• haruki murakami'nin yeni çıkan kitabı.
    72 sayfa, kuşe kağıt ve ciltli. 35 tl. yuh!

    bu adamın kitapları neden böyle pahalı anlamak mümkün değil. kağıt kalitesi ve cilt nedeniyle olsun. yahu bunun ciltsizini de çıkar, ne olur ki.
  • her ne kadar murakami hayranı olsam da "yuh ulan ayılar!" dememe sebep olan bir fiyat politikasıyla satılan 72 sayfalı kitapçık...
    hayatımızı derinden etkileyecek bilgiler mi taşıyor acep?
  • bir solukta biten, biraz ürperten bir haruki murakami kitabıdır.

    --- spoiler ---
    "labirentlerin zor yanı, seçtiğin yolun doğru olup olmadığını, sonuna kadar gitmeden bilememendir. sonuna kadar ilerleyip de yolu karıştırdığını anladığında, geri dönüp başlamak için çok geç olabilir. işte labirentlerin sorunlu noktası da budur."
    --- spoiler ---
  • avrupa dillerindeki baskıları da yabancı kitap sitelerinde 15 euro'dan ve 15.99 dolardan satışta. yani bugün düz kurdan hesaplasak neredeyse 60-70 tl ediyor . bu yazarın kitaplarını genelde okuyorum, illüstrasyonlu kitaplarını da iyi bir pazarlama stratejisi olarak kabul ediyorum , yalnız 35 tl vb rakamlara satılacak bir özellik göremiyorum. edebi eser olarak da cezbetmiyor, vapurda, gece uyku kaçınca filan okunup hemen bitirilecek kitaplar bunlar. tuhaf kütüphane ise okuduğum en kötü murakami kitabı diyebilirim. kendin zorla bir anlam yükleyeceksen yükle, adam bir şey vermiyor. galip tekin'in illüstrasyonlu hikayeleri buna bin basar.
  • "ben az önce ne okudum" dedirten murakami şeysi. kitap 72 sayfa falan degil aksine 15 sayfa yazi cikmaz worde 12lik calibri karaktere cevirirsek mesela. bundan sonra çok büyük sansasyon yaratmazsa murakami almam onun yerine başka bir japon yazar okumak daha mantıklı. tuhaf kütüphane tavsiye etmeyeceğim ve murakami okumayı bırakacağım bir kitap olmuş özetle.
  • murakami'nin 2016 yılı sonunda basılan kitabı. abimiz bu defa güldürmedi. ille de okuyacağım diyorsanız bir kütüphaneden ödünç almanızı tavsiye ederim.
  • elden ele geçirilerek okuyabileceğimiz, doğan kitap'ın kimse kitap okumasın felsefesinden yola çıkarak fiyatlandırdığı minik murakami masalı, toplam okuma süresi 20 dakika, hadi resimlerine falan da baktınız diyelim, yarım saat. öykü elbette güzel, bir de arada minik osmanlı atıflarıyla falan insana yakın da geliyor ama böyle güzel bir öykünün bu şekilde heder edilmesine gönül razı olmuyor.
    yine de ustanın ellerine sağlıık, doğan kitap'a haram zıkkım olsun ama...
  • murakamisever olarak ilk defa doğan kitap'ın fiyatlandırma politikasından dolayı aldığıma pişman olduğum kitabı. yine murakaminin dünyasından aşina olunan tuhaflıkları, ki nasıl unuturuz, koyun adamı barındıran bir eser. bana göre biraz da gerilimli. yukarıda da değinildiği gibi karanlık bir hikaye. ve karanlık illüstrasyonlar. benim için yine de klasik bir murakami değil. evet, ona yaklaşıyor, özellikle sonu açısından. etkileyici mi? evet, murakami okuyup etkilenmemek olanaksız zaten. ama bu fiyat nedir kardeşim? siz manyak mısınız? özellikle murakami için mi yapıyorsunuz bunu, anlamadım. son iki kitabı bu şekilde. tamam, çok güzel basılmış, kaliteli vs ama kısacık bir öyküyü bu fiyata satmak? gerçekten çok manasız. yine de aldım ama gerçekten haram zıkkım olsun doğan kitap!
  • güzel hikaye ama o nedir ya 35 tl, kitapçılarda on dakika ayakta okuyarak bitirilebilecekken boşuna para vermek saçma.

    --- spoiler ---

    bu yüzden onun* dünyasında benim var olmamam, benim var olmadığım anlamına gelmez.

    --- spoiler ---
  • uzun zamandır okuduğum en güzel cümleyi barındıran, karanlığı ve yalnızlığı güzel anlatan bir kitap.
    --- spoiler ---

    our worlds are all jumbled together -your world, my world, the sheepman's world. sometimes they overlap and sometimes they don't.
    --- spoiler ---

    sanki hayatın anlamını buldum bu cümleyle, huzura erdim.
hesabın var mı? giriş yap