• trendyol kartopu gibi büyüyen ve şimdi de önüne çıkan tüm paydaşları ezen (satıcı, müşteri vd.) bir oluşumdur. nasıl bir mali bilançoları olduğunu sır gibi saklamalarından anlayın.
  • al-sat yapan bir firma için %10 çok güzel bir kâr. %3 bile çok güzel kâr majı.
    al-sat yapıp %30 mu kazanılacaktı?
    üreticiler bile o kadar kazanmıyor.
    ha, trendyol'un komisyonu da çok yüksek tabii.
    zaman içinde rekabet arttıkça o kârlar kalmaz.
  • trendyol yemek üzerinden aldıkları komisyon, ilk ay yüzde 30 sonraki aylar yüzde 38. yani yediğiniz yemeklerde yüzde 38'lik pay direkt trendyol'a ve kuryeye ödeniyor.
  • öyle bi gizlemiş ki, öğrensek duman ederiz, görmeyelim, rakip olmayalım diye yapmış :))) 10 dk ayırır, ifşa ederim ulen burada :)))
  • sen hepsiburada'nın komisyon+kdv + hizmet bedeli'nden bi' habersin belli ki. oraya geçsen trendyol'u mumla ararsın mumla benden söylemesi.

    bende al-satcıyım. 2 yıldır hb, ty, n11 vb sitelerdeyim. şu an sektörün satıcılara dair baş tacı uygulamaları bir tek trendyol sunuyor. bütün sektör trendyol'un kdv dahil komisyon oranları harici tüm özelliklerini kopyalamakla meşgul.

    son aylarda hb inanılmaz derecede kopyalıyor. ben kopyalamasın demiyorum. ama komisyon+kdv+hizmet bedeli yüzünden trendyol'da sattığım ürün 10 tl ise, aynı ürünü hb'de 15-20 tl'ye satmak zorunda kalıyorum.
  • bir çok ürün firmaların kendi sitesinde daha pahalı. bir bilgisayar firması kendi sitesinde 7 bine sattığını 5 bine satıyor diye çağrı merlezini aradım, e ticarete bakan arkadaş abi trendyoldan al orada daha ucuz dedi.

    metal dolap alacağım, firmayı aradım trendyoldaki fiyatın üzerine + %18 kdv ve 850 tl nakliye istediler. işyerime 2 km mesafedeki yer. trendyoldan taksitli aldım, kdv ve kargo dahil geldi.

    trendyoldaki yorum yapabilme imkanı ve iyi kötü müşteri desteği, taksit seçeneği varken artık firmanın kendi sitesine bakmaz oldum. çünkü firmalar trendyol satışından çekinirken onları direk arayınca kucağa düştüğümüzü, hesaptan anlamadığımızı düşünüyor.
  • bir arkadaş şark kurnazlığı yapmış kendince. bir de tavsiye vermiş hahah. paketlerin içine kart koyarsanız ve bunu eğer trendyol farkederse büyük şekilde size geçiriyor haberiniz ola. içine teşekkür kartı koyabilirsiniz ama web siteniz ile alakalı birşey koyarsanız trendyol da size ufaktan koyabilir aman dikkat.
  • herkesin kişisel tercihi tabi karışılmaz ama bana çok saçma geliyor, yıllarca büyük ithalatçı firmalarda çalıştım. trendyol da hepsiburada da pazaryeri sistemine henüz geçmemiş ve bizden tedarik yapıyorlardı. hatta bir firmada direkt kobay olduk, ilk pazaryeri satıcılarındandık. işin başından beri içindeyim, adamların tek derdi oturdukları yerden para basmak.

    pazaryerinde ışık görüp kendi firmamı da kurdum. tek başıma çok iyi para da kazandım ama ayın sonunda benim cebime girenden daha çoğu komisyona gittiği için, satıcıları yarıştırıp zarar ettirmek uğruna kampanyalar yapıp, komisyonlarından bir tık bile taviz vermedikleri için bıraktım. enayiliğin lüzumu yok.

    söylediklerim trendyol ve hepsiburada deneyimlerimdir. n11 satıcılar için en iyisi fakat turuncular kadar tutmadığı ortada.
  • evinizden el işi yaparak , bir adet dikiş nakış veya bilmemne makinası ile küçük çaplı üretim yapip 30k kira ödeyen dükkanın kira personel gideri çıkınca ettiği kârı edebilenler var trendyol üzerinden. çok normal olduğunu düşünüyorum dönem dönem kampanyalar ile komisyonundan ferahat edip bolca reklam harcaması da yapıyorlar...
hesabın var mı? giriş yap