• cumhuriyetimizin kurucusu mustafa kemal atatürk tarafından soysuzlaşmış yaratık olarak tanımlanan vahdettin için bülent arınç'ın isteği ile 295.000 tl'ye hazırlanan skandal video.

    "şimdi mustafa kemal’in anadolu’ya gönderiliş safsatasını çürütecek kanıtları tarih sırasıyla belirtelim.

    1- 8 haziran 1919: ingiliz yüksek komiseri amiral calthorpe, londra’ya rapor yazarak “anadolu’da karışıklık çıkaranların başını mustafa kemal çekiyor” dedi. aynı gün harbiye bakanı şevket turgut paşa, bir telgraf göndererek mustafa kemal’in acele istanbul’a dönmesini istedi.

    mustafa kemal, anadolu’ya geçeli sadece 19 gün olmuştu.

    2- 11 haziran 1919: mustafa kemal, kendisinin geriye çağrılışının sebebini genelkurmay başkanı’ndan sordu. genelkurmay başkanı cevat çobanlı paşa şifreli bir telgrafla “ingilizler istedi” diye yanıt verdi.

    padişah’ın tutumu sınanıyor

    3- aynı gün mustafa kemal, padişah vahdettin’e gönderdiği telgrafta ingilizlerin emrindeki kişilerin kendisini istanbul’a çağırdığını belirtti ve “sizi son ziyaretimde, millet beni ve kendini inşallah kurtarır demiştiniz. şimdi görüyorum ki, millet baştan aşağıya uyanıktır, bağımsızlık için kuvvetli bir inançla donanmıştır. beni geri çağırıyorlar, konuya müdahale edin” dedi.

    padişah, mustafa kemal’in bu telgrafına cevap vermedi.

    4- 21-22 haziran 1919: amasya bildirisi yayımlandı, “vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlikededir. milletin bağımsızlığını, gene milletin kesin karar ve direnişi kurtaracaktır. her ilden 3 kişi seçilerek sivas’a gönderilecek ve milli bir kongre toplanacaktır” deniliyordu.

    5- ertesi gün 23 haziran 1919: bakanlar kurulu, mustafa kemal’i görevinden azletti, bütün illere “mustafa kemal’in hiçbir resmi sıfatı kalmamış olduğundan, bildiri ve emirlerinin resmi nitelik taşımadığını ve emirlerine uyulmamasını” istedi. mustafa kemal, anadolu’ya geçeli henüz 34 gün olmuştur. mustafa kemal, hükümete verdiği yanıtta, kendisinin “padişah iradesiyle göreve atandığını, kendisini görevden almaya ancak padişah’ın yetkili olduğunu, bu nedenle hükümetin bu kararını tanımadığını” bildirdi.

    6- 23 haziran 1919: istanbul’daki ingiliz yüksek komiseri amiral calthorpe, londra’da dışişleri bakanı lord curzon’a gönderdiği telgrafta mustafa kemal’in görevden alındığını bildirdi ve şunları yazdı: “mustafa kemal iyi niyetle görevine atanmıştı. samsun’a varışından beri kendisini, milliyetçi akımın merkezi haline getirmiştir.”

    7- 3 temmuz 1919: mustafa kemal ve beraberindeki heyet erzurum’a geldi, kendisini halk ve kazım karabekir paşa karşıladı.

    8- 5 temmuz 1919: harbiye bakanı ali ferit paşa, telgraf başında mustafa kemal’le görüştü. mustafa kemal’i padişah adına istanbul’a çağırdı, kendisinin tutuklanmayacağına dair güvence verdi.

    mustafa kemal, kendisini istanbul’a çağıran harbiye bakanı’na istanbul’a geri dönmeyeceğini bildirdi ve telgrafında “ingilizlerin kendisini tutuklamayacakları yolunda verdikleri güvenceye inanmanın saflık olduğunu” belirtti.

    7-8 temmuz 1919: mustafa kemal gece saray’dan gelen istemle telgraf başına çağrıldı. padişah adına konuşan harbiye bakanı ferit paşa, önce “padişah’ın selam-ı şahanelerini” tebliğ etti. padişah’ın mustafa kemal’i istanbul’a beklediğini belirtti. yanıt veren mustafa kemal erzurum’dan ayrılmayacağını yineledi. bunun üzerine, padişah’ın kendisini görevden aldığı tebliğ edildi.

    bu görevden alma, hemen osmanlı devleti’nin resmi gazetesi takvimi vekayi’de yayımlandı. aynen şöyledir: 9. ordu müfettişi mustafa kemal paşa’nın memuriyetine hitam verilmiştir. işbu irade-i seniye icrasına harbiye nazırı memurdur.” imzalar, harbiye nazırı ferit, sadrazam vekili şeyhülislam sabri, padişah mehmet vahidettin."

    dipnotlar;

    (bkz: yüzellilikler)

    (bkz: kuva-yı inzibatiye)

    (bkz: vahdettin'in general harrington'a mektubu)

    (bkz: padişah'ın ümidi tanrı'dan sonra ingiltere'dir)

    (bkz: kurtuluş savaşına ihanet eden vatan hainleri)

    (bkz: osmanlı hanedan mensuplarının ingiltere sevgisi)
  • afferin; alkış! beyfendilere dolar kurunu haber verelim. ülkenin canına okunmuş; herifler eğip bükmeye doyamadıkları tarihle ideolojik propaganda yapmak derdinde.
  • şu osmanlıcıları hiç anlayamadım anlayamayacağım da, köle olmak isteyen bdsm'cilerin hareketleri bile daha mantıklı geliyor bana.
  • flood da biri de fake hesap açarak savunmuş bu nasıl bir çaresizliktir anlam verebilmiş değilim ülkenin içindeki hainler bitmedi bitmeyecek de.
  • aybenşok
  • şehrin anahtarını ingiliz'e verip kaçmış padişahı aklama utanmazlığıdır,

    bu millete unutturamazsınız işbirlikçi iş bilmezlerinizi.
  • osmanlıcı ve islamcıların çarpılmış/bölünmüş şizofren dünya görüşlerini ortaya koyan videodur.

    bir bakıyorsun: atatürk ingilizlerle anlaştı, aman efendim türkiye’nin savaşacak gücü yoktu, itilaf devletleri de bu gizli anlaşma sonucu türkiye’yi terk etti filan diyorlar.

    bir bakıyorsun: vahdettin atatürk’e 80-100 bin lira para vererek vatanı kurtarabilirsin dedi diyorlar.

    bir bakıyorsun: keşke yunan galip gelseydi diyorlar.

    bir bakıyorsun: atatürk sebatayistti, ölüsünü toprak kabul etmedi de betonla tutturdular filan diyorlar.

    hiç öyle dönemin koşulları filan demeyin efendiler. atatürk taş üstünde taş omuz üstünde baş bırakmayacak şekilde mücadeleyi göze almış ve söke söke bağımsızlığı elde etmiştir. kan dökmüştür. gandhi bile pasif direnişin bir halta yaramadığını atatürk sayesinde anlamıştır.

    ayrıca sözlükte bu başlığın gündem olmaması da sözlüğün ayıbıdır.
  • ısin kotusu de hala buna inanan gercek salaklarin olmasidir.

    (bkz: #75644907)
  • kula kul olmaya meraklı bir milletin, memleket yanarken hala bilmem kaçıncı karısını alma derdindeki, mevkilerini sadece birinin oğlu olmakla kazananları yüceltmeye çalışması kadar doğal bir şey yok

    tek tesellimiz yıl olmuş 2019 ve öyle ya da böyle gelişmiş sayılabilecek ingiliz toplumunda bile saltanat hayranı salakların mevcut olmasından dolayı bu salaklardan tek bizde olmadığı gerçeği
hesabın var mı? giriş yap