• train fever yapımcılarından gelen devam oyunu gibi birşey. önceki oyundan farkı oyuna uçak ve gemilerin eklenmesi. oyunda 150 yıl gibi bir sürede bize verilen haritada yolcu veya yük taşıyarak para kazanmak ve şirketi ayakta tutmak.

    oyunla ilgili videolarsa burda, izlemek için bol bol geliştirici günlüğü bulunuyor.
  • ön sipariş fiyatı 49,5 lira iken çıkışıyla beraber 41,5 lira fiyat biçilen oyun. yani ön sipariş verenleri kazıklamış oldular. küfür gibi.
  • railroad tycoon, transport tycoon ve çeşitli ekonomi simulatorleri seven micro management manyakları için şu sıralardaki boşlukta kabul edilebilir olmuş.
    oyunun mekaniğine ve gelir gider dengelerine alışmak ilk anda biraz kassa da, işi çözüne kadar bağladı beni. ama olayı anladıktan sonra gelen milyorlar ile çeşitli fantaziler yapılabilir. 7/10
    http://store.steampowered.com/app/446800/

    edit: 9/10 . adam yapmış.
  • kolay ve orta seviyede başarılı olmanın nispeten kolay olduğu, zor seviyede ise resmen deli eden oyundur. youtubeda açıklayıcı birçok video bulunmakla beraber bu videoların ortalama uzunluğunun 30 dakika olması sebebiyle deneme-yanılma yöntemiyle zor görevi de başarmayı düşünüyorum.
  • gençliğini sid meier's railroads'ta ziyan etmiş birisi olarak beni ziyadesiyle mutlu etmiş oyun...
  • oyunda başlı başına bir mantık hatası bulunuyor; mesela ormanlık alanımız var, bize odun sağlıyor, bunu keresteye çevirmemiz lazım, bunun için de bir fabrika var. buraya kadar tamam.

    peki sizin bir kereste fabrikanız olsa nereye kurarsınız? bu ormanlık alanın hemen yakınına, değil mi? bu oyunda değil. en alakasız yerde kereste fabrikası. aynı şey mesela çiftlikten gelen malzemelerle üretim yapan fabrika için de geçerli.

    evet haritalar otomatik yaratılıyor seçilen kriterlere göre, ama bunun olmasını engellemek çok basit.

    oyun çok kolay olmasın diye yapılmış bu anlıyorum ama bu kadarı da mantıksız.
  • 2' si 2019 son çeyreği geliyormuş. trafik lambaları gördüm trailerde mutlu oldum en büyük sorunlarından biriydi. yapay zekada yine özürlü olmaz umarım.
  • an itibariyle steam'de %80 indirim olan ve 11 tl'ye alabileceğiniz 150 yıllık ulaşım tarihi simülasyonu.

    eğer simülasyon oyunlarını seviyorsanız 11 tl'ye kaçırmayın derim kütüphanenizde bulunsun oynamaya değer.
  • serinin ikinci oyununa bir türlü alışamayıp canım oyunuma geri döndüm... ileri derecede simetri takıntım olduğu için saatlerim düzene gidiyor ama olsun canı sağolsun...
hesabın var mı? giriş yap