• bir tanesini engelliyorsun. hop, ordan başkası çıkıyor. öbürünü engelliyorsun, pat başka bir yerden başkası çıkıyor. yırtık şeyden çıkar gibi çıkıyorlar. bitmiyorlar. mesela görsem engelleyeceğim ama görmediğim engellemediğim de bir dolu var. bunların bir listesi neyi yok mu ben de en çok engelleyenleri engelleyeyim ya da böyle şeyler yaşansın. bilemiyorum artık. ama bıktım engelle tuşuna basmaktan. hayır komik de değil bir kısmı. burada nice troller harcandı. ben sinsi gibi izledim. uçuruluşlarını gördüm. sana bana kalır mı bu az komikliklerle trollük? işte kalmamalı.
  • şu ana kadar nick altına bakıp ak troll engelle ifadesini görmediğim olmadı.
    binlerce engelledim.

    2. nesil yazarlığım vardı kaptmıştım. o zamanlar buralarda yazmak özel birşeydi. suserim dediğinde insanlar vaaaaaaay diyordu. vay zaman vay
  • sözlüğün artık %95inin* troll, çomar ya da ergen furkan kamil olmasindan kaynakli sorun.

    sözlük artık sandığınız yer değil.
  • hah ben de onu diyorum işte:

    daha az sığır gübreli bir ekşisözlük için:

    (bkz: 5.000 yazar engelleme sınırı kaldırılsın)

    birileri görüp de tanımını yazıp aktif hale getirse şu başlığı keşke; benim sesim çıkabilemiyor zira :'(
  • elemanlar bildiğin organize çete gibi çalışıyor. devran dönünce bu faaliyetler çete kapsamında ele alınıp bu tiplere gereği yapılacak mı? ekşi'nin bu dataları güzelce saklayıp vakti geldiğinde ilgili taliplere bildirmesi de ayrı bi olay olur herhalde*
  • ekşisözlük kanal d, cnn vs. gibi istila edildi...
  • yil oldu 2022, hala sozluk trolleri engellemek icin engelle/basliklarini engelle'den ileriye gidemedi. bunun kolay bir yolu olmali. bir insan bakinca tek entry'den birinin troll olup olmadigini anlayabiliyorsa makine de anlayabilmeli. algoritma falan kasacak haliniz yoksa en azindan sunu getirin.

    herkes engellemek istedigi kaliplari olustursun. benim aklima mesela "akp'li degilim ama" geliyor. sistem, herhangi bir entry'sinde bu kaliplardan biri gecen herkesi otomatik engellesin (veya belirli sayida gecen). tek tek bulmakla ugrasmayalim. daha sonra yazarlar bir araya getirip en iyi troll engelleyici kalip listelerini birbirleriyle paylasir. yardimlasmayla robust bir engelleme mekanizmasi olusturulmus olur. boyle bir sey yapmak cok zor olmamali. hala daha engellemek icin once entry'i once okumamiz gerekiyor. olay zaten okumamak olmali.
  • bununla alakalı gayet makul bir teorim var benim. sözlüğün ayakta kalabilmesinin şu an en büyük sebebi propaganda malzemesi haline gelmiş olması.
    sık sık ekşiye girsem de, katlanamıyorum artık buradaki zihniyete. kadınları ezen başlıklarda ben öyle değilim diyen kadınları avlamaca, forumlar, maçlar dışında propaganda yapmaya çalışan bir güruh var, zaten ilk saydıklarım da aynı grubun hobilerini içermekte çoğunlukla.
    son zamanlarda sık sık açılan şu başlık nasıl gündemde değil, bu nasıl debeye girmedi muhabbetleri de yönetimin de bunun farkında olduğunu gösteriyor bence. çünkü at koşturma imkanı vermezlerse, yok bilmemkim sorularınızı cevaplayacak ile, ekşi şeylerle ayakta kalamazlar. yıllar önceden belliydi bu. yok kanzuk başa geçti, yok ssg gitti olayları muhtemelen bunu fark ettikleri dönemde oldu.
    hani hala nasıl %30 oy alıyorlar diyenler var ya. adamlar en olmayacak şeyleri bile mahvederek kendilerine muhtaç ettiler. bahsi geçen troller bile, olmayacak olan olursa eğer, başta biraz hararetlenir ardından çeker giderler.
    onların etkileşimi olmadan da ya ekşi eski haline yakın bir şey olur, ki sanmıyorum çünkü kemik kitle çoktan küstü. evli barklı koca tonton yazarlar da, yeni nesil gibi tamam barıştım deyip kolay kanmaz, unutmaz bunu.
    ya da, ki muhtemelen olacak olan bu, kepenkleri indirirler sonunda. böylece bir çağ, en zavallı biçimde sona ermiş olur.
hesabın var mı? giriş yap