• edit:tumyad.org

    ana akım medyada bir çok habere konu olmuş vakıf ve dernek tüzel kişilikleri üzerinden çalışmalar yürüten başarılı bir sivil toplum kuruluşudur.

    web sitesi üzerinden gerçekleştirdikleri faaliyetleri takip edebilirsiniz.

    askıda mont etkinlikleri gerçekleştiren türk milleti yardımlaşma derneği, ihtiyaca sahada cevap verebilme açısı yakalayabilen nadide yardımlaşma kuruluşlarından birisidir.

    ezberlenmiş yardımların ve bağışların dışında, tüm ekip imece usulü yardım tırlarını hep birlikte hazırlayıp, şehitlerimizin isimleri ile süsleyip ulaşacağı hedefe bayrağımızla birlikte gönderiyorlar.

    türk milletinin vicdanını sahaya yansıtan bu kutlu sivil toplum kuruluşunun bizim desteklerimizle ayakta olduğunu bilerek arkasında durmaya devam etmemiz gerekiyor. desteklerinizin nereye gittiğini anbean twitter hesaplarından takip edebilirsiniz. twitter hesabına verilen bir etkileşimin bile diğer insanlara ulaşmak için bir adım olduğunu unutmayın lütfen.

    tüm ekibe saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.
  • için acıyor be. yokluk içinde yoktan var ederek her yere yardım etmeye çalışıyorlar. memleketin halini daha da içten görüyoruz sayelerinde. türkten gelen türke gitsin mantığı ile yapıyorlar yardımlarını. twitter sayfalarından takip edebilirsiniz kendilerini. umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz. twitter hesapları
  • ön ek:
    eski hesap kapatılmış.
    - yeni hesap 1 / 2

    türk milleti yardımlaşma derneği

    faaliyetlerinden bazı örnekler:
    1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 17 / 18 / 19 / 20 / 21 / 22 / 23 / 24 / 25 / 26 / 27 / 28 / 29 / 30

    can ayırmıyorlar...
    1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10

    desteğe ihtiyaçları var. bizzat gidip çalışmalarına katılabilir, yerinde gözlemleyebilir ya da faaliyetlerini buradan inceleyip destek olabilirsiniz. daha fazla insana ulaşmak için elden ele dostlar.

    edit / 06.04.2021:
    trt haber
  • varlığından bugün haberdar olduğum kurum. gereğini yapmak borcumdur.
  • sinirli adminleri arada millete fırça çekmese iyi oluşum aslında . sanırım imkansızlıklar söz konusu öyle belediye dernek vs lerden yüklü para gitmiyor . tam olarak nedir necilerdir anlamadım sanırım bağımsız olmak için sadece halktan besleniyor. kusra bakmasınlar necidir lafına ama kimse tanımadığı yerlere 2 tivit ve görselle yardımda bulunmaz kendierini tanıtmalılar türkçü görüşe hakimsiniz ama kimsiniz abi şöyle at izinin it izine karıştığı ortamda günahlarını da almak istemem . (sokak hayvanlarını da es geçmiyorlar özellikle fatih bölgesi pek kadıköy tarzı bir yer olmadığı için hayvan severlerin daha çok rağbet etmesini beklerim 3-4 gönüllü teyze mama dağıtıyordu sokakta en son )
  • türkçüler. türkler. siyasi değiller. türklük aleyhinde olanlardan gelecek tek kuruşa dahi tahammül etmezler.
  • kendilerine yardım toplama ve dağıtımı hakkında yasal başvuruları olup olmadığını sordum, cevap alamadım. yukarıdaki bir yazar türkçü ama siyasi değil demiş, gayet siyasi tweet leri var. tweet şu şekildeydi; hdp bir türkiye partisidir diyen kişiyi etiketlerseniz bloklanırsınız. etiketledikleri kişi de haluk levent. ben de sabah tüm iyi niyetimle kendilerini takibe almıştım, bir akülü araba da ben(biz) göndereyim istemiştim. fakat akşam bu tweet i görünce: hdp türkiye partisi değil mi? siz insanların siyasi görüşlerine göre mi yardımda bulunuyorsunuz sorusu sordum. admin "onlar ölse su vermeyiz" diye cevap verdi. ben bu durumun toplum menfaatine yardım toplayan bir dernek için yasal olmadığını ayrıca dernekler yasasına göre din, dil, ırk farkı gözetemeyeceklerini yasanın amir hükmü olduğunu söyledim. tekrar yasa gereği para toplamanın ilgili bakanın önerisi, danıştay genel kurulu oluru, bakanlar kurulu onayı gerektirdiğini, kendilerinin bu yaklaşımla bu izni alamayacağını, aslında iyi niyetle yardım için takibe aldığımı söyledim. bunun üzerine benim gibilerin kendilerine su vermeyeceğini, versek te kabul etmeyeceklerini belirttiler. ben de banka hesap numarası verdiklerini, banka hesabından insanların ırkını, dünya görüşlerini nasıl bilebildiklerini sordum. doğal olarak buna cevap alamadım. kendileri klasik bir biçimde, türklükten neden rahatsız olduğum sorusunu sordu. cevaben ırk anlamında hepsinden daha türk olduğumu, türkün kalan son sığınağının bu devlet ve onu oluşturan yasalar olduğunu, sorumun açık ve net bir şekilde derneğin para toplayıp yardım dağıtmasının yasal olup olmadığını söyledim. diğer takipçilerden gelen hakaret ve tacizlerden sonra hepsini blokladım.
    sonuç olarak bu derneğin sanırım yasal bir zemini yok. ayrıca beğenmediklerinden yardım kabul etmedikleri banka hesap numaralarını ilan etmelerinden dolayı külliyen yalan. nedense bu tür oluşumlar bende hep bir yolsuzluk hissi oluşturur. şimdi şundan eminim ki bu entry için de bir çok savunu veya hakaret gelecek. bence yapmaları gereken gerekli izinleri tamamlayıp bunu web sitelerinin açılış sayfasına koymaları.
  • sağı solu farketmez, yalak cemaatler dernekler gibi iktidardan muhalefetten partilerden tek kuruş yardım almadan, sadece halktan gelen bağışlarla kendini finanse eden, çalışanlarında gönüllü olduğu gerçek bir yardım derneği.
    kurban kesmek için kesip kışlık etini derin dondurucuya atan - sözde- müslümanlar burda mı? yardım edin bir zahmet.
  • attıkları tweet’e göre facebook sayfaları edilen şikâyetler yüzünden sınırlamalar konulmuş, bundan ötürü de başta facebook sayfaları olmak üzere, sosyal medya hesaplarından twitter, instagram ve youtube’da destek isteyen bir dernek.
  • art niyetsiz olarak maddi kaynaklarını merak ettiğim gönüllülük oluşumuna benzer.

    ayrıca türk kültürünü araplaştırmaktan farklı şeyler yaptıkları için canı gönülden teşekkürler. tek handikapları bir taraf tutuyor oluşları.

    chp akp mhp gibi saçma partilere aynı uzaklıkta dururlarsa kazanırlar.
hesabın var mı? giriş yap