• bir konu gereği ilk kez dilekçe ile müracaatta bulunduğum birim.

    tüketici mahkemelerinin yükünün hafifletilmesi amacıyla kurulmuş.

    başvuru için ücret alınmıyor.

    başvuru şekli:

    dilekçe ve ekinde konuya ait belgelerle (fatura, satış fişi, garanti belgesi, sözleşme, dekont, makbuz, hatta varsa fotoğraf vb.) şahsen veya posta yolu ile müracaat edilebilir.

    dilekçede;

    -satın alınan mal veya hizmetin ne olduğu, özellikleri,

    -malın ne zaman teslim edildiği veya hizmetin ne zaman ve nerede verildiği,

    -ne kadar para ödendiği,

    -sorunun ne olduğu,

    -mal veya hizmet aldığınız tarafa yapılan müracaat sonrası müracaatın nasıl naticelendiği,

    -ne yapılmasını istediğiniz konuları net olarak belirtilmeli.

    (bkz: ptt kargo/@ist)
  • ornegin, bir firmadan bir urun aldiniz. bir gecerli nedenden dolayi urun degisimi veya ucretin iadesini talep ettiniz. firma tarafindan olumlu karsilanmadi. bu durumu ozetleyen bir dilekce ve dilekcenin icinde bu durumun yasal dayanaklarini ve cozumu icin yapilacak islemleri yazabilirsiniz.

    .... kaymakamligi
    tuketici sorunlari ilce hakem heyeti baskanligi'na

    -kisaca sorunu ozetleme-

    yasal dayanaklar ---- sikayet nedenleri --- cozumler (istekler)

    adres ---tarih
    ---------- imza
    --------- ad-soyad

    ekler:
    1. fatura
    2. urunle ilgili diger tum belgeler
    3. urun

    seklinde dilekce yazilabilir.
  • çok yakın zamanda büyük sorunlara neden olacağını düşündüğüm bir garip "mini yargı kurumu". tüketicinin korunması hakkında kanun'da yapılan değişiklikle birlikte tshh'lerin görev sınırı ilçeler için 2000 tl büyükşehirler içinse 3.000 tl' ye çıkarıldı. yani içinde hukukla ilgili tek kişinin baro temsilcisi avukat olan bu kurum bu miktarlara kadar olan tüketici uyuşmazlıklarında mahkeme niteliğinde karar verme hakkına sahip oldular.

    verilen kararların hemen hepsi ezbere matbu formatlarla "ayıplı hizmet ve genel işlem şartı" gerekçeleriyle veriliyor. inanılmaz niteliksiz ve çoğu zaman sadece şikayet dilekçesine dayanarak savunma dahi alınmaksızın verilen bu kararlar yüzünden hem vatandaşın hem de üreticilerin bir diğer deyişle büyün bir üretim sektörünün canı ileride bugün olduğundan daha çok yanacak gibi görünüyor.

    adalet bakanlığı'nın bir an önce duruma el koyup tüketici sorunları hakem heyetlerini yeniden gözden geçirmesi ve hem üye yapısı hem de verdikleri kararların bağlayıcılığı konusunda yeni düzenlemelere gitmesi gerekiyor.

    tarihe not olsun.
  • herhangi bir işlem için, adres sisteminde kayıtlı olduğunuz ilçenin tüketici hakem heyetine başvurabiliyorsunuz.

    genellikle kredi masraflarının geri alınması için başvurulan mercii.
  • toptan kapatılmalı. bu kadar ziyan, hukuksuz, saçma sapan bir mercii olamaz. bütün kararları benim gözümde yok hükmündedir.
  • dell servisiyle yaşadığım sorun sonucunda mahkemeye gitmeyi düşündüğümü söylediğimde; ''servis ücretini geri aldıysanız ona dua edin, tazminat davası açarsınız ama ona da kimbilir kaç yılda sıra gelir. boşverin gitsin.'' diye cevap veren bir yer.

    kurum ya da kuruluş diyemiyorum.
  • çılgınca halay çeken bir grup adamdır. sanırım "heyet" kelimesi, "ekip" kelimesini, bu da halayı çağrıştırıyor bende. buna gamsızlığa varan rahatlıkları, aşmışlıkları da eklenince, van ekibi başlıyor halaya. öyle el ele, öyle omuz omuzalar ki... "o öyle olmaz, bu böyle olmaz; boşverin en iyisi, hiç uğraşmayın." bu satır aralarından "üç günlük dünya; bırakın artık malı mülkü." mottosunu çıkarmak hiç de zor değil. elbette başlarda ben de anlam veremiyordum bu duruma. ama feridüttin attar'ın kaleme aldığı "hangi tüketici sorunu" adlı araştırma kitabını okuduktan sonra anladım bu ekibin misyonunu. artık arıyorum, aldığım manevi hazla ruhum yüceldiğinde telefonu kapatıyor, vecd ile bin secde ediyorum.
  • ayıplı hizmet veren ttnet'e ödemek zorunda kaldığım taahhüt bedelini geri almamı sağlayan kurum.

    ibretlik hikaye için;
    (bkz: #63195612)
hesabın var mı? giriş yap