*

  • tübitak başkanı prof. dr. a. arif ergin'in yeniçağ gazetesi yazarı arslan bulut'a gönderdiği mektupla ortaya çıkan skandal: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/…atti-36357yy.htm

    mektuba göre tübitak, kendi yayınlarından bugüne kadar çıkan bütün kitapları 2014'ten beri geçmişe dönük "kültürel uygunluk ve yerlilik testi"nden geçiriyor ve buna göre kitapları imha etmeye karar veriyormuş. bunun sonucu olarak sadece 2015 yılında 50.000'den fazla kitap imha edilmek üzere toplatılmış!

    evet, tübitak kitaplarının bazıları gerçekten sorunlu. konuyu gündeme getiren arslan bulut, tübitak yayınlarından çıkan ve çocuklara siyonizm aşıladığı belirtilen gökkuşağının tüm renkleri adlı çocuk kitabına itiraz etmişti: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/…-var-36211yy.htm zira tübitak gibi aklın ve bilimin ışığını yayması gereken bir kurumun, çocuklara herhangi bir dine ait değerleri aşılaması kesinlikle kabul edilemez. ama bunlar bahane edilerek, başka kitaplar da toplatılıyor ve yok ediliyor demek ki. çünkü 2011 yılında yayımlanmış bir çocuk kitabının piyasada 50.000 baskısının kalacağını sanmıyorum.

    bu mektup sayesinde, tübitak yayınlarınca senelerce yayımlanan tüfek, mikrop ve çelik, kör saatçi, gen bencildir, modern insanın kökeni gibi kitapları şimdi neden bulamadığımız ortaya çıktı.

    bundan sonra "kültürel uygunluk ve yerlilik" adına piyasadan evrimci bütün kitapları toplatıp namaz hocası falan yayımlasınlar artık.
  • tüfek mikrop ve çelik isimli kitabın dünyada saygı görmediğini zanneden aktrolleri gösteren karardır. ha kitap iyidir ya da değildir ona karar veremem.
    ama kitap toplatmak bu yüzyıla ait bir uygulama olmamalı. ne farkınız kaldı kitap yakan darbe yönetiminden?
    edit: ironiden anlamayan nesil bildirdi.
  • havyanat bahçesi müdüründen pekde şaşirtmayan hareket.heralde hayvan pisliklerinede aynisini yapiyorlardi.zihin hiç değişmemesi komik hemde fazlasiyla.
  • arslan bulut'un konuya dikkat çekmesini biz de takdir ediyoruz ve entry'de zaten kendisinin haklılığını tespit ettik. çünkü küçücük çocuklara herhangi din değerlerinin aşılanmaya çalışılması tartışmalı bir konudur ve kesinlikle tübitak'ın görevi değildir. anlaşılan 2011'de siyonizm içerikli bu çocuk kitabını yayımlayan tübitak'ın aklı sonradan başına gelmiştir.

    ancak... bugüne dek onlarca baskı yapan evrimci kitapların (örneğin tüfek, mikrop ve çelik 24 baskı, kör saatçi 15 baskı...) okuyucu bulamadığını iddia etmek palyaçoluktur.

    bunlar "bestseller nitellğinden başka özelliği olmayan kitaplar" değil, bilim çevrelerinde ve kamuoyunda yankı yaratmış popüler bilim kitaplarıdır. bunların neden tübitak külliyatından neden yok edildiğini sorgulamak da birer okurluk, bilimseverlik ve yurttaşlık görevidir.

    tübitak'a bu vesileyle bir çağrı yapalım ve "ak" ile kara ortaya çıksın:

    1- bugüne dek tübitak yayınlarına ait hangi kitaplardan kaç tane toplatılmıştır?
    2- toplatılan kitaplar ne yapılmıştır?
    3- her kitabın özelinde, kitapların toplatılma nedenleri nelerdir?
    4- yıllarca tübitak yayınlarınca yayımlanan evrimci kitapların yayımdan kaldırılmasının nedeni nedir?

    bu sorularını yanıtı layıkıyla verildiğinde, olay açığa kavuşacaktır.
  • of anam of israil bayrağı olduğu için kaldırılmış kitap ve bu çok haklıymış bu hıyarlara göre. lan sığır israil bayrağı görünce yahudi mi oluyorsun. israili de sizin de lan! o çok istediğiniz din devletinin yahudi versyonu israil çok farklı değilsiniz sayın akçılar.
    hadi herşeyi geçtim de israil bayrağı olan bir atlasım var. her ülkenin var gerçi orada bayrağı. böyle altın da başkent:tel aviv nüfus bilmem kaç yazıyor. canım sıkılınca da vatikan bayrağına bakıyorum "amenooo! "diye bağırıp katolik oluyorum. çok tehlikeli bu atlas bence de yakmalıyız
  • (bkz: ki-tap-la-rı- sı-fır-la)

    bunda montaj gerekmiyor gerçi...
  • "where they burn books, they will, in the end, burn human beings too"
    (mealen; "kitapları yaktıkları yerde, en sonunda insanları da yakarlar")

    heinrich heine'nin mayis 1933'te alman üniversitelerinde naziler tarafindan "alman ruhu"na aykırı oldukları ilan edilen kitaplarının yakılmasından 112 yıl önce, 1821 yılında yazdığı oyunu almansor‘da geçen sözü..

    "hakiki bilgelik, ahmaklıktan daha az cüretkardır. bilge insan sıkça şüpheye düşer ve fikrini değiştirir. ahmaksa dik kafalıdır ve şüphe etmez; kendi cehaleti dışında her şeyi bilir." akhenaton

    bu söz de tüfek, mikrop ve çelik isimli kitabı okumadan (muhtemelen hiç kitap okumayan) kötüleyen sığır jelatinine gelsin.
    inen ilk ayete hürmet et bari, sığır!!
  • ileri demokrasilerde olacak elbette böyle şeyler. siz ileri demokrasiyi ne sandınız? farklılıklarından güçlenen bir toplum oluşturmayı amaçlayacak değildi ya. toplanan kitabın idefix'teki tanıtım yazısı:

    "gökkuşağının birçok rengi var ve her bir rengi diğer tüm renklerden farklıdır. insanlar da biraz gökkuşağının renkleri gibidirler; çünkü her insan eşsizdir. gözlerimizin şekli, derilerimizin rengi, hatta tercih ettiğimiz yemekler farklılıklarımızı ortaya koyan özelliklerimizdir. fakat en temel yönlerimizi düşününce, hepimizin fazlasıyla benzer olduğunu görürüz. hepimiz duygulanırız, düşünürüz, ümitleniriz ve rüyalar görürüz; mutlu olunca gülümser, çok üzülünce ağlarız. dünyanın her yerinden insanlar bir araya gelince muhteşem bir görüntü ortaya çıkar. bu, bir gökkuşağı gibidir. hepimiz insan olduğumuz için farklılıklarımızı sevmeliyiz. hadi, bir araya gelelim ve bir gökkuşağı oluşturalım!"
hesabın var mı? giriş yap