünkü orada önemli olan zaten genellikle sıkışık olan trafiğin akabilmesidir. sadece emniyet şeritçileri, kaynakçılar gibi trafik üçkağıtçılarına yol verilmez ki mantıklı olan da budur.

    (bkz: istanbul vs. ankara)
  • bayan sürücünün iyi araba kullandığını farkeden erkek sürücüdür bu genelde. ışıklarda yanına gelip kim daha hızla kalkacak hesabı ile bir ayağı gazda arabayı sallar sık sık. seyir halinde olduğunda bulunduğun şeritte önüne atlama çabası vardır, üstüne üstlük sık sık önünde seyir ederken frene basar. senin korna çalıp küfretmen için elinden geleni yapan insandır. verilecek en doğru cevap arabayı yavaşlatıp geçsin gitsin serseri demektir.
  • yol vermek ile göt vermek arasındaki farkı kavrayamamıştır henüz.
  • kasıtlı davranan insandır.
    kasıtsız olanı ise pek muhtemel;
    trafikte şeridi belli olmayan sürücüdür.
  • halı saha maçında stoper oynar.
  • bir de bunların sol şeritte aheste aheste giderken makasa girdiğinizde hızlanan türleri vardır ki tadından yenmez. bazen insanların trafiğe hangi psikolojiyle çıktıklarını anlamak mümkün değil.

    kardeşim sol şeriti bu kadar ölümüne savunmaya gerek yok.
  • bir de bunlardan sol şeritte aheste aheste gitmeyip, orta şeritteki arabaları sollayanı vardır. 80-90 km/s hızla gittiği için, arkasından tamponuna yapışan 150 km/s hızla gelen adama göre aheste kalıyordur. enseye selektör yemesi muhtemeldir. yol vermeyince, daha doğrusu orta şerittekileri solladığı için, yani orta şerit dolu olduğu için, yani orta şerittekileri sollaması bitene kadar çekilip yol verecek yolu olmadığı için yol vermemektedirler.

    en ipnesi de bunlardır. senin neyine di mi araç sollamak, takıl orta şeritte 50 ile giden aracın arkasına, git. 150 km/s ile paşa çocukları geliyor arkadan.
  • bir eliyle cep telefonunu tutup diğer eli ile hem vites değiştirmeye hem de direksiyonu tutmaya çalışmaktan arkada araba var mı yok mu algısına varamayan insandır.
hesabın var mı? giriş yap