• (bkz: ne mutlu türküm diyene)
    büdüt: başlık başa kalmış
  • tüm dünya sadece t.c. vatandaşlarına değil, ırak'lı suriye'li ve daha bir çok ortadoğu ülkesine mensup araplara da türk der. aslında tüm dünya değil bu son söylediğim a.b.d. için geçerli daha çok. ya bırakın bu işleri. kimin kime ne dediğinin mala davara bi faydası yok. memlekette demokrasi, insan hakları var mı? herkesin karnı doyuyor mu? keyfimiz yerindeyse isterlerse hepimize eşşek köpek fialn desinler bir önemi yok. burda da türkler almanlara domuz der mesela şaka yollu. alman domuzu der gavur bilmemnesi der falan. adamlara bir şey olmuyor bunlar dendiğinde. neyse boş işler yani bunlar onu demeye çalışıyorum.
  • tüm dünyanın amerika birleşik devletleri vatandaşlarına amerikalı demesi, almanya devleti vatandaşlarına alman demesi ile aynı. ülkenin isminden geliyor. sonra uyruk kısmında uyruğu farklı ise bu belirtiliyor.
  • haçlı seferleri zamanından kalma bir isimlendirme olduğu için, doğu akdeniz coğrafyasındaki tüm müslümanlara da türk derler, ki doğaldır.

    bugün 'bir zamanlar üç kıtaya hükmettik beh beh beh' diye hikaye okumayı pek sevip, suriye işgalini 'tarihi görev' diye benimseyen hayalperestlerin bu adlandırmayı bayıla bayıla kabullenmesi de hayat algıları açısından doğaldır.

    lakin kabak tadı vermiş, hatta kabağı da geçmiştir;

    - siirtli arabın biri fransa'da kızını kesince adı türk olur,

    - aynı arap siyasi (ekonomik) mülteci olarak isviçre'ye kapağı atarken, 'türklerden baskı gören etnik azınlık mensubu' olur.

    - siverekli bir kürt, ingiltere'ye sığınma başvurusu yaparken 'baskı gören kürt azınlık mensubu 'dur,

    - aynı kimse, hamburg'dan rotterdam'a uyuşturucu taşırken yakalanınca türk oluverir.

    - kürtler ve araplar enver paşa ve alman akıl hocalarının sponsorluğunda mülklerine konmak için; çerkesler ise çar ivan'ın çerkez-çeçen-dağıstan soykırımında rus üniformalı ermeni birliklerinin vahşetinin intikamı için anadolu'lu ermenileri bire kadar kırdıklarında türk olurlar,

    - bu halkların mensupları avrupa ülkelerine kapağı atmaya çalışırken 'türklerin asimile etmeye çalıştığı umarsız azınlık' mevkiine geçerler.

    - kara çarşaflı şalvarlı takunyalı tayfa türkiye'deyken 'müslüman' adıyla anılmak isteyip türk denince kızar,

    - aynı ekip avrupa'da yaşayan tüm müslüman türkiye vatandaşlarından hayali projeler için bağış toplarken 'öz be öz türk mode on' olurlar.

    örnekleri arttırmak çok kolay, 'türk' ismine yamanmaya çalışılan imajı değiştirmek çok zordur. bu imaj sebepsiz değildir. merak eden sykes-picot belgesini araştırıp okuyabilir.

    .. ve bağımsız bir kürdistan'ın kurulup herkesin kendi yoluna gitmesini elzem yapan nedenlerden biri de budur.
  • bırakın türkiye'yi osmanlıda bile geçerli olan durum.

    iyi de osmanlıda ve türkiye'de nüfusun yarısı türk değilken neden böyle bir kanı var derseniz, çünkü cephelerde-savaş meydanlarında gördükleri insanlar türk'tü de ondan, aynı şekilde akıncılar da türk'tü çünkü.
    objektif bir gözle selçukluyu, osmanlıyı ve türkiyeyi araştıran batılı tarihçilerse, kurucu ailelerin - toplulukların türk boylarından olmasından ötürü, bu kanıya ulaşmış olabilir.

    sonuç itibariyle bu ülkenin adı, türklere jest olsun diye türkiye cumhuriyeti konulmadı!
  • dogru bir harekettir.

    aslinda bunun tartışılması bile cok gereksiz türk'üz türk diyecekler tabi.

    turkiyeli ne ya hic ugrasmayin tutmaz bu zaten ortaligi bir sureligine karistirdiklari ile kalirlar. sen hem türk'üm demeyi içine sindiremeyeceksin hem de türkiyenin prestijinden (bu prestijden de supheliyim gerci artik) faydalanmak icin türkiyeliyim diyeceksin.

    yurtdisinda kürtler türküz diyorlar yazmislar ya, bu durumda ben bunun nasil ifade edilecegini de anlayamadim turkiyeliyim nasil denir ki "i am not turkish, i was born in turkey" mi diyecekler. neresinden tutarsan tut bastan sona sacma bir kavram diyecegim ama bundan kavram bile olmaz hic bir cacik olmaz.
  • “dünya, tarihini yeniden değerlendirecekse, önce amerika, kızılderililerin kanları üzerine kurulmuş bir ülke olduğunu kabul etmeli!!. bence türkiye’ye bu şekilde baskı kurulmasının nedeni, ondan istenen bir şeyler olması, onun bir noktaya doğru itelenmesi"
    (bkz: isabelle coutant peyre)
hesabın var mı? giriş yap