• başlık harf sınırına takıldığı için böyle normali tübitak ın evrak eksik diyerek reddettiği projenin harvard da kabul edilmesi olacaktı

    lise öğrencilerinin melisa, okaliptüs ve karanfil yağlarının havadaki bakterileri temizleme özelliğiyle ilgili araştırması, tübitak tarafından ’eksik belge’ nedeniyle kabul edilmedi ancak liseliler abd’deki harvard üniversitesi’nden davet aldı. kobalt 60 izotopunun alternatif enerji kaynağı olarak kullanılabilmesine yönelik diğer projeyi tasarlayan öğrenciler de hem harvard üniversitesi’ne hem de almanya’da yapılacak uluslararası sanat ve bilim konferansı’na davet edildi.
    harvard üniversitesi’nden davet alan projeyi anlatan biyoloji öğretmeni nuray avcı şunları söyledi:
    "projemizi ağustos ayından bu yana hazırlıyoruz. insanların toplu olarak yaşadığı hastaneler, toplu taşıma araçları, okullar gibi alanlarda üst solunum yolu hastalıklarının çoğaldığını tespit ettik. bununla ilgili olarak havalandırmaların rutin temizliğinin yapılması gerekiyor; ancak bu temizlikte kullanılan maddeler tamamen kimyasal olup, alerjiye neden olabiliyor. biz yaptığımız çalışmada doğal ürünler olan aynı zamanda antiseptik özelliğini bildiğimiz melisa, okaliptus ve karanfil yağlarını kullandık. tübitak için başvurduğumuz bu proje için harvard’dan davet aldık.”
    projeyle 10 yil süreyle 100 evin enerji ihtiyaci karşilanacak
    kobalt 60 izotopunun alternatif enerji kaynağı olarak kullanılabilmesine yönelik araştırmalarını anlatan yusuf ergül ise "her geçen gün yeni bir enerji kaynağına ihtiyaç var. kobalt 60 izotopunu alternatif bir enerji kaynağı olarak düşünebiliriz. bunu araştırdık ve hesaplamalar yaptık. ülkemizde kobalt 60 üreten reaktörler kurulduğu taktirde bu enerji kaynağı kullanılabilir" dedi.

    yapılan araştırmalar sonucu 1 kilogram kobalt 60 izotopunun 10 yıl boyunca 100 hanenin enerji ihtiyacını karşılayabileceğini öngördüklerini dile getiren bengisu şentürk de "teorik olarak da hesaplamalarımız bunu gösterdi. kobalt 60 izotopu çok bulunamayan bir izotop olduğu için bu izotopun enerjisini kritik tesislerde kullanmayı öngördük. tübitak’a projemizi gönderdik, ancak tübitak’tan davet alamadık. aynı zamanda harvard üniversitesi’ne ve münih üniversitesi’ne de bu projemizi göndermiştik. harvard’dan ve münih’ten davet aldığımız için çok gururluyuz, çok mutluyuz" diye konuştu.
    https://www.google.com.tr/…harvard-yolcusu-40799332
  • aslında genel geçer bir duruma açılan başlıktır.

    (bkz: yağmurun yağması)
    (bkz: kuşların uçması)
    (bkz: dünyanın dönmesi)

    bir gün bu projelerden biri koca devranın hımına koyacak.
  • (bkz: cem uzana hapis şoku)

    tadında artık alıştığımız haberlerdir.

    maşallah hiç bir projeyi kabul etmiyorlar.
  • elbette bir namaz kılan patates olmadığı içindir.
  • içimden çok şey söyledim ama buraya sadece atatürk olsaydı ah ki ah..
  • (bkz: tübitak'ın beğenmediği projenin birinci olması)

    e bu zaten yıllardır var!

    çomarca tercüme mode on

    bu melisa fetöcü.
    çünkü ameriga birinci yapmış.
    hem de harvırtta fetö okulu.
    ayrıcana bir yerde allah diyen okaliptüs görmedim ben. siz gördünüz mü!
    o zaman birinci olması bizi ilgilendirmiyor.
    dinimiz elden gidiyor.
    kahrolsun laikler.
    hollanda bizi kıskanıyor

    çomarca tercüme mode off
  • gelecek vadeden bir projedir.
  • tanıdığın akraban yoksa zaten kabul edilmez.
  • temelde anlayamadıkları her projedir. devlet artık cebinden para vermenin değil ekosistem yaratmanın yeni girişimciler çıkarmak için daha mantıklı bir hamle olacağını anlamalı.
  • ben olsam tubitaka hic basvurup da bosuna ne emegimi ne zamanimi ne de parami carcur etmezdim. direk avrupadaki saygin kurulus veya universitelere basvurun ki kiymetiniz bilinsin.
hesabın var mı? giriş yap