• görüyorum ve arttırıyorum dediğim karşılaştırma.
    tsubasa messi, benjamin'de ronaldo'dur. dolayısıyla benjamin bu alemlerin kralıdır, ben de kraldan çok kralcı.
  • (bkz: ganbare genki)
  • tsubasa hakan şükürdür, benjamin sergen yalçın
  • sadece adı japon olduğu için tusubasa'ya koşan gençliğin hata yaptığı karşılaştırma.

    evet genzo wakabayashi çok klastır ama gerçekten çok çok iyi bir kaleci olmasına karizma katması ile de bu ünvana sahip olmuştur. kendisi benjamin'deki karakterler klasında, hatta kişisel karşılaştırmalarda üstün olabilecek tek karakter olabilir. şeker duvar wolf'dan kesinlikle daha karizmatiktir.

    ama o kadar.

    kalan herşeyde benjamin.

    eric'e (eric) san topesto gençlikte oynarken finalde yenilmesi, o turnuvada yarı finalde sezar'ı geçmesi -ki o maç efsanedir- (bkz: magnum vuruşu) ilk klas ekürisi roberto (kendisi sonradan yaratılan all star efsane takımda yedekti), yerden hiç kimseye müdahale edemeyen ve birisi kendisine yerden daldığında topu hep kaptıran fransız ön libero...

    hepsi kraldır arkadaşlar. benjamin tusu'yu alır kısacası.
  • özellikle captain tsubasa oyununda vardı bu karışıklık. tsubasa'yı benjamin ile carlos santana'yı eric ile karıştırırlardı hep.
  • olayın aslı şöyledir;
    80'lerin başında doğanlar önce tsubasayı trt'de cmtesi ya da pazar sabah 7-8 arası izlemişlerdir. o zamanlar diğer özel kanallar yoktu ve popüler biz çizgi film değildi.çok az kişi bilir bu dönemi.

    ancak 93-94 yıllarında show tv ile tüm türkiye benjamini izledi. özellikle sabahçı olan çocuklar eve gider gitmez bunu izlerlerdi. herkes akula-kartal vuruşu vs dillere pelesenk olmuştur.

    bunun tuttuğunu gören kanal-d, tsubasayı 2-3 sene sonra tekrar piyasaya sunmuş ve kaymağını yemiştir.

    bu yüzden önce benjamini izleyen nesilin aklının bir kenarında hep akula-kartal vuruşu vardır ve bunu sonradan izlediği tsubasaya monte etmişlerdir.

    ancak 89 yılında tsubasayı trt'de izleyen gençler genelde bu karışıklığa gelmezler.
  • benjamin'e yaşım yetmiyor. futbol çizgi filmi olarak zihnimde var ama tek bir anını bile hatırlamıyorum maalesef. tsubasa ise tam ilkokul çağıma denk geliyor. az mı sabahın köründe uyanıp okul öncesi izledim. misaki candır.
  • tsubasa serisi hep tekrar olarak tvlerde vardır. ama bu benjamin serisi sadece 1 kez tv'de gösterildi diye biliyorum.
hesabın var mı? giriş yap