• bir mini dizi.

    marsilya'da nazilerin elinden bazı sanatçıları kurtaran varian fry'ı konu alıyor.

    kaçırılan gerçeküstücü, avangart, dadaist sanatçılar ve kaçırılamayan felsefeciler (benjamin) sözkonusu.

    dizide arendt'i sade bir oyunculukla aktaran ve peggy guggenheim'ı abartılı oyunuyla çok başarılı oynayan ve de brecht'le çalışmış erkek şarkıcı tipleri favorimdi.

    çoğu tahmin edeceğiniz gibi yahudi olan sanatçı ve bilim adamları ve kurmaca karakterlerle tam bir ensemble gösterisi.

    bir kadın yönetmenin elinin değdiği belli. jeneriklerdeki değişik görüntüler 1930'ların sürrealist filmlerine göndermelerle dolu.

    .

    beşinci bölümün adı “insanlık durumu” arendt'e bir gönderme.

    .

    biri julie orringer'in romanını çevirtip yayınlasa da bi de metin üzerinden baksak pelikülle farklılıklara.

    .

    filmde de yer alan ve asıl kişileri de hayli andıran önemli insanlar:

    victor serge
    walter benjamin
    max ernst
    marc chagal
    hanhah arendt
    marcel duchamp
    andre breton
    walter mehring
    albert otto hirschman
  • dream theater davulcusu mike portnoy'un yan projesi..
    iki albumleri var.. 30 dakikalik all above cok basarili..
    davullar yine ve tabi ki cosmus, yarmis, bitirmis..
  • apricot morning albümümden nefis bir quantic parçası. sözleri olsa yazardım ama yok.
  • spock's beard ı alıp portnoy deli bateri teknikleri eklenir (ne yazıkki bu albümlerde tek bas kullanıyo ama üzülmeyin farkedebilene aşkolsun) marillion trewavas cici baslar, pek beğenmesemde flower kings in gitaristi roine stolt katılmış (aslen fates warning den dave matheos u gitarist olarak düşünmüş portnoy amca ama ne yazıkki doluymuş. belkide öyle olsaydı şimdiki kalite ve dinleme zevkinde bir grup olmazdı) para, satış hırsı gütmeyen progressive müziğin en can grubu. hatta dağıtımını bile beard'ın ana adamı neil morse un sahip olduğu radiant records yapıo.
  • progressive rock süper grubu olarak tasarlanan bi proje
    liquid tension experiment teknik açıdan aşmışlık gösterme amaçlıyken transatlantic şarkı sözleri açısından aşmış olma özelliği göstermektedir
    portnoy her zamanki gibi ama daha çok pete trewavas ve neal morse'a dikkat edilmeli
    all of the above adlı 30 dakikalık şaheserin sahibi gruptur ayrıca
  • bridge across forever adlı 2. albümleri 2001 ekiminde piyasaya çıkan progressive rock grubu.
    albümün tracklisti şöyle:
    1- duel with the devil
    2- suite charlotte pike
    3- bridge across forever
    4- stranger in your soul
  • hastasiyiz, orasi kesin ama kanimca bridge across forever sonrasi islevini yitirmis gruptur. smpte muhtesem otesi fikirlerin daha cok da oturmamis kimya nedeniyle sub-optimal icra edildigi yine de nefis bir albumdu. bridge across forever ise gorece daha vasat fikirlerin harika bir sekilde icra edildigi magnum opus'tu diyebiliriz.

    ancak gerek the whirlwind, gerekse de kaleidoscope'da duyduklarimin %80'i bana ciddi anlamda amacsizca geliyor. tamam, nefis bir performans var ortada ama ilk intiba olarak olusan "omg" tepkileri malesef projedeki isimlerin buyuklugu kaynakli gibime geliyor. ben hala ilk iki albumdeki gibi dinleyis sonrasi "vay babanin kemigi" dedirtecek taze fikirler bekliyorum, ama nafile sanki..

    isimlere bakinca dimaglari yikacak, sinirlari zorlayacak bir seyler bekliyor insan ama kabullenilmesi gereken bir gercek var ki o da bu adamlarin zaten kendi esas projeleriyle de son 10 yildir herhangi bir devrimsel is yapamadigi. evet, yan projeler, supergrouplar bu gibi durumlar icin yaratici gucun bosalabilecegi bir paratonerdir bu gibi durumdaki muzisyenler icin, ama isin tadini kaciran nokta transatlantic'in de bu adamlar icin bir yan projeden ziyade artik bir ana grup oldugudur. tarzini, kimligini, melodik rengini, kompozisyonel yapisini ve gorev dagilimini tamamen oturtmus bir grup hem de. kotu bir sey degil elbette, ama yan projelerin varolus nedenleriyle taban tabana zit bir durum var ortada...

    tabi ki album cikarsinlar dinleriz, bayila bayila hem de... ama bu saatten sonra fentezi beklememek lazim adamlardan. zira arayis icindeymis gibi bir halleri yok, hem de hic...
  • türkiye piyasasına, 3 adet petrol şirketini (bkz: eot) (bkz: pemi) (bkz: zorlu petrogas) satınalarak girmiş, amerikan borsa şirketi.
  • bir jose zamora ve damian dp ortak calismasi. melodisi cok karizmatik gelmistir bana hep*. tabii ki andy moor buna el atmistir ve parcayi bambaska bir boyuta tasimistir. kulak zari hasar gorene kadar dinlenesi bir parca.
  • türkiye'ye gelmedikleri, gelmeyecekleri için çok üzüldüğüm grup. sırf canlı performanslarını izlemek için insanı kıta aşırı uçurturlar.
hesabın var mı? giriş yap