• oyunda supurgenin surekli ceker vaziyette olması icin bas parmak a tusuna basılı tutulur. b tuşu da isaret parmagi vasitasiyla zipliama amaclı kullanilirdi. a ve b tuslarini ters baglayan atarici ise, rakip dukkanda kuyruk olusturan aynı oyunun kendi dukkanında bos durmasına hicbir zaman anlam verememisti
  • oyuna istedigimiz kitadan ba$lardik, dunya bitince uzaya cikilirdi, orda tum bolum sonu canavarlari* tekrar karsimiza dikilirdi. tek jetonla bitirecek kadar uzmanla$tigim ender oyunlardandi. cok zor da degildi netekim. ha bi de (bkz: pang)
  • antartikayla başlamak en fazla avantajı sağlıyordu çünkü çıkan harflerle daha çok tumblepop yazıp daha çok hak alabiliyordunuz..
  • bir jenerasyonun kanina girmis oyun.
  • sabaha kadar oynanma potansiyeli olan müthiş eğlenceli atari salonu oyunu.
  • mame teknolojisiyle bilgisayar ekranına da giren süper olay.
  • en güzel rom serileri http://www.rom-world.com/ adresinde bulunabilir. ayrica bu adresten indirebildiğiniz romların geneli mame 32 ile uyumludur.
  • atari salonlarındaki zamanımın nerdeyse en büyük bölümünü kaplayan oyun. hagar'ı, mortal kombat'ı sonraları tekken'i de çok oynadık ama, (jetonun hakkını veren konsol oyunları'ndan biri olduğu için) bir jetonla bir saat on dakika tumblepop oynadığımı hatırlarım.

    oyun boyunca, ordan u harfini $urdan p harfini bul derken "tumblepop" kelimesini yazmaya da çalı$ıyorduk.
    http://www.klov.com/game_detail.php?game_id=10214

    cin gibi $eye alaattin, bombalarını kafamıza kafamıza atana palyaço derdik. ahtapot, ejderha, uzay gemisi, öldüren çiçekler, büyücü, robot falan vardı. kardan adamı da unutmamak lazım. $una baktım bütün anılarım bir anda canlandı:
    http://www.vazcomics.org/mamend/t/tumblep.htm
  • ghostbustersın etkisinde kalan bünyelere ilaç gibi gelen oyundur. kahramanımız sırtındaki emektar alantirink süpürgesiyle şu kıta benim, o kıta senin dolaşırdı. hayvanat ve canavarları vakumla alete doldurur sonra da ortama salardı. zaten salmazsa da bir müddet sonra içinde patlamak deyimi hayata geçiyordu. atari salonlarında jeton zaman grafiğinde yüksek bir orijin tutturmak için çokca oynanılırdı. atari yüksek oyuncusu olarak çokca bitirmişliğim olmama rağmen bölüm sonundaki hengameyi bir türlü sevememiştim. neydi bu hengame, bütün bosslar tek tek geliyordu. en son da uzaylılar geliyor ve halaya duruyorduk sanırım.

    not: bir süpürgeye 8 canavar sığdırmışlığım vardır, bir başka diyişle alışım kuvvetliydi, ahahaha.
  • bu oyunda 9 candan sonra rakamlar yükselmez. 10. canı ":" şeklinde yazar, sonrakileri de sırasıyla ";", "<", "=", ">" ve "?" olarak yazar. daha sonra 10'dan yukarıya doğru devam eder ve 19'dan sonra yine bu şekiller gelir. bu böyle sonsuza kadar devam eder mi bilmiyorum zira en fazla 30'a kadar denedim(tabii ki hileyle). hilesiz ";"e kadar can toplamak mümkündür.
hesabın var mı? giriş yap