• ilgili bölümü bitirenler zaten makine mühendisliği diplomasınıda alıyor olduklarından olsa gerek.

    kaynak
  • tülay geri dön tülaaaayy.
  • türkiye'de yaşanması şaşırtmamış ciddi bir koordinasyonsuzluk örneği.

    raylı sistem üzerine eğitim veren bir üniversite var.
    raylı sistemler üreten bir de kurum var.

    bu ikisi birbiriyle buluşamıyor. bu tarz boktan olaylar ancak türkiye'de olur. burada yaşanan koordinasyonsuzluğun bin katı her gün ülkenin her yanında cereyan ediyor. sonuç olarak da gidip trenlerini kore'den, hollanda'dan falan alıyorsun.

    çünkü şu koordinasyona sahip olsan kendi trenini 30 sene önce üretmiştin.
  • açılın ben raylı sistemler yüksek mühendisiyim.

    bu projede çalışacak mühendisler muhtemelen elektrik-elektronik tasarımı konusunda ciddi çalışmak durumunda kalacaklar. bu donanımı raylı sistemler mühendisliği bölümü sağlayamayabilir.
    ha ben alttan elektrik-elektronik mühendisiyim zaten, ben de başvursam mı diye düşünüyorum.

    diğer yandan, raylı sistemler mühendisliği mezunlarının raylı sistemlerin bu denli revaçta olduğu ülkemizde çalışma alanı bulamaması ayrı üzüntü konusudur.
  • programa yerleşen sayısı 62
    birinci tercih olarak yerleşen sayısı 22 % 35,5
    ilk üç tercih olarak yerleşen sayısı 35 % 56,5
    ilk on tercih olarak yerleşen sayısı 54 % 87,1
    yerleşenler ortalama kaçıncı sırada yerleşti 4,5
    kaynak
  • (bkz: makina mühendisliği) ve (bkz: elektrik-elektronik mühendisliği), gerektiği yerde (bkz: kimya mühendisliği) ve (bkz: inşaat mühendisliği) alanında eğitim almış birini yerine (bkz: raylı sistemler mühendisliği) bölümünden mezun birini işe almanın kuruma ne kazandıracağı açıklansa daha etkili olacak serzeniştir.

    biz (bkz: raylı sistemler mühendisliği) kazanabildik o yüzden bizim bu işler diye bir şey yok ki! önce mühendis gözüyle teknik faydasını anlatacaksın ki ses getirsin. yetmez, niye teknisyen değil de mühendis lazım, onu da belirtiyor olacaksın. yoksa iplemez kimse.

    ve yeni mühendislik adaylarına:

    siz kanmayın arkadaşlar. temel mühendislik alanları, bilimsel temelindeki önemli farklılaşma sebebiyle bellidir. bunları okuyun, yabancı dil bilin ve piyasada saygın olan üniversitelerde okuyun: yurtdışı-arge hedefiniz olsun- gitmeseniz de mühendis olmaya bir adım daha yaklaşırsınız.

    temel alanlar ise (aklıma gelenler) : elektrik/elektronik, makina, havacılık, inşaat (bu çok doldu), kimya, maden (bu da çok doldu), bilgisayar (bundan emin değilim, temel alan diye düşünüyorum). gerisi ya mühendislik değildir (ama kıymetlidir tabi), ya diğer mühendislerin alt-ara konusudur.
  • konuyu, raylı sistemler mühendisliği mezunları doğrudan tülomsaş'ta istihdam edilmeli şeklinde anlayan çarpık algılı insanların varlığını kanıtlamış hede.

    bir ülkede böyle bir bölüm varsa, ilgili iş için bu adamları da değerlendirirsin. nokta. sonra makine mühendisini alıyorsan yine al.

    burada arzı yaratan devlet. talep edecek olan da devlet. yoksa niye arz yarattın diye sorarlar adama. bu olay ilanı açan personel dairesi'nin alanıyla ilgili neler olup bittiğini takip etmemesi. yoksa, raylı sistemler mühendisliği mezunları bizi kesmez hocam değil yani mevzu. türkiye'deyiz, birbirimizi kandırmayalım.

    not: makine mühendisiyim.
hesabın var mı? giriş yap