• biraz fazla büyük bir genelleme gibi gelebilir ama cidden büyük bir gereklilik. hard veriyle çalışmayan alanlardan elime aldığım hemen her sosyoloji kitabı kusturacak gibi oluyor, sikim sikim teoriler, vatana millete faydası olmayan analizler vesair. bildiğin radikal solun arka bahçesi olmuş durumda sosyoloji. bir an önce tüm sosyoloji bölümleri kapatılmalı ve sosyologlar çarmıha gerilip bright side of life şarkısı eşliğinde ölüme mahkum edilmeli.
  • evet aynen öyle. sosyoloji baştan aşağı başarısız bir projedir... marksist ütopyacılarla postm*dernler ele geçirmiş zaten alanı... ki tüm sosyoloji teorileri aslında eşölçülmezdir. yani kullandıkları kavramlarda, kelimelerde hepsi başka bir sikimi kastediyor, ve olaya çok alakasız bir açıdan yaklaşıyorlar... ve buda rasyonal bir seçimi imkansızlaştırıyor.

    bu sosyologları dinlerseniz neoliberalizmi nah anlarsınız, postmodernizmi nah anlarsınız, dini nah anlarsınız... çünkü bu saydığım kavramların ne olduğunu kendileri bile bilmiyorlar aslında da neyse, kime anlatıyorsam...
hesabın var mı? giriş yap