• film, izleyiciye daha en başından kendisinden beklenenin fazlasını veriyor. bu yüzden öyle uzun, uzun methiyeler dizmeye gerek yok.

    anlatılan hikaye, yerel bir anlatıdan esinlenerek uyarlanmış. fakat kurgulanan hikayenin hint mitolojisi üzerine temellendirilmesi ve bunun yörüngesinde yer alan hayatlar üzerine olması, filmin işlediği dönemi ve o dönemin yaşam koşullarını izleyiciye etkin bir şekilde anlatmasına mani olmamış. hatta bilakis, bir yandan yaşam koşullarının insanları nasıl da umutsuz teşebbüslere itebileceğini örneklendirirken; diğer yandan aynı insan oğlunun açgözlülük söz konusu olduğunda ise kendi tanrılarından geri kalır yanı olmadığını da dramatik bir biçimde sergilemiş.

    her anlamda izlemeye değer bir film.
  • beni dumur eden, holywood'a pandik atan hint - isveç yapımı film.

    konusu, akışı ve sanat yönetmenliği ile adeta hayran bıraktı. imdb puanı bir tık abartılı olsa da iyi bir puanı hakediyor.

    olmuş lan bu.
  • bu filmin iki hikayesi var. biri bakana, diğeri görene.
  • çok ama çok beğendiğim hint isveç yapımı film... el alemin hintlisi bile kendi destanlarından, efsanelerinden neleri bulup çıkarıp filmini çekiyor... biz sinemada da varsa yoksa arap mitolojisi, cinler minler anasını satayım... oysa bizim mitolojimizde de buna benzer neler var neler... neyse, kendi ülkemizin boğazına kadar boka batmışlığını dert edinerek filmi daha fazla kirletmeyelim, özellikle müziklerine ve atmosferine bayıldığım, beni içine, en derinine çekmeyi başarmış, imdb puanını sonuna dek hakkeden filmdir...
  • nefes alıp oh be demek böyle bir şey olsa gerek. son bir iki senede izlediğim açık ara en iyi film. hollywood’un ödül hesaplı, formülize filmlerinden, çizgi roman klişelerinden, remakelerden sonra o kadar iyi geldi ki anlatamam. gerçekten başyapıt kelimesini başından sonuna kadar hakeden bir film olmuş tumbbad.

    ————-spoiler—————-

    filmden çıkarılacak o kadar şey var ki hepsini yazsak sayfalar sürer.

    filmin başında kardeşini kaybeden ama buna rağmen hala aklı hazinede olan kahramanımızın aç gözlülüğünün bu kadar kusursuz bir şekilde resmedilmesi ve bunun hiç göze sokulmadan yapılması gerçekten şahane bir şey.

    khan filmlerinde sürekli görülen kadın-erkek eşitsizliğine vurgu yan temasına burada da rastlamak mümkün. film, insan hırsına dem vururken bu konuyu da pas geçmiyor.

    ayrıca daha ilk seferinde babasının gözüne girmek için hırslanan ve ilk altını kazandıktan sonra direkt “güçlüyüm” imajı vermeye çalışan cocugun kompozisyonu şahane olmuş.

    ————-spoiler—————-

    mıy mıy hollywood filmlerine, yumruk ile köpek balığı öldürmeye çalışan jason statham’a, dağda maymun kovalayan the rock’a, 240 saniyelik fragmandan 240 teori kasmaya çalışan marvel/dc filmlerine, daha 5.senesi dolmadan çekilen remake filmlere, zenci-gay oynatalım kesin oscarları süpürürüz abi diyen hesaplı filmlere bir es vermek istiyorsanız bu film tam adresi.
  • girişi iyi, finali daha da iyi, ortaları ali baba ve kırk haramiler'den hallice olan (kayhan yıldızoğlu bile var), karakterlerin içine düştükleri durumla ilgili alakasız yerlerde giren sözlü müzikler (ki en son mahallenin muhtarları'nda görmüştüm böyle bir uygulama) ve abartılı oyunculuklarla (bakmayınız: kötü hint erkeği gülüşü) izleyende "neticede bir hint filmi, çok da bir şey beklememek lazım" hissini yaratan, ama özellikle altın çıkarma yöntemini (golden axe oynayasım geldi) kafa açıcı olan, rahmin içi ve hastar tasarımı başta olmak üzere korku temaları başarılı işlenmiş, filmde iki üç kritik anda giren epik müziği beğendiğim, çeşit olsun diye izlenecek türden bir film.
  • kayıtsız şartsız en iyi korku filmi. macera kısımlarını durağanlıktan çıkartsalardı kayda değer bir film hatta tarzının onca sikimsonik filmlerine karşılık lider olurdu başka birşey demiyorum.

    tumbbad konumu gerçek mi bilmiyorum ancak bölge harika seçilmiş. filmin soğukluğunu harika vermiş, sinematograf'ın hakkını yemiyoruz görseller, kadrajlar mükemmel filmde.

    tek kusur rahim olayının canlandırılması yerine temsili bir gizli tapınak olsaydı filmde tek fantastizmin hastar olması puan olarak en az yarım puan daha öne taşırdı filmi diye düşünüyorum.
  • çok kaliteli bir yapım olmuş, hiç böyle bir şey beklemiyordum; belki de iskandinav dokunuşu etkili olmuştur.

    filmin girişi, çözülmeden önceki anlatısı ve tek düzelikten bir anda metafora kayan gerilim ögeleri mitolojiyle birlikte çok iyi işlenmiş.

    özellikle finalini çok beğendim.

    klişelerden uzak bir gerilim filmi izlemek isteyenlerin mutlaka kaçırmaması gerekiyor.

    3.25\4.00
  • kaliteli ana hikaye, küçük ama güzel dokunulmuş yan hikayeler, karakter gelişimleri, görsel tasarım,mitolojik ögeler, dönemin tarihini ince ince anlatması, aralarda nağmeli nağmeli hint müzikleri*...

    gerçekten son zamanlarda izlediğim en kaliteli filmlerden birisiydi. korku filmi olarak beklenti karşılayamayabilir ama.
  • imedebe puanını hak edecek kadar iyi film. filmin teması para kolay kazanılmıyo. gittim ben.
hesabın var mı? giriş yap