• şu an bunu yapmayı ne kadar istediğimi anlatamam. aklıma girdi çıkmaz, basit bir kimya deneyi değil bu. öyle bir var olmak ki, sadece rayın üstüne bozuk para koymazsın bunu yaparken. derdin yoktur, tasan yoktur, ders yok, sıkıntı yok, çalışmak yok, önce yok sonra yok; o kadar ki başka oyun bile yok sadece bu var. paranı koy, beklemeye koyul ve heyecanın artsın da artsın. tren geçsin, merak abarsın. sonra parayı al incele, sıcak mı diye tırs, ne kadar ezilmiş bak, teallam.

    biz büyüdük ve kirlendi dünya dediği kadar varmış lan adamın. en iyisini yaşasan da kirletiyor bu mına koduğum hayatı.

    sonra bu kadar küfür içerisinden, bir nazım hikmet şiirinden bir bokle geldi aklıma bak, memleketimden insan manzaralarından, öhöm:

    bir mahkumdu sanırım o meşhur trende, diğer sıradan kahramanlarla giden şöyle dedi -ne kötü kaderimiz varmış, bütün insanların içinde bizi bulmuş mına koduğum kaderi.

    işte galiba ben o mına koduğum treninin altına dizdim bütün paralarımı, dertlendim lan.
  • her seferinde tren raydan çıkacak diye korkudan yapamadığım ama yapanların yanında en az onlar kadar heyecanla beklediğim olaydır. çocukluk aklı işte kendimce parayı ben koymadığım için bir şey olursa suçlu olmayacaktım, bir nev-i vicdan rahatlatması. tabi bir de sonrasında ezilen parayı arayıp bulması var.
  • bir arkadaşın "tren üstünden geçince para mıknatısa dönüşüyormuş" demesi üzerine çocukken ben de yapmıştım. parayı bulamamıştık sonra. tren yolu uzaktı bir daha da denemedik.
  • senelerce tum samimiyetimle tren ve icindekiler icin tehlikeli olduguna inandim bu raya bozuk para koyma fiilinin; hala da icten ice, icgudu gibi inanasim geliyor. iste bu sebeptendir ki neticesini pek merak ettigim halde raya bozuk para falan koyamadim. bir de ustune ustluk kiziltoprak-feneryolu hattinda ilerleyen trenin sesini her duydugumda "acaba tren rayina bozuk para koymuslar midir?" diye dertlenmem, sinir stres sahibi olmam da kendi adima takdire sayandir diye dusunuyorum. bu takdire sayan tamlamasini ise bir kez daha kullanmamaya gayret edecegim, cok uyuz oldum kendime.
  • stephen kingin çocukken bir treni raydan çıkartacağına inandığı eylem.
  • bu eylemin pete ve pete dizisinde de treni raydan cıkartacağına inanılırdı. bir seferinde kucuk pete, vicdan savaşımına girmişti işbu sebebten.

    başka bir batıl inanç ise, uzerinden tren gecen bozuk paranın, atari salonlarında kullanılabilecek jeton halini alacağıdır.
  • çocukken jilet keskinliğinde ve düz para imal etmek için sık sık yaptığımız eylemdir. bunun taşla yapılanı da vardır onun amacı farklıdır ortamdaki insanların kafasına gözüne isabet etmesiyle sonuçlanır.

    (bkz: ya gözüne gelse)
  • izmit taraflarında cumhuriyet ekspresinin gelmesine yakın koymuştum, dogal olarak tren devrildi sonra kaldırdılar devam etti falan.
    tehlikeli bi eglence.
  • bu adet genellikle istanbul banliyo tren hattına yakın oturan insanlar arasında yaygındır. yaratıcı türk gencinin biri birgün bozuk parayı raya yerleştirmiştir ve ardından paranın genişleyip dümdüz olduğunu görmüştür. ağırlıklı olarak ortaokul grubunun rağbet ettiği bu eğlenceyi denemeyi tavsiye eymiyorum. ben çok yaptım bişey olmuyo... daha da kötüsü atariciye gittiğinizde adan kabul etmiyo=(
hesabın var mı? giriş yap