• glasgow rangersa transfer olmus eski galatasarayli futbol oyuncusu..
  • ah be arsenali ezenlerin arasinda olma hakki onun da vardi dedirten sahis. (bkz: tugay)
  • son birkaç maçtır glasgow rangers teknik direktörü tarafından hücuma dönük orta saha oyuncusu olarak oynatılmaya başlandıktan sonra golleri sıralamaya başlayan eski galatasaraylı futbolcu. 31.01.2001 tarihindeki rangers'ın aberdeen'i 1-0 yendiği maçta tek golü atmış, maçın adamı seçilmiştir. 03.02.2001 tarihindeki 2-0'lık dunfermline maçındaki mükemmel açılış golü kadar güzel bir golü galatasaray'dayken bile atmamıştır.
  • 1991'deki 4-1'lik fenerbahce macindan sonra ilk frikik golunu aberdeen'e karsi atmistir. anilari hatirlatmistir.
  • turkiye'de alt yapida transfer olan (bonservisli) ilk oyuncuydu. yanilmiyorsam 15 yasinda galatasaray alt yapisina geldi. iyi de etti. en sevdigim futbolculardan biridir. top saklama ozelligini her zaman takdirle karsiladim. galatasaray'daki son demlerini sol bek olarak gecirdiyse de bana gore turkiye'nin en iyi orta sahalarindan biridir. durululu mustafa'nin inatla milli takima almamasina sinirlenirken simdi sivrizeka senol gunes cikti karsimiza. hayirlisi.
  • eski basketbolcu olan eşi ekinden kısa olan tugay tükürürken önce bir ağzında çalkalardı ama sonra iskoçyaya gitti bu huyundan vazgeçti mi bilmiyorum
  • glasgow rangersla ilk maçına çıkmıştı. biraz koşuşturduktan sonra bi pozisyon denk geldi, çekti şutu az farkla yandan dışarı çıktı. seyircilerden "woouuw" şeklinde bi uğultu yükselidi ve o anda sevgili tugay başını havaya doğru kaldırıp "ohh fuck!" diyiverdi. çok da net anlaşıldı bu görüntülerden. "elin gavuru ne anlar siktirden, ortama ayak uydurmak lazım daha işin başındayken" diye kafiyeli bi şekilde düşündüğünden böyle yaptı sanırım. çok gülmüştük, teşekkür etmiştik kendisine ayrıca...
  • blackburn rovers-arsenal maçında kaptanlık pazubandını takan oyuncu. (bkz: yuru be oglum)
  • sözü edilen maçta kaptanlık pazubandını takmakla yetinmemiş, 4-0 yenip arsenal'i kupadan eledikleri bu maçta tüm gollerin hazırlayıcısı olarak gavurları kendisine hayran bırakmıştır. www.rovers.co.uk adresindeki maç yorumundan direk paste'liyorum:
    ...tugay's forceful presence won the ball off inamoto and his instant pass sent jansen racing away...
    ...but the ball rebounded to tugay and his attempted shot was turned easily into the empty goal by jansen...
    ...duff burst onto another top quality tugay ball but saw his shot rebound off the inside of the post...
    ...a sweet, sweet pass from the turkish magician put duff and jansen two-on-one with substitute igor stepanovs...
  • türk spor medyasının "italyada tutunamayanlar" a olan özel ilgisi yüzünden hep geri planda kalan, ingiltere futbolunu öğrendikten sonra yeteneğini daha da geliştiren ve gerçek bir profesyonel futbol yıldızına dönüşen, yıldızlığını da şu an için koskoca blackburn'un kaptanlığını yaparak ispat eden "türk" futbolcu.
hesabın var mı? giriş yap