• tuborg'un üç yeni reçeteyle ürettiği; ipa, brown ale ve marzen lager olarak satışını yapacağı seri. ismi, tuborg efsanesi brewmaster frederik'den geliyor. market satışı olmayacak ve sadece belli başlı mekanlarda satılacakmış.

    yeni biraların üretilmesi güzel olsa da, erişilebilirlik açısından sadece büyük şehirlerde bulunacak olması çok saçma geliyor. tabi ki fiyatları da bir o kadar yüksek olacaktır. bekleyip görelim..
  • lansmanı geçen hafta yapılmıştır. 35cl dönüşümsüz şişelerde satışa sunulacak olup ipa olan yeşil, brown ale olan bordoya yakın bir kahverengi ve marzen lager olan da pembeye yakın bir etiket ile satışta olacaktır.

    bardak olarak duvel bardağına benzer tasarımda ancak daha tombul ve kısa boylu bir bardak düşünülmüş. bardak üzerinde beyaz renklerde sadece bir şekilde küçük fontlarla tuborg, altta büyük bir fontta frederik ve en altta ufak fontlarla "tuborg'un ilk brewmaster'ı frederik adına özel bir koleksiyon" yazmakta.

    türkiye'de böyle hareketler olması çok çok güzel. pazar payı olarak değil ama prestij olarak tuborg'a katkısı olacaktır.
  • (bkz: frederik)
    (bkz: #72168382)
  • bugün marzen'i denedim. görüşüm:

    şarap kadehini andıran zarif bir bardakta sunuluyor. ince bir köpüğü var; ama çabuk sönüyor. maya hakim olmadığı için pek çok kraft biranın aksine malttan gelen zarif aromalar burna ulaşıyor. tipik bir keyif birası.

    markete inerse eşdeğerleriyle yatay tadım yapmak için alacağım biradır. hatta kör tadım yapmalı; biraz daha heyecanlı olsun.
  • marketlerde halen neden satışının olamadığına akıl sır erdiremediğim lezzet şişeleri
  • ipa olanına bayıldım. şerbetçiotu aroması mükemmel, anlatmaya gerek yok tadıyorsunuz. bizimkiler niye böyle güzel aromalı biralar yapamıyor diyordum, yanılmışım. umarım marketlerde de satışa çıkar.
  • brown ale'yi tecrube etme sansim oldu. turkiye'de uretilen carlsberg serbetci otlariyla uretiliyormus. stout beer kategorisinde kesinlikle olmus diyebilecegim bir bira, lakin kavurma derecesine bakarsak icimi hafif bir bira olmadigini soyleyebilirim, ve %5.4 alkol oranina gore. ilk icimden sonra agizda biraktigi karemelimsi tadi gercekten tatmin edici derecede.
    gara guzu nun ale'si ile kiyaslarsak kesinlikle havada karada alir diyorum.
    tek eksisi bana göre köpüğünün yetersiz ve kalıcı olmaması ve barlarda 33'lüğünün fahiş fiyatlara satılması. bunun dışında ale severlere ve yeni tatlara açık olanlara kesinlikle tavsiye edebileceğim bir bira.

    stout bira severler bilir ki, aslında bu bira soğuk servis edilmez. fakat barlarda maalesef soğuk servis ediliyor.
    kış-kış sonu için tam bir biçilmiş kaftan. kışın son demlerini yaşadığımız son günlerde aslında tam da içilmelik bir bira.
  • market satışı olmaması sebebiyle üzen, lezzetli seri.
  • market satışına başlanmış olan bira serisi (migros'ta 10,5 tl). üç bira da üreticinin kendine has dokunuşları ile tam anlamıyla bir lager, ipa veya brown ale değil ama son derece başarılı tatlara sahip üç bira da. türkiye'de böyle farklı bira tatlarına sahip değildik.
    her türlü detaya da dikkat edilerek piyasaya sürüldüğü açık; şişe tasarımı, kendine has ve son derece şık bardağı ile üzerinde baya çalışılmış dedirtiyor. bardağını benim gibi mekanların barmenlerinin kafasını şişirerek tip karşılığında temin edebilirsiniz.
    öneri olarak da brown ale şahsımca öne çıkmaktadır.
  • sonunda yerli ipa yapmayı becerdiler. gara guzu ve benzerleri o etkiyi tam yapamamıştı. bu bir de markette satılıyor. inanılmaz mutluyum!

    helal olsun tuborg
hesabın var mı? giriş yap