• trt2nin twitter hashtagi

    buyrunuz.
  • 4 5 gündür denk geldiğim, akşamları 8 9 civarı başlayan, gerçekten iyi seçilmiş filmlerdir.

    şuan grbavica var, dün guguk kuşu vardı.

    hatta yanlış denk gelmediysem japon çin savaşı ile ilgili filmden önce filmin hikayesini tartışıyorlardı sonlara doğru "e hadi filmi izleyelim artık" dediler.

    her filmden önce böyle edebi tartışmalar dönüyor mu denk gelemedim tabi.

    türkiye gerçeklerinin üstünde bir hayat var trt2 de*
  • evinizde aşiret temalı ve bol dramalı ağlak dizilere meraklı bireyler yoksa severek izlenecek filmlerdir.
  • televizyonu kapabilirsem her cumartesi ve pazar izlediğim, trt2 de gösterilen keyif verici filmlerdir. daha önceden izlemediğim filmler olursa kendi kendime hayıflanıyorum da. filmden önce ve sonra alin taşçıyan ve mehmet açar'ın sohbet niteliğindeki eleştiri ve görüşleri ayrıca zevkle izlediğim bir diğer kısmı.
    bu tür yapımlar güzel ülkemin gündeminde pek yer bulamadığı için ayrıca bu başlığa da yazmak istedim. belki birileri görür, merak eder, araştırır ve benim gibi keyif alır.
  • bu kadar sansüre uğramasalar trt-2'yi zirveye bile taşırlardı cnbc-e'nin mirasına konmak üzere.

    ama işte şartlar müsait değil.
  • eskiden daha da bir güzeldi be trt2 filmleri, hey gidi hey.
    80'ler türk sineması hüküm sürerdi. bol bol aydan şener'li, müjde ar'lı, yılmaz zafer'li günler.
  • hızlı başlayıp (bkz: capharnaüm/@alisintavsani), tarkovski külliyatı gibi bağımlılık dozu yüksek gösterimlerden sonra artık biraz harcıaleme dökülen filmlerdir.
    hele ki broen le beni dizisever yapıp bu hafta hiç açıklamasız yayına koymaması alemlerdeki trt2 tarafgirliğime sekte vurmuştur.
  • düzenli olarak takip ettiğim zaman zaman sahiden çok iyi ve bilmediğim filmlerin olduğu güzel etkinlikler. ancak sansür olayı sahiden can sıkıcı. kültür sanat diyerek yola çıkan kanalın bu kafadan sıyrılamaması üzücü.
    başarılı dizileri de yayınlasalar keşke.
  • yakın zamanda eşimle beraber keşfettik. genelde 21:30 gibi kült bir film yayınlanıyor. öncesinde 21:20-21:30 arası film önü programı ile film çekilirken neler yaşanmış oyuncular nasıl seçilmiş öğreniyoruz. sonrasında film izledikten sonra film arkası progri başlıyor. genelde her türlü elwstiriye yer veriliyor film ile ilgili bu zamana kadar yapılan ve filndeki göndermeleri de iyi yakalıyor insanlar.

    geçen hafta

    kramer kramer'a karşı
    büyük umutlar gibi filmleri irjinal dil türkçe altyazılı izletme fırsatı da verdi.
  • evde “yine mi kurtlar vadisi ırak izliyorsunuz, siddet pornosu!!!”* soylemiyle karsiladigim, trt2’de denk gelinen kaliteli yapimlardir.

    bahsedilmis, 2020 yılında hala sansure kurban gitse de ilgiyle takip ediyoruz.
hesabın var mı? giriş yap