• tübitak ın 1001 projeleri kapsamında doktora ve yüksek lisans öğrencilerine verdiği burstur. projenin kabulünden sonra süreç o kadar yavaş işler ki artık o paranın asla yatmayacağını düşünmeye başlarsınız. birbirini takip eden 6-7 aylık sürecin sonunda artık sözleşmeler imzalanır ve n tane evrak işinden sonra artık bursun yatmaya başlayabileceği haberi gelir ancak tübitak ın sürprizleri henüz bitmemiştir. yıllardan beri 1250 tl olarak dağıtılan burs ücreti kesilmiş ve 1000 tl ye inmiştir. bu durum bünyede tabiri caizse şok etkisi yaratır özellikle birde gelecek olan bu paraya güvenerek borca girilmiş ise daha bir tadından yenmez olur. başlarda paranın yatmaması durumu bünyeyi strese soksada sürecin sonlarına doğru nirvanaya ulaşır ve koy götüne demeye başlarsınız.
  • ara dönemlerde o kadar uzun süre yatırılmadığı olur ki, bursunuz olduğunu unutursunuz.
  • inanamıyorum ya bu konuda hiç bilgi paylaşımı yapılmadığına. yüzlerce forumda memuriyet olsun, burslar olsun yani yüzlerce konuda konuşma var ama bu 1001 projesinden burs alacak gariban yl./doktora öğrencilerine yol gösterecek bilgi paylaşımı yok. yani bu konuda hiçbirşey yazılmamış olması çook garibime gidiyor. az bekleyin. öğrendiğim herşeyi yazıcam
  • 3 hafta içerisinde 63 kez paranın yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmenize sebep olabilecek, bir sonraki ayın bursu için gerekli belgeleri almaya gittiğinizde telefonla konuştuğu için sizi yarım saat ayakta bekletecek kişilerin inisiyatifine bırakılmış ödemelerdir.
  • içeriği, kapsamı, vesairesi merak edilen.
  • 2015'ten itibaren çıkan projelerde yüksek lisans bursu 2200 tl, doktora bursu ise 2500 tl olmuştur.

    (iyice konuya yabancılar için yazayım)

    öncelikle tübitak 1001 projesi, kazananların (kazananların diyorum çünkü projelerin çoğu panelde ve ya öncesinde elenir) senede 2 kez açıklandığı, 2 sene süren, toplam bütçesi genelde 200-300 bin tl arasında olan (üst limit 360k) projelerdir.

    tabi bu bursu almak için ne yapmak gerekir sorusuna gelirsek, bu bursu almak için bu projesi olan hocayı bulmanız gerek arkadaşlar. süreç şu şekilde; hoca ilgilendiği alanda projesini yazar ve tubitaka başvurur. başvurusunu yaparken, der ki 2 yüksek lisans bir de doktora öğrencisi çalıştıracağım * * . eğer proje onaylanırsa, yani hocanın "projesi çıkarsa", hoca istediği yüksek lisans ya da doktora öğrencisini bu projeye yazıp burdan burs almasını sağlayabilir. bu projede burslu öğrenci iseniz, özel okullarda da bir okul ücreti ödemezsiniz (zaten proje bütçesinin bir kısmını okul cukkalıyor), bu projelere yazılabilmeniz için tek şartınız hali hazırda en az yüksek lisans öğrencisi olabilmeniz ve hocayı kafalamanız.

    peki hoca sizi beğendi projesine yazdı, sonra ise olacaklar şu, hoca patron siz işçi. yüksek lisansınız boyunca o hocayla çalışıp ne derse yapıyorsunuz, ki zaten normal bir yüksek lisans yapsanız da yine danışman hocanızın dediklerine tabisiniz.

    daha ayrıntı için mesaj atabilirsiniz ya da tabiki tubitak'ın sitesine bakabilirsiniz.

    süreç konusunda az daha bilgi editi: senede 2 kez demiştik ya, genelde mart ve eylül aylarında başvurulur bunlara ve kesin sonuçlar başvurudan yaklaşık 4 ay sonra açıklanır (tabi olumsuz ise daha panele gitmeden elenirseniz 1-2 aya belli olur). sonuçlar açıklandığında da hemen öyle başlamaz para aktarımı belgeler falan filan 2-3 ay da öyle geçer.
  • araştırma görevlileri maaşlarının üstüne aldıklarından bu ücreti, aylık gelirleri 4000 tlyi aşıyor. onlar için sıkıntı yok hocam.
  • akademisyen iseniz ancak 500 lira alabileceğiniz burs. sallamamak lazım.

    not: akademik kadroda yer almadığınız sürece, alacağınız meblağın artacağı burstur aynı zamanda.
  • "türkiye yepyeni, sıradışı ve aşırı mistik masallarını arıyor!!"
    "haydi türkiye! masalını seç,uyumaya devam et!"
    konfetiler,ıslıklar,alkışlar...kestik.
  • çalışmayan doktora öğrencilerinin güncel olarak ne kadar aldıklarını merak ettiğim bursumsu şey

    edit : @fayez teşekkür ederim 2500tl imiş

    edit 2 : @scarablord hocamdan güncellenmiş link geldi aylık 3500 tl olmuş
hesabın var mı? giriş yap