• (bkz: tuci) ya da (bkz: pembe kokain) olarak da geçen, kolombiya'da kokaini tahtından etmiş olan ve gece hayatına damgasını vuran uyuşturucu.

    vice'ın kısa belgeseli sayesinde haberdar oldum. youtube linki için buyrunuz

    halk arasında pembe kokain denilse de aslında kimyasal olarak kokain ile alakası yok, hatta isminin geldiği düşünülen (bkz: 2cb) ile de alakası yokmuş. zaten genel olarak kimse içinde ne olduğunu bilmiyor.

    ama o kadar popüler ki kokainden 6 kat daha pahalıymış. kokain için modası geçti diyor sevgili medellin halkı.

    edit: videoda da bahsedildiği üzere, incelenenlerin %90'ında 2cb'ye rastlanmamış. üretim tesisi ve dağıtımını yapan neo-narco'lar tarafından içinde mdma, ecstasy, ketamin, fentanyl vb. bir sürü uyuşturucu maddenin olduğu söyleniyor ve yapılırken de gösteriliyor. "karışık var mı ondan koy" olmuş resmen ama fentanyl adama nalları diktirir diyorlar.
  • --- spoiler ---

    people call tucibi the “elite drug” because of its high price. ıt has other names as well, like venus, erox, nexus, mft, pink cocaine, to list a few. ıts original name is 2c-b, which is how it is classified as a narcotic. however, english speakers named it 2c-b, and when spanish speakers adapted the name, it became tu-ci-bi (pronounced “too-see-bee” in spanish.)

    https://exploringyourmind.com/…-2cb-the-elite-drug/
    --- spoiler ---
  • 1974'ten beri ortalıklarda olan ve yeniden populerlesen, psychedelic etkileri olan bir amfetamin. fiyatının yuksek olması yüzünden elite drug" olarak da adlandırılıyor. ismi gayet 2cb'den geliyor ve içinde gerek miktarı arttırmak* gerek etkiyi arttırmak için her şey var.

    uzak durun.
  • vice belgeselinden geliyorum. vali kebabı gibi hepsini karıştırmışlar, mdma'den ketamine. oymuş.
  • vice'ın belgeselini izleyip geldim.

    pembe kokain veya tuci olarak bilinen tucibi, kolombiya'da son dönemde acayip popüler hale gelen bir uyuşturucu. toz olarak satılan tucibi, psikedelik etkilere sahip.

    kokainin modasının geçtiğini, ayağa düştüğünü düşünen kolombiyalılar için yeni moda bu tuhaf pembe uyuşturucu. tucibi ismi, 2cb olarak bilinen, mdma - lsd arasında bir şey olarak tanımlanan bir uyuşturucudan geliyor.

    peki ne var bu tucibi'nin içinde? aslında ne yok ki diye sormak daha doğru olabilir. pembe kokain diye anıldığına bakmayın; kokainle hiç alakası yok. tarifi ustadan ustaya değişse de tucibi genel olarak mdma, ekstazi, ketamin ve fentanilin bir karışımı. pembe renk versin diye de gıda boyası karıştırılıyor.

    bu pembe uyuşturucuyu kolombiya'da popüler hale getiren kartelin lideri, neden böyle bir karışım olduğu sorulduğunda ''pazarlama'' için diyor. tucibi için pembe renk tercih edilmesini de pazarlama üzerinden açıklayan kartel lideri, pembenin zararsız göründüğünü ve albenisi olduğunu söylüyor.

    satıldığı bölgeye göre gramı 40 ila 80 dolar değişen ve kokainden daha pahalı olan tucibi için ''elit/zengin uyuşturucusu'' deniyor. içine kimin ne koyduğunu bilmeyen ve güven problemi yaşayan bazı kolombiyalılar, yapımı nispeten kolay olduğu için evde kendi tucibilerini üretmeye başlamışlar bile.

    kartel liderinin söylediğine göre, tucibi artık yalnızca kolombiya'da değil, avrupa ve abd'de alıcı buluyor.

    kaynak: vice
  • dünyada hızlı bir şekilde yayılan uyarıcı, mdma temelli, farklı moleküler baskı kombinasyonlarda üretiliyor tarifleri hakkında yazılanlara bakılırsa. uyuşturucu olarak adlandırdığımız çoğu şey “ürün” olarak sunulmadan önce tıbbi alanda denenmiş, uzun süre tedavi olarak kullanılmış, deneysel olarak da üstüne çalışılmış şeylerdi genelde. tarihsel olarak kokain, eroin narkozdan önceki dönemde kullanılıyordu, metanfetamin hitler almanyasının tıbbi ahlaktan uzak doktorlarının geliştirdiği bir uyarıcı, aslında uyarıcılarla insanlar bu dönemde tanışıyor modern dünyada. psilosibin daha da eski, demem o ki uyarıcı, uyuştucu ve psikedelik maddelerin kronolojisi kontrollü ve deneyselken, laboratuvarlar 1960’ların özgürlük akımından sonra sivilleşti, ardından bundan kâr elde etmeye çalışan kartellerin alanı oldu. bu madde de tam olarak bu serüvenin ürünü, talep ve farklı deneyim güdüsünden beslenen bu akımlar, insanlığın bağımlılığa yatkın yüzdesine hep çekici geliyor.

    insanları buradan uzak tutmak zor, gerçeklikten kaçmak ve bir an olsun uzaklaşıp, yüzleşmeyi ötelemek için kısa yollara başvurmak bilincin karanlık bir yönü.
  • (bkz: tusi)
    medellinde yaşamama rağmen bir hanımefendinin seninle tusi kullanarak sevişmek istiyorum diyince farkına vardığım yeni narkotik.

    tabi ki red ettim. alkol içince bile kusup sıçan insan bunları kullanıp kendine bişey olur sonra başıma kalır.
hesabın var mı? giriş yap